Φόρμα αναζήτησης

Aνάλυση για το Champions League: Η κυριαρχία των πλουσίων (pic)

Διαβάστε τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει η ανάλυση της ιταλικής ιστοσελίδα calcioefinanza σχετικά με τις ομάδες του Champions League... [...]

Read More...

Το Champions League επιστρέφει με τη φάση των «16» και την επιστράτευση του VAR.

Σε ανάλυση που διενέργησε η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, που ασχολείται με την οικονομία του ποδοσφαίρου, διαπιστώθηκε την επικράτηση των ομάδων εκείνων που είχαν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, δηλαδή των πιο πλούσιων ομάδων.

Αναλύθηκαν 72 από τα 96 παιχνίδια των οκτώ ομίλων, αποκλείοντας τα 24 που ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

Συνολικά, 53 φορές (από 72) η ομάδα με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών αποδείχθηκε καλύτερη (73,6%). Μόνο σε ένα παιχνίδι στους τέσσερις (26,4%) νίκησε σύλλογος με χαμηλότερο κύκλο εργασιών.

Από τα 275 γκολ (σε 96 παιχνίδια), τα 179 (65,1%) σημειώθηκαν από την ομάδα που είχε πιο μεγάλο κύκλο εργασιών.

Συνολικά, 14 ομάδες από τις 16 (87,5%) είναι ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα στους ομίλους τους, καταφέρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι σε τέταρτο και πέμπτο όμιλο, εξαιτίας της αποτυχίας των Γαλατασαράι και Μπενφίκα να προκριθούν.

Στους ομίλους 1ο  και 5ο  (88,9%), 2ο και  3ο (87,5%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά των νικών για τις ομάδες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, ενώ στους ομίλους  4ο (60%), 7o (63,6%) και 6o  (66,7%) τα χαμηλότερα ποσοστά.

Όλες οι ομάδες με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, προκρίθηκαν ενώ σε έξι από τις οκτώ  περιπτώσεις, πήραν την πρώτη θέση (87,5%) και σε δύο τη δεύτερη θέση (4ο και 8o).

Έτσι, όπως και την περασμένη σεζόν, οι πλουσιότερες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίθηκαν, όμως παρατηρήθηκε ότι η επίπτωση του κύκλου εργασιών στα αποτελέσματα, ήταν συνολικά υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Send this to a friend