Φόρμα αναζήτησης

Αποκλεισμός ενός έτους από το κύπελλο για την Μπεσίκτας!

Την απόφαση να μην επιτρέψει στην Μπεσίκτας την συμμετοχή της στο τουρκικό κύπελλο την νέα αγωνιστική περίοδο πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας [...]

Read More...

Την απόφαση να μην επιτρέψει στην Μπεσίκτας την συμμετοχή της στο τουρκικό κύπελλο την νέα αγωνιστική περίοδο πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η απόφαση της τουρκικής ομάδας να μποϊκοτάρει τον δεύτερο ημιτελικό με τη Φενερμπαχτσέ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον τραυματισμό του προπονητή της, Σενόλ Γκιουνές, στο κεφάλι από αντικείμενο που πέταξαν οπαδοί των «καναρινιών» στο 57ο λεπτό, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ντέρμπι της 19ης Απριλίου, είχε και σοβαρές επιπτώσεις.

Το σκορ στο σημείο της διακοπής ήταν 0-0, ενώ η Φενερμπαχτσέ είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στην πρώτη αναμέτρηση.

Τότε η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF) είχε αποφασίσει τη συνέχιση του ημιτελικού από το σημείο της διακοπής και όρισε τον αγώνα για τις 3 Μαΐου, ωστόσο η Μπεσίκτας ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει το παιχνίδι, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της TFF, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να πάρει αυτόματα την πρόκριση για τον τελικό.

Σήμερα η TFF ανακοίνωσε ότι οι «μαύροι αετοί» χάνουν τον αγώνα με 3-0 «στα χαρτιά», δύο ημέρες μετά την άρνησή τους να επιστρέψουν στο γήπεδο της «Φενέρ» για να αγωνιστούν τα 32 λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας θα αναμετρηθούν η Φενερμπαχτσέ και η Ακχισαρσπόρ.

Επίσης, η TFF ανακοίνωσε ότι η Μπεσίκτας δεν μπορεί να μετάσχει τη νέα σεζόν στο Κύπελλο Τουρκίας, ενώ ο σύλλογος θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε φέτος από τα εμπορικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Send this to a friend