Φόρμα αναζήτησης

ΑΠΟΕΛ: Ο πάγκος του σιωπηλού Γιώργου Εφραίμ και η ενδεκάτη εντολή…

Κάθε καλός προπονητής -ηγέτης μιας ομάδας που διεκδικεί τίτλους και Ευρώπη- οφείλει να είναι καθαρός.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ με την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιώργο Εφραίμ για το επικείμενο παιχνίδι με τη Σούτιεσκα προβλημάτισε σφόδρα όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του νησιού.

Αντίστοιχο προβληματισμό προκαλεί και η στάση σιωπής του τύπου «εμείς δεν ξέρουμε» της ηγεσίας της ομάδας. Το γεγονός ότι παίκτης τέτοιου επιπέδου όπως ο Γιώργος Εφραίμ μένει εκτός από τέτοιας σημασίας αγώνα μόνο μειδίαμα τεράστιας απορίας μπορεί να προκαλεί.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όσο ο Τραμετζάνι θα βρίσκεται στον Αρχάγγελο ο Κύπριος παίκτης θα ζει στο περιθώριο, θα ζει στη σκιά του, αν και ο ίδιος σαν άλλος Λούκι Λουκ είναι πιο γρήγορος από αυτήν. Η δε στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, με το να μην αφήνει τίποτε να βγει προς τα έξω, με την ιώβεια υπομονή που επιδεικνύει μπροστά σε όλο αυτό το παράλογο, μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλεί.

Στο τέλος της ιστορίας έχουμε τις άπειρες φωνές των οπαδών του ΑΠΟΕΛ που ξεκάθαρα αντιδρούν μπροστά σε όλο αυτό που γίνεται.

«Εμμονικό» χαρακτήρισαν τον προπονητή και σίγουρα έχουν δίκιο. Αφού η συλλογική φωνή του κόσμου για οποιοδήποτε θέμα κάτι πάντα σημαίνει ή έστω θα πρέπει να σημαίνει για τους υπεύθυνους, αν θέλουν να λογίζονται ως τέτοιοι. Χαμένοι στο τέλος είναι το ίδιο το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο ίδιος ο παίκτης, ο ίδιος ο αγώνας.

Ο Τραμετζάνι θα το τραβήξει μέχρι τέλους, είναι πια φανερό. Και ο σιωπηλός Εφραίμ παρακολουθώντας το παιχνίδι από τον πάγκο μάλλον θα κρυφοχαμογελά και θα σκέφτεται την ενδεκάτη εντολή. Ου μπλέξεις!

Δημήτρης Δαλίτης (Φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ)