POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Του Αγίου Εμβολίου το ανάγνωσμα 

Είπε και ελάλησε ο Πρόεδρος. «Εμβολιαστείτε. Ο εμβολιασμός είναι που σώζει ζωές». Έχει απόλυτο δίκαιο. Μόνο που απέναντι σε αυτά που λέει ο Πρόεδρος, το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα, στοιχίζονται μυριάδες ανθρώπων που δείχνουν ακόμα φοβισμένοι.

Κάποιοι καταφεύγουν στις γραφές και σε νεοφανείς προφήτες, κάποιοι επικαλούνται μεγάλους συνωμοσιολόγους. Κάποιοι ανησυχούν πραγματικά λόγω των πληροφοριών που κυκλοφορούν για παρενέργειες. Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο από ό,τι φαίνεται. Η γρίπη είναι η πιο κοινή ασθένεια την οποία εδώ και δεκαετίες ξεπερνούσαμε με χαμομήλια, κομπρέσες, βεντούζες και αργότερα με ασπιρίνες, πανατόλ και εμβόλια. Σκεφτείτε αυτή η ασθένεια, που δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν την έχει περάσει αρκετές φορές, να ορθωθεί μπροστά μας πλέον ως αξεπέραστο εμπόδιο και ταμπού στη λειτουργία των κοινωνιών μας. Ήδη εδώ και έναν χρόνο έχουμε πάρει μια πικρή γεύση από την απομόνωση, τον εγκλεισμό, την ανεργία και τις ψυχολογικές παρενέργειες που προκαλούν όλα αυτά.

Η γρίπη, αν δεν την αντιμετωπίσουμε με το μυαλό μας, με ορθολογισμό και οδηγό την επιστήμη, απειλεί να αλλάξει τις κοινωνίες που ζούμε άρδην, μετατρέποντάς μας όλους σε κοινωνικά ζόμπι.

Οι φοβικοί

Επιτρέποντας σε κάθε μη ορθολογιστή να μας διακτινίζει στον Μεσαίωνα. Καταφεύγοντας σε δοξασίες και ανερμάτιστες θεωρίες. Όπως μας εξήγησε και ο Άγιος Μόρφου (Προφητείες Αστερίξ το Ανάγνωσμα, κεφ. Α)….«καταβάς ο Αστερίξ εκ της ασπίδος ην Οβελίξ επί της ξεράς αυτού κεφαλής εκράτη, εώρακεν ιόν εστεμμένον, ού και κορωνοιόν απεκάλεσεν».

Αυτός ο Κόρωνος, λοιπόν, όπως και άλλοι προφήτευσαν, είναι πεμπάμενος, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας. Για να πάρουν βέβαια και κάποιοι άλλοι τη σκυτάλη και να προσθέσουν ότι το σχέδιο δεν εξαντλείται εκεί. Ακολουθούν τα εμβόλια τα οποία έχουν εφευρεθεί στο πλαίσιο πάντα της ίδιας συνωμοτικής δραστηριότητας, κάποιων Πεφωτισμένων (Ιλουμινάτι) ή ατόμων κεκαυμένης διάνοιας (κοινώς κρουσμένων)… ίνα τον άνθρωπον μετατρέψουν από έλλογον δίποδον εις άλογον τετράποδον πιθηκοειδές.

Με βάση διάφορες θεωρίες και σενάρια περί  X-MEN που κυκλοφορούν, οι άνθρωποι τα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορούν τριχωτοί, με ουρά, με κέρατα, με τεράστια αφτιά και μάτια κύκλωπος, και ίσως με υπερφυσικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, λόγω μετάλλαξης του DNA τους, κάποιοι άλλοι θα αρρωστούνπιο συχνά θα είναι ευάλωτοι σε χρόνιες ασθένειες και πάει λέγοντας.

Τέλος, προβλέπεται ότι λόγω εμβολίων οι άνθρωποι θα γίνουν λαλίστατοι, διά της εμβολιαστικής επιφοιτήσεως του DNA τους θα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, θα διατυπώνουν δικές τους θεωρίες και δοξασίες και θα προσφωνούνται όλοι με τον τίτλο, δόκτωρ Γιαννής και δόκτωρ Κωστής.  Για να είμαστε και δίκαιοι, οι περισσότεροι από μας δεν χρειαζόμαστε καν το εμβόλιο για να αγγίξουμε αυτό το επίπεδο γνώσης και επιστημοσύνης.

Τα θετικά

Η γρίπη θέλει υπομονή, θέλει και το χιούμορ της, διότι, πώς αλλιώς μπορούμε να αποδράσουμε από το απέραντο τρελοκομείο στο οποίο έχουμε όλοι εγκλειστεί; Σε σχέση λοιπόν με τα εμβόλια, υπάρχουν και κάποιοι που μόνον θετικά βλέπουν, αναλόγως εμβολίου βέβαια. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 4 εμβόλια τα οποία έχουν αποκτήσει οπαδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

  1. Κάποιοι προτιμούν το εμβόλιο της Μοντέρνα, διότι φέρει την υπογραφή του μεγάλου γκουρού, του Μπιλ Γκέιτς. Πρόκειται για ένα εμβόλιο τελευταίας τεχνολογίας. Δουλεύει με τη φιλοσοφία του MRNA για να καταπολεμά τον ιό και συνοδεύεται με αρκετά αξεσουάρ. Πρώτον, σου εμφυτεύει ένα τσιπ το οποίο ανιχνεύει όλους τους ιούς στο σώμα σου και τους σκοτώνει. Δεύτερον και πιο σημαντικό, σου εμφυτεύει ένα δεύτερο τσιπ το οποίο σταθεροποιείται στον αριστερό καρπό του χεριού, το οποίο λειτουργεί στη συνέχεια και ως πιστωτική κάρτα. Τον πρώτο μήνα μετά τον εμβολιασμό μπορείς να αγοράζεις ό,τι θέλεις και τον λογαριασμό πληρώνει η Microsoft.

* Υπάρχει μετά το εμβόλιο της Φάιζερ. Κι αυτό με τη λογική του MRNA. Από κάποιους, κυρίως άνδρες, θεωρείται ως το τέλειο εμβόλιο, αφού έλκει την καταγωγή του από μια τεχνογνωσία που δημιούργησε το σωτήριο μπλε χαπάκι. Μια εταιρεία που κατασκεύασε το βιάγκρα και επέτρεψε σε εκατομμύρια άνδρες να λειτουργούν ξανά και με τις δύο κεφαλές, δεν έχει λάθος. Ίσως για αυτό διατίθεται και σε υπερτιμημένη τιμή πάνω από 20 δολάρια οι δύο του δόσεις.

* Τρίτο στη σειρά το εμβόλιο της Άστρα Ζένεκα. Πρόκειται για ένα εμβόλιο που συνδυάζει παλιές και νέες τεχνικές και φέρει τη βαριά υπογραφή του παλαιότερου πανεπιστημίου της Ευρώπής, αυτού της Οξφόρδης. Κι αυτό, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, έχει στυτικά χαρίσματα, ωστόσο η διάστασή του είναι καθαρά κοινωνική. Είναι το εμβόλιο των φτωχών, αφού κοστίζει μόνο δύο ευρώ. Για αυτό και τα Αμερικανάκια που ελέγχουν τις πιο πάνω εταιρείες εμβολίων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην απαξίωσή του.

* Το τέταρτο εμβόλιο μιας δόσης που αναμένουμε επίσης σύντομα στην Κύπρο, είναι αυτό της Τζόνσον. Ένα εμβόλιο που ξυπνά και παιδικές αναμνήσεις, με κρέμες, πάνες και μαντιλάκια. Αυτό θα το προτιμήσουν όλοι οι παλιμπαιδίζοντες σε αυτή τη χώρα.

Τα εμβόλια

Εν κατακλείδι, τα εμβόλια ήρθαν σε χρόνο μηδέν να στηρίξουν τα 7 δις πληθυσμό του πλανήτη να ξαναβρεί ρυθμούς κανονικότητας. Σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία με χιλιάδες συνέργειες και αλληλοεξαρτήσεις, αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Παρενέργειες υπάρχουν δυστυχώς σε όλα τα φάρμακα, ακόμα και σε αυτά που παίρνουμε για τον πονοκέφαλο. Παρενέργειες και πιθανότητες θανάτου υπάρχουν σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που κάνουμε. Δεν είναι αμελητέα ακόμα και τα ποσοστά αυτών που πνίγονται την ώρα που τρώνε. Κανένας όμως δεν σταματά να τρώει. Σε μια εποχή που έχουμε πάει στο Φεγγάρι και τον Άρη, σε μια εποχή που δίνουμε τη μάχη της κλιματικής αλλαγής για να σώσουμε έναν ολόκληρο πλανήτη, σε μια εποχή που πρέπει να πολεμήσουμε όσο ποτέ την κοινωνική ανισότητα, αν επιτρέψουμε στη γρίπη να μας αποπροσανατολίσει και να μας γυρίσει πίσω στον Μεσαίωνα, θα είμαστε μια κοινωνία χωρίς μέλλον.

Οπότε τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, ας εμβολιασθούμε.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.