Φόρμα αναζήτησης

Mία για κάθε Τούρκο στρατιώτη…

Ποια θα έπρεπε να ήταν η αντίδρασή μας σήμερα 43 χρόνια μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο;

Περιττό να πω πως γι’ αυτήν την εισβολή οι μόνοι που φταίνε είναι οι Έλληνες που πριν 43 χρόνια από διάφορες θέσεις έπαιξαν με την τύχη της Κύπρου και την κατέστρεψαν.
Περιττό να πω πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για καμιά λύση στην Κύπρο.

Περιττό να πω πως η μοναδική φορά στα 43 χρόνια που ηττήθηκε η Τουρκία ήταν την ημέρα που η Κυπριακή Δημοκρατία από αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ έγινε και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μέλος της ζώνης του ευρώ. Κάτι που η Τουρκία δεν κατάφερε να αναχαιτίσει.

Τα ευρωπαϊκά εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέχονται από μια… υποψήφια χώρα για ένταξη η οποία το μόνο που κάνει είναι να απειλεί και την Κύπρο και την ΕΕ.
Αν οι Ευρωπαίοι τρέμουν μια φορά να βάλουν την Τουρκία σε τροχιά Ευρώπης, τι να πει η Κύπρος που την έχει στο σβέρκο της 43 χρόνια;

Σήμερα που θα τελεστούν τα πανηγύρια για την κατάκτηση της Κύπρου το 1974 στα κατεχόμενα η Κυπριακή Δημοκρατία θα έπρεπε να υψώσει κατά μήκος της ευρωπαϊκής κατεχόμενης γραμμής αντιπαράταξης 40 χιλιάδες σημαίες της ΕΕ. Από τον Πύργο μέχρι την Αμμόχωστο, κάθε πέντε μέτρα και μια σημαία της ΕΕ. 40 χιλιάδες. Μία σημαία για κάθε Τούρκο στρατιώτη!
Πότε θα κάνουμε αυτήν τη στρατηγική κίνηση που μας εξοπλίζει και ηθικά και ψυχολογικά; 40 χιλιάδες σημαίες της ΕΕ δεν θα άφηναν ούτε έναν Ευρωπαίο (ακόμα και ευρωσκεπτικιστή) ασυγκίνητο.