Φόρμα αναζήτησης

AEK: Μπήκαν στα βάσανα

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρα 24/6)

Τα πρώτα χιλιόμετρα άρχισαν να… καταπίνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην Πολωνία. Η κιτρινοπράσινη αποστολή βρίσκεται από χθες στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο «Olympic Hotel» της πόλης Βρόνκι, όπου για ένα δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι προπονήσεις των επόμενων ημερών θα είναι ιδιαίτερα σκληρές, με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να δουλεύει περισσότερο σε θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής. Αύριο Τρίτη (25/06) στις 19:00 ώρα Κύπρου (18:00 τοπική) είναι προγραμματισμένο και το πρώτο φιλικό τεστ των δευτεραθλητών Κύπρου επί πολωνικού εδάφους με αντίπαλο την τοπική Βίσλα Πλοκ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους κιτρινοπράσινους για «ξεμούδιασμα» και για την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων, παρόλο που ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χωρίς καν να έχει ανακοινώσει έστω μία μεταγραφή δεν φαίνεται να προβληματίζει τον τεχνικό διευθυντή Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος συνέστησε υπομονή στον κόσμο. Ο Μουρίγιο εκτιμά ότι ακόμα και χωρίς μεταγραφική ενίσχυση η ΑΕΚ διαθέτει καλό ρόστερ, ικανό να περάσει το εμπόδιο της Πετροκούμπ Μολδαβίας στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι κινήσεις που θέλει να κάνει πρέπει να είναι προσεγμένες, καθότι μόνο τρεις είναι οι κενές θέσεις στον Κατάλογο Α’. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι θέσεις που χρειάζονται άμεσα ενίσχυση οι Λαρνακείς είναι τέσσερις (στόπερ, δεξιός οπισθοφύλακας, κεντρικός μέσος και εξτρέμ), ο Μουρίγιο θέλει να αποφύγει λάθη και ρίσκα από τη στιγμή που ψάχνει παράλληλα και για νεαρούς κάτω των 22 ετών που θα λογίζονται βασικές επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 23μελή αποστολή που βρίσκεται στην Πολωνία περιλαμβάνονται και αρκετοί νεαροί Κύπριοι που προέρχονται από τις εφηβικές ομάδες της ΑΕΚ, οι οποίοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στον προπονητή ότι αξίζουν να βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Θεωρείται βέβαιο ότι οι νεαροί θα έχουν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο δεκαήμερο.