Φόρμα αναζήτησης

Oμόνοια: Είχε χαθεί το παιχνίδι

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τρίτη 20/5)

Ακόμα ένας προπονητής αποχωρεί από την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια χωρίς να συμπληρώσει ένα έτος παραμονής. Οι πληροφορίες για αποδέσμευση του Γιάννη Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ επισημοποιήθηκαν χθες το πρωί, με τον Ελλαδίτη τεχνικό να λέει «αντίο» μετά από ένα εξάμηνο, αν και τον περασμένο Νοέμβριο όταν προσλήφθηκε η συμφωνία προνοούσε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Ο ίδιος στις τοποθετήσεις του μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση, η οποία απάντησε αμέσως και έδειξε… έξοδο. Ουσιαστικά ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη μιας και ο Γιάννης Αναστασίου είχε χάσει… το παιχνίδι. Οι μόλις οκτώ νίκες σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος, οι διαφωνίες που φαίνεται να υπήρξαν με τον Νεόφυτο Λάρκου στον σχεδιασμό της ομάδας, κάτι που διαψεύστηκε στη συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Παπασταύρου, και γενικά το γεγονός ότι είχε χάσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου και της διοίκησης με κάποιες τοποθετήσεις του, αλλά και επιλογές του στο στήσιμο της ομάδας, έπαιξαν ρόλο και φάνηκε πως δεν ήταν ο κατάλληλος για να οδηγήσει την Ομόνοια σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Αναστασίου στην εξάμηνη θητεία του πανηγύρισε οκτώ νίκες. Είδε την ομάδα του να φέρνει έξι ισοπαλίες και να δέχεται έντεκα ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο ο απολογισμός ήταν μία νίκη (με Ονήσιλο), μία ισοπαλία και μία ήττα που έφεραν τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα.
Ως αποζημίωση ο Αναστασίου θα πάρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερις μισθούς.

Το συν του Αναστασίου
Στα συν του καταγράφεται το γεγονός ότι ανέδειξε και έδωσε ευκαιρία στον Μαρίνο Τζιωνή, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για το μέλλον. Επίσης έδωσε ευκαιρίες και σε άλλους νεαρούς. Ωστόσο, τον Τζιωνή δεν δίστασε να τον βάλει σε αγώνες όπου η μπάλα… έκαιγε.

Ο… εκλεκτός
O τεχνικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Σίμο Ταραπουλούζη θα αποφασίσουν σε μεγάλο βαθμό ποιος θα είναι ο εκλεκτός για τον πράσινο πάγκο. Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Τόμας Κρίστιανσεν και Ρόνι Λέβι, προπονητές οι οποίοι γνωρίζουν την κυπριακή πραγματικότητα. Ο προσανατολισμός για τον «εκλεκτό» θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή, να είναι κάποιος που να ξέρει τα του ποδοσφαίρου μας.