Φόρμα αναζήτησης

Γράφει ιστορία ανήμερα του Πάσχα στη Ligue 1 η Στεφανί Φρεπάρ

H 28η Απριλίου 2019 θα μείνει στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Την Κυριακή του Πάσχα, μία γυναίκα διαιτητής, θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά σε επαγγελματικό αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας στα 87 χρόνια ύπαρξης της (1932).

Η Στεφανί Φρεπάρ, μόνη Γαλλίδα διαιτητής που επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (7 Ιουνίου-7 Ιουλίου), έχει ορισθεί να διευθύνει τον αγώνα της Ligue 1 ανάμεσα στην Αμιάν και τη Στρασμπούρ την επόμενη Κυριακή στο Stade de la Licorne, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γαλλική ομοσπονδία.

Η Φρεπάρ έχει ήδη «σφυρίξει» στη Ligue 2 και θα είναι μια από τις πρώτες ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πριν από αυτήν, μόνο μία Γερμανίδα διαιτητής, έχει κάνει κάτι ανάλογο.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 Γυναικών, η Γαλλίδα διαιτητής έχει οριστεί από τη από την FFF να διαιτητεύσει κατά την επόμενη αγωνιστική της Ligue 1,» ανέφερε η FFF.

Ο Κλεμέν Τουπλέν, ως βοηθός VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει ανάλογη θέση σε αυτόν τον αγώνα.

Η γαλλική ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «η FIFA κάλεσε τις Ομοσπονδίες για την καλύτερη προετοιμασία των διαιτητών που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Για να τις προετοιμάσουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για αυτή την διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Η προετοιμασία τους, τεχνική και αθλητική, θα επικεντρωθεί επίσης στη χρήση του VAR, η οποία θα λειτουργεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ