Φόρμα αναζήτησης

Νέοι που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

Με ένα «προκλητικό» απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη έκλεισε προψές η εκδήλωση στο Προεδρικό για την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία. «Νέος είναι αυτός που είναι έτοιμος να γκρεμίσει τον κόσμο για να φτιάξει έναν καλύτερο».

Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Δεν έπεφτε καρφίτσα. Και όλοι σχεδόν νέοι, που ήρθαν από όλη την Κύπρο.
Είχε κάτι θερμό το κλίμα στην αίθουσα. Κάτι τσιμπούσε τους νέους και τους κρατούσε σε εγρήγορση και προσοχή. Το ίδιο προκαλούσε και η εξαιρετική παρουσιάστρια δημοσιογράφος Σταύρη Κωνσταντίνου.

Με μια διάθεση σχεδόν χαρμόσυνη όλοι ανέμεναν το μεγάλο νέο. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας δεν έκρυψε τις αδυναμίες αλλά υπογράμμισε τον πλούτο και την όρεξη που έχει σήμερα η νεολαία για να αλλάξουν τα πράματα.

Τον υπεράσπισε στηρίζοντας όλο τον σχεδιασμό ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολόγησε πως το βάρος που σηκώνουν οι σημερινοί δεν είναι δικό τους, δεν το δημιούργησαν κι όμως το αντέχουν. Παραστατικός και με χιούμορ ο διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Μενέλαος Μενελάου μέσα σε 15 λεπτά παρουσίασε τη στρατηγική. Είχε ζωντάνια και πάθος. Και τρέμουλο όταν έφτασε στο σημείο να μιλήσει για παιδιά. Για όλων μας τα παιδιά. Κι απέσπασε ένα θερμότατο χειροκρότημα, απόδειξη πως οι άνθρωποι όταν τους αποκαλύπτεις σχέδιο με λογική κι ευαισθησία, πάντα σου δίνουν σημασία. Και τσιμπάνε κάτι από το όραμά σου και περιμένουν τη συνέχεια.

Ομολογώ πως υπήρχε ένας ηλεκτρισμός αναδημιουργίας στην ατμόσφαιρα προψές. Εύγε σε όλους. Περιμένουμε τη συνέχεια. Χωρίς σταματημό!