Φόρμα αναζήτησης

ΑΠΟΕΛ: Το Αζερμπαϊτζάν ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στους γαλαζοκίτρινους, μάθημα ο αποκλεισμός από τη Νεφτσί (video)

Aπό τη βαλκανική χερσόνησο και το Μαυροβούνιο στην περιοχή του Καυκάσου και το Αζερμπαϊτζάν.

Σε έναν από τους ανατολικότερους προορισμούς της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, θα ταξιδέψει ο ΑΠΟΕΛ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού μετά τη Σουτιέσκα καλείται να αποκλείσει και τη Καραμπάχ, προκειμένου να ελπίζει σε ξεχειμώνιασμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (σ.σ εξασφαλίζει σίγουρα την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, στη χειρότερη δυνατή περίπτωση).

Στο άκουσμα του νέου ευρωπαϊκού προορισμού των πρωταθλητών Κύπρου, η αλήθεια είναι ότι μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν ξύπνησαν στη μνήμη όλων- κυρίως στους μυημένους ποδοσφαιρόφιλους.

Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι ο ΑΠΟΕΛ έχοντας στην ευρωπαϊκή του ιστορία αντιμετωπίσει αντιπάλους από σαράντα δύο διαφορετικές χώρες, ταξίδεψε ακόμη μια φορά στο πρόσφατο παρελθόν στο Αζερμπαϊτζάν, όταν τη περίοδο 2012-2013 κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Νεφτσί Μπακού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Σε εκείνες τις διπλές αναμετρήσεις με τους άγνωστους τότε Αζέρους, οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατόρθωσαν τελικά να αποφύγουν τον αποκλεισμό, αφού η Νεφτσί τους άφησε εκτός νυμφώνος με το εντυπωσιακό τους πέρασμα (1-3) από τη Λευκωσία όπου και ολοκλήρωσαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των προκριματικών.

Η ντροπή των κυπριακών ομάδων δεν αποκαταστάθηκε όμως ούτε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο Απόλλωνας τέθηκε αντιμέτωπος με τη Γκαμπάλα στα προκριματικά της περιόδου 2015-2016, γνωρίζοντας και αυτός με τη σειρά του έναν ανέλπιστο αποκλεισμό (1-1 εντός, 0-1 εκτός).

Γίνεται εύκολα αντιληπτό με τα βάση τα προαναφερθέντα πως το νέο συναπάντημα του ΑΠΟΕΛ με ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν κρύβει ένα σωρό παγίδες, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Καραμπάχ έχει σταδιακά μετατράπεί σε ένα αρκετά αξιοσέβαστο και υπολογίσιμο μεγέθος με διαρκή παρουσία στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ας θυμηθούμε πως η Νεφτσί Μπακού πέταξε εκτός Ευρώπης τον ΑΠΟΕΛ: