Φόρμα αναζήτησης

Ξιφασκία: Χρυσός ο Εμμανουηλίδης στο «Κύπελλο Ταλέντων» – Οι 4άδες των τελικών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου οι διεθνείς αγώνες «Κύπελλο Ταλέντων» με το ρεκόρ των 90 συμμετοχών από 5 χώρες.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού με την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Φέτος η κατηγορία Κ14 ετών ήταν ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό καλεντάρι (European Fencing Confederation Under 14 circuit)

Η διοργάνωση των αγώνων ήταν άρτια, τόσο σε οργανωτικό αλλά και τεχνικό επίπεδο, διατηρώντας την πολύ καλή παράδοση που έχει αποκτηθεί διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Πολύτιμη βοήθεια οι εθελοντές κάθε ηλικίας που πρόσφεραν τη βοήθειά τους θυσιάζοντας πολύ χρόνο για να πετύχει αυτή η διοργάνωση.

Οι αγώνες έγιναν σε 6 κατηγορίες και αφορούσαν αγόρια και κορίτσια ηλικιών μέχρι 11 και μέχρι 14 ετών και άνδρες-γυναίκες από 13 ετών. Το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού συμμετείχε με συνολικά 29 αθλητές, ενώ το παρών τους έδωσαν και αθλητές από τα σωματεία «Μέγας Αλέξανδρος», «Μονομάχοι Λευκωσίας» και Ακαδημία Ξιφασκίας ΑΞΙΑ.  

Ο Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος Κυπελλούχος στο Ευρωπαϊκό Κ14 ετών!

Ο εθνικός μας ύμνος ήχησε 4 φορές στους αγώνες, καθώς 1 αθλητής μας και 3 αθλητές από την Ελλάδα επικράτησαν των τελικών.

Συνολικός απολογισμός μεταλλίων για τους Κύπριους αθλητές, ένα χρυσό – Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος (Κ14), ένα  αργυρό – Ταλιώτης Αλέξανδρος (13+) και δύο χάλκινα – Χαραλάμπους Ανδρέας (13+) και Χαραλάμπους Μάξιμος (Κ11).

Αναλυτικά οι 4άδες των τελικών:

Κ11 Αγόρια

 1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Αχιλλέας GRE
 2. ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ Χρήστος GRE
 3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Μάξιμος CYP
 4. WINER Liron ISR

K11 Κορίτσια

 1. KRACETS Alexandra ISR
 2. KRAVETS Daria ISR
 3. GIANNAKAKOU Melina GRE
 4. SHOHAT Linoy ISR

Κ13 Αγόρια

 1. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ Αλέξανδρος CYP
 2. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Αχιλλέας GRE
 3. KNYAZIZKI Daniel ISR
 4. WARD Samyn BEL

Κ13 Κορίτσια

 1. GOCZAL Alicja POL
 2. KHRAMTSOV Anastasiya ISR
 3. ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα GRE
 4. YIZHAKI yuval ISR

Άνδρες:

 1. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος GRE
 2. ΤΑΛΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος CYP
 3. ΘΕΟΔΩΡΗΣ Βαγγέλης GRE
 4. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Ανδρέας CYP

Γυναίκες

 1. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ Νεφέλη GRE
 2. YIZHAKI Yuval ISR
 3. ΧΑΝΤΖΗ Μαρία GRE
 4. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ Ειρήνη GRE

Αξίζει να αναφερθεί η πολύ καλή και υποσχόμενη πορεία του 13χρονου Εμμανουηλίδη Αλέξανδρου, ο οποίος πέρυσι είχε κατακτήσει την 2η θέση στους αγώνες και φέτος όχι μόνο κατέκτησε το Κύπελλο στην κατηγορία του (Κ14), αλλά κατετάγη 5ος και στην κατηγορία ανδρών.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναφέρει:

«Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές για τις αξιέπαινες προσπάθειές τους και ευχαριστούμε  όλους όσους  βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή  των αγώνων: Τα μέλη του σωματείου Λεμεσού, τους γονείς και αθλητές, τους Διαιτητές, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, τους χορηγούς, ΟΠΑΠ Κύπρου, Δήμο Λεμεσού, SINTEZ energy, TSIAKKAS copycenter και όλους τους υποστηρικτές των αγώνων.                                                              

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» και το ACTION IN SPORTS για την προβολή των αγώνων.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους προπονητές και αθλητές από τα σωματεία ξιφασκίας της Κύπρου και του εξωτερικού που μας εμπιστεύθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ το 2020».