Φόρμα αναζήτησης

Φερνάντο Σάντος: «Θέλω να κερδίσουμε το Μουντιάλ»

Την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, έθεσε ως στόχο, ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας κατά τη διάρκεια του τρίτου συνεδρίου «Το μέλλον του ποδοσφαίρου», που γίνεται στο στάδιο Alvalade της Λισαβόνας.

«Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν ποιο είναι το κίνητρο που έχουμε πλέον, αφού είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Πάμε να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μια διαφορετική διοργάνωση, μία διαφορετική απόδειξη, οπότε το κίνητρο είναι να κερδίσουμε και αυτό το τουρνουά, γιατί ποτέ δεν το έχουμε κάνει», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, που βέβαια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο πρώτος στόχος θα είναι, φυσικά, να φτάσει η Πορτογαλία στην τελική φάση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής υπογράμμισε την ξία της δουλειάς, της προπόνησης, ενώ δεν παρέλειψε, επίσης, να θυμηθεί το Euro-2016. «Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η νίκη, εγώ δεν ξέρω καν αν ονειρευόμουν ή όχι.

Σήμερα, τους τελευταίους 10 μήνες καταφέρνω να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβη, από τον τρόπο που οι άνθρωποι με πλησιάζουν, καταλαβαίνω ότι ήταν μια ιστορική στιγμή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ