Φόρμα αναζήτησης

Αλλάζουν τα Παγκόσμια Κύπελλα! Με 48 ομάδες το Μουντιάλ – 24 το συλλόγων

Το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε να προχωρήσει με την ιδέα της διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 με 48 ομάδες.

Η FIFA είχε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα το Μουντιάλ του 2022 να διεξαχθεί με 48 ομάδες. Αφού έλαβε στα χέρια της την αναφορά αποφάσισε να προχωρήσει την ιδέα, η οποία θα φέρει περίπου 400 εκατ. δολάρια περισσότερα στα ταμεία της, αλλά για να γίνει θα πρέπει ακόμη μία χώρα δίπλα στο Κατάρ να προσφέρει 2-4 στάδια.

Τώρα, η FIFA θα εργαστεί με το Κατάρ, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα, που θα επιτρέψει τις ομάδες να γίνουν 48 από 32. Η πρόταση θα συζητηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Παρίσι, ενώ θυμίζουμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διεξαγωγή του Μουντιάλ με 48 ομάδες από το 2026.

Με την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή το Κουβέιτ και το Ομάν αποτελούν τις πρώτες επιλογές, όμως είναι άγνωστο αν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…

Μουντιάλ Συλλόγων με 24 ομάδες από το 2021

Παρά την ανακοίνωση των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων ότι θα μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, η FIFA ανακοίνωσε ότι από το 2021 θα ξεκινήσει το νέο Μουντιάλ Συλλόγων.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων ενημέρωσε την FIFA ότι τα μέλη της (232 ομάδες) θα μποϊκοτάρουν το νέο Μουντιάλ Συλλόγων, που οραματιζόταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, όμως, τους αγνόησε και στο Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πάρθηκε η απόφαση η διοργάνωση να ξεκινήσει από το 2021 και να αντικαταστήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το πώς και που θα γίνεται η διοργάνωση δεν ανακοινώθηκε, όπως και άλλες λεπτομέρειες. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι σε αυτό το τουρνουά θα λαμβάνουν μέρος 24 ομάδες.

«Ελπίζω ότι η συζήτηση με την UEFA θα αποφέρει αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Ινφαντίνο. «Η FIFA αποφάσισε. Θα είναι ορόσημο στην ιστορία της FIFA», ολοκλήρωσε ο Ιταλός παράγοντας και φαίνεται ότι θα έχουμε «πόλεμο» στο επόμενο διάστημα, με τα μέλη της UEFA να καταψηφίζουν την απόφαση στο Συμβούλιο.

Πηγή: gazzetta.gr