Φόρμα αναζήτησης

Καταρτίστηκαν οι όμιλοι του νέου πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας

Μετά τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων, έχουν καταρτιστεί οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας για την επόμενη σεζόν, 2019/20.

Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του εντελώς νέου τρόπου διεξαγωγής του.

Δείτε πώς καταρτίστηκαν οι όμιλοι του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας 2019/20:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Αλκή Ορόκλινη (υποβιβασμός από Α΄)

Άρης Λεμεσού (3η θέση)

Ομόνοια Αραδίππου (6η θέση)

ΑΣΙΛ Λύσης (7η θέση)

Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (10η θέση)

Αγία Νάπα (11η θέση)

Ομόνοια Ψευδά (άνοδος από Γ’)

Ύψωνας FC (άνοδος από Γ’)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ερμής Αραδίππου (υποβιβασμός από Α’)

Οθέλλος Αθηένου (4η θέση)

Αναγέννηση Δερύνειας (5η θέση)

Ονήσιλος Σωτήρας (8η θέση)

ΑΕΖ Ζακακίου (9η θέση)

Ακρίτας Xλώρακας (12η θέση)

Διγενής Μόρφου (άνοδος από Γ’)

Π.Ο. Ξυλοτύμπου (άνοδος από Γ’)

Υπενθυμίζουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΟΠ στις 16 Απριλίου:

Οι ομάδες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλου τους (σύνολο 14 αγωνιστικές).

Με τη λήξη της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, οι πρώτες 4 ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον Όμιλο Β’ Premier και οι 4 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον όμιλο Β’ Standard.

Οι ομάδες θα κουβαλήσουν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που θα έχουν πάρει στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος (με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω) και θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλου τους (άλλες 14 αγωνιστικές).

Οι πρώτες δύο ομάδες του Ομίλου B’ Premier θα πάρουν την άνοδο για την Α’ Κατηγορία, ενώ οι τελευταίες τέσσερις ομάδες του Ομίλου Β’ Standard θα υποβιβαστούν στη Γ’ Κατηγορία.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι δύο όμιλοι θα ενώνονται χωρίς να αλλάζουν βαθμολογική θέση, για να μπαίνουν οι ομάδες σε μια σειρά, η οποία θα τις οδηγεί σε ποιο όμιλο θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

‘Ολες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Premier  θα παίρνουν σαν χορηγία από την ΚΟΠ, στο τέλος του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, κάθε  χρονιάς, το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (€30.000,00) και οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Standard, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€15.000,00).