Φόρμα αναζήτησης

Απίστευτη γκάφα από την IAAF: Έδωσε κατά λάθος 135.000 δολάρια στη Νιγηρία και προσπαθεί να τα πάρει πίσω

Το ρητό «εκ της απομακρύνσεως του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» φαίνεται ότι ασπάζονται στην ομοσπονδία στίβου της Νιγηρίας, καθώς μετά από δύο χρόνια δεν έχουν ακόμα επιστρέψει το ποσό των 135.000 δολαρίων που τους είχε αποταμιεύσει κατά λάθος η IAAF.

Τι είχε συμβεί το 2017; Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου είχε δώσει στη νιγηριανή ομοσπονδία το ποσό των 150.000 δολαρίων, αντί του ορθού ποσού των 15.000 δολαρίων, το οποίο δίνεται ως επιχορήγηση.

Το ζήτημα είναι πως μετά από δύο χρόνια οι Νιγηριανοί δεν έχουν επιστρέψει ακόμα τα χρήματα που πήραν κατά λάθος, παρότι είχαν υποσχεθεί πως το 2018 θα επέστρεφαν το μισό ποσό.

Η IAAF πάντως προειδοποίησε τους Νιγηριανούς πως αν δεν επιστραφούν τα λεφτά, θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η διορία για την επιστροφή των χρημάτων λήγει στις 28 Μαΐου, ειδάλλως οι Νιγηριανοί θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.