Φόρμα αναζήτησης

Αν εξοφλείτο ο Μασίνουα, πού θα βρισκόταν ο Ολυμπιακός;

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός υστερούσε σε σχέση με άλλες ομάδες που προχώρησαν σε μεταγραφές... [...]

Read More...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 5/5)

Μέσα από συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες, η διοίκηση Κώστα Σεραφείμ κατάφερε να πληρώσει πολλά χρέη και να καταστήσει τον Ολυμπιακό Λευκωσίας οικονομικά υγιή.

Ενώ λοιπόν οι «μαυροπράσινοι» αντιμετώπιζαν κίνδυνο βιωσιμότητας, η διοίκηση κατάφερε με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αποπληρωμής παλιών χρεών να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Της αξίζουν τα εύσημα για τη στρατηγική της. Ωστόσο, οι θετικές ενέργειες της διοίκησης δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για κάθε της λάθος.

Συνεπώς, αναρωτιόμαστε κατά πόσον η ομάδα θα πάλευε με περισσότερες αξιώσεις για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία αν η διοίκηση εξοφλούσε τις οφειλές της προς τον Έντουαρντ Μασίνουα στα προκαθορισμένα χρονικά όρια και απέφευγε η ομάδα το εμπάργκο μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι.

Διότι, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προπονητή Χρύση Μιχαήλ και των ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός υστερούσε σε σχέση με άλλες ομάδες που προχώρησαν σε μεταγραφές κι αυτό είναι απολύτως λογικό.

Οι προειδοποιητικές επιστολές της ΚΟΠ (η ομοσπονδία κοινοποιεί πάντα στα σωματεία τις επιστολές που φθάνουν από τη FIFA, κι αυτό έγινε χωρίς καμία αμφιβολία και στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν αποτέλεσαν «καμπανάκι» για τη διοίκηση.

Και το οξύμωρο της υπόθεσης, ποιο είναι; Ότι το ποσό για την εξόφληση του Μασίνουα ήταν – θυμίζουμε – μόλις έξι χιλιάδες ευρώ. Συνεπώς, το ότι η διοίκηση  εξόφλησε πολλά από τα χρέη της ομάδας, δεν μπορεί να αποτελεί όχημα για την απόσειση ευθυνών.

Τουναντίον, μπορεί ακόμη και να ενισχύει το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή. Οι πληροφορίες άλλωστε έκαναν λόγο για προχειρότητα από πλευράς διοικούντων.

Αυτό το παράδειγμα (τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και για τον Εθνικό Άχνας) πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλες τις ομάδες που έχουν υποθέσεις προσφυγών στη FIFA.

Όχι μόνο πρέπει να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους, αλλά να ακολουθούν και τις σωστές διαδικασίες ώστε να ενημερώνεται σχετικά η FIFA αν έγινε εμπρόθεσμη εξόφληση των ποδοσφαιριστών.

Send this to a friend