Φόρμα αναζήτησης

Έμαθε ήδη τους δύο πιθανούς του αντιπάλους ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη Μαρσέιγ να κατακτήσει το Europa League, ώστε να είναι κατά πάσα πιθανότητα στους ισχυρούς του δεύτερου προκριματικού γύρου (μονοπάτι μη πρωταθλητών) του Champions League, όμως η γαλλική ομάδα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς ο τελικός βρήκε νικήτρια την Ατλέτικο (3-0).

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς είναι οριστικά στους αδύναμους του β’ προκριματικού, στον οποίον θα συμμετάσχουν μόλις τέσσερις ομάδες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Ατλέτικο είχε ήδη θέση στους ομίλους του Champions League, επομένως το επιπρόσθετο εισιτήριο (αυτό που παίρνει η νικήτρια του Europa League) πάει στην τρίτη ομάδα της Γαλλίας, που αντί να ξεκινήσει από προκριματικά θα είναι απευθείας στους ομίλους.

Οι 11 ομάδες που θα ήταν στα προκριματικά των μη πρωταθλητών έγιναν λοιπόν 10 κι αυτό έφερε αρκετές ανακατατάξεις.

Μία από αυτές είναι ότι στον δεύτερο προκριματικό θα αγωνιστούν μόλις τέσσερις ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να είναι μία εξ αυτών, οριστικά όπως είπαμε στους αδύναμους, όπως και η Στουρμ Γκρατζ.

Οι δύο ισχυροί του β’ προκριματικού, που είναι δηλαδή οι πιθανοί αντίπαλοι του δικεφάλου, είναι η Βασιλεία και ο Άγιαξ.

Πρόκειται για δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ καθώς θα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ με όποια ομάδα κι αν κληρωθεί.

Πάντως, υπενθυμίζουμε πως με τις αλλαγές που έγιναν από την UEFA, πλέον και οι ομάδες που αποκλείονται στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, συνεχίζουν στα προκριματικά του Europa League.