Φόρμα αναζήτησης

ΑΕΚ: Πρώτη προπόνηση χωρίς νέα πρόσωπα – Οι εκκρεμότητες και οι θέσεις που στοχεύει ο Μουρίγιο

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 17/6)

Πρώτη προπόνηση χωρίς νέα πρόσωπα! Τα κεφάλια μέσα στην ΑΕΚ, αφού από σήμερα Δευτέρα οι δευτεραθλητές πιάνουν δουλειά ενόψει των αυξημένων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων τη νέα περίοδο σε Ευρώπη και Κύπρο.

Για ακόμα μια χρονιά ο πήχης βρίσκεται ψηλά. Το γεγονός ότι μέχρι χθες η ομάδα δεν είχε ολοκληρώσει καμία μεταγραφή δεν σημαίνει απαραίτητα αδυναμία, ούτε προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό.

Είναι γεγονός ότι τέτοια εποχή είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα, ειδικά με πρωταγωνιστικούς στόχους όπως η ΑΕΚ, να εξεύρει στην κοινοτική αγορά διαθέσιμους ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι να μπουν αμέσως και να κάνουν τη διαφορά.

Ο Άντερ Μουρίγιο το παλεύει για να έχει η ομάδα νέες προσθήκες τουλάχιστον μέχρι την αναχώρηση για την Πολωνία, όπου από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ο τεχνικός διευθυντής δεν πρόκειται να κάνει μεταγραφή χάριν της μεταγραφής, αν δεν είναι βέβαιος ότι ο παίκτης που θα πάρει θα είναι σε θέση να γίνει αμέσως βασική επιλογή.

Το έχουμε γράψει πάμπολλες φορές ότι η ΑΕΚ «καίγεται» για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με αριστεροπόδαρο στόπερ (δύσκολο να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης του Καταλά, ειδικά αυτή την εποχή), στο δεξί άκρο της άμυνας (το ίδιο δύσκολο να βρεθεί και ο «αντι-Σίλβα), στη μεσαία γραμμή (το θέμα Λαρένα παραμένει ανοιχτό) και στα φτερά της επίθεσης.

Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι ότι στις πρώτες προπονήσεις οι παίκτες που θα συμμετέχουν θα είναι από την παλιά φουρνιά, εκτός αν ο Μουρίγιο κάνει την έκπληξη τα επόμενα εικοσιτετράωρα.