Φόρμα αναζήτησης

ΑΜΚΕ: Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης – Το σκεπτκό της επιλογής της ΚΟΕ

Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής επιλέχθηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και θα είναι ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Μαυροβούνιο.

Ο 28χρονος σκοπευτής του αγωνίσματος του τραπ θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής στην παρέλαση των αθλητών, που θα λάβει χώρα στην τελετή έναρξης το βράδυ (21:00 τοπική, 22:00 ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 27 Μαΐου στο χώρο της παλιάς πόλης της Μπούντβα.

Η επιλογή του Ανδρέα Μακρή έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ στην πρόσφατη της συνεδρία. Η κυπριακή αποστολή στους επερχόμενους ΑΜΚΕ στη βαλκανική χώρα αποτελείται από εκατο σαράντα αθλητές σε εννέα αθλήματα.

Ο Ανδρέας Μακρής στις 16 Μαΐου 2019 αναδείχθηκε παγκόσμιος κυπελλούχος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τραπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.

Ήταν η σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα του (μέχρι την επόμενη), αφού πέραν από το χρυσό, κατέκτησε και την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο Μακρής έγινε έτσι ο τρίτος Κύπριος που πήρε Ολυμπιακή πρόκριση, μετά τον Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα Laser και την Άντρη Ελευθερίου στο σκητ της σκοποβολής.