Φόρμα αναζήτησης

Το Mαρί του Νίκαρου και οι σαπουνόπερες που μας απειλούν

Δεκάδες παράπονα φτάνουν, λέει, στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης από πολίτες οι οποίοι συνδέουν τη σειρά «Τατουάζ» και τον χαρακτήρα της «Ορφέα», έναν κατά συρροή δολοφόνο, με τον Νίκο Μεταξά άλλως «Ορέστη».

Ο #Pellotopos είναι βλέπετε η χώρα των οξύμωρων. Ο μέσος Κυπραίος ττόππουζος βάζει το παιδί του, συνήθως και από τη νηπιακή ηλικία, να προσκυνά κόκκαλα και νεκροκεφαλές για να μάθει να τα έχει καλά με τάχα αόρατα πνεύματα στα οποία (τάχα…) ανήκουν, όμως φοβάται να μην του μπουν παράλογες ιδέες βλέποντας κυπριακές σαπουνόπερες. WTF πλέον!

Ένα βήμα πιο πάνω στην κλίμακα της παράνοιας, η Μητρόπολη Πάφου διοργανώνει –και τις διαφημίζει στα σχολεία, αυτό είναι το θέμα…– εσπερινό και παράκληση μετά, «υπέρ φωτισμού των τελειοφοίτων και λοιπών μαθητών της πόλης μας» (sic).

Είχε θέματα με διάφορους ο Γιώρκος, τώρα φαίνεται ότι του βγαίνει με όλους τους Κυπραίους. Τους υπόλοιπους. Είναι υπέρ «φωτισμού» των Παφιτών μαθητών μόνο. Με όσα έχει πει και έχει κάνει βεβαίως μέχρι σήμερα, εάν πίστευε ότι δούλευε το συγκεκριμένο ξόρκι, πολύ αλαζονικό το βρίσκω να μην το έκανε ούτε μία φορά για τον εαυτό του. Ε, μα τόσο σκοτάδι, λογικό δεν είναι;

Από εκεί και πέρα, το πράγμα είναι απλό όσο και τραγικό: σε μια χώρα όπου το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί τόσο ώστε η χώρα να είναι τελευταία στις επιδόσεις των σχολείων τα οποία λειτουργούν στη λογική της δεκαετίας του ’60 και εξοντώνουν την όποια κριτική σκέψη στα παιδιά διδάσκοντάς τους την παπαγαλία, τον ξοφλημένο εθνικισμό και τη θρησκοληψία…

… σ’ αυτή τη χώρα λοιπόν, το τελευταίο που χρειάζεται είναι το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό σύστημα να δίδει στα παιδιά την όποια έξτρα μεσαιωνική πρέζα και μαζί την ψευδαίσθηση ότι κάτι άλλο, πέρα από τη μελέτη, μπορεί να τα βοηθήσει να περάσουν τις εξετάσεις. Ειδικά όταν είναι ήδη χαντακωμένα τα παιδιά λόγω όσων προανέφερα – και άλλων πολλών.

Χαντακωμένα και καταδικασμένα να ζουν χωρίς να τα αφήνουν να σκεφτούν, δέσμια φοβιών, προκαταλήψεων και φανατισμών, όλων των ειδών. Από την ώρα που πατούν το πόδι τους στο νηπιαγωγείο μέχρι την ενήλικη ζωή τους. Όπως ακριβώς τα χρειάζεται το σύστημα.

Δεν θέλει και πολύ να ψάξει κανείς για να δει την εφαρμογή του πιο πάνω. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα, καθημερινά. Η δε ευκολία με την οποία δουλεύουν έναν ολόκληρο λαό κληρικοί και λαϊκοί, πέρα από αδιανόητη, είναι κι αυτή ενδεικτική του πώς τα κυρίαρχα παραμύθια και ο ευνουχισμός του μυαλού με μύθους και φοβίες παράγουν ακόμη, εκπληκτικά, αποτελέσματα το 2019.

Ένα παράδειγμα, πολιτικό: Εκεί που διαβεβαίωναν τον κόσμο τόσον καιρό ότι η Τουρκία πρώτα δεν θα έβρισκε γεωτρύπανο και μετά, όταν το βρήκε, δεν θα τρυπούσε κ.λπ., μαγαρίζοντας όποιον τους έλεγε πως οι φαντασιώσεις μετατροπής μας σε… υπερδύναμη περίπου –μέσω συμμαχιών του πασαπορτοπούλη– ήταν αστειότητες και μάλιστα επικίνδυνες, η Τουρκία προχώρησε και έκανε αυτό που όλοι φοβόμασταν.

Ο ίδιος ο Αναστασιάδης άλλωστε παραδέχθηκε μάλλον απερίσκεπτα ότι η πράξη της Τουρκίας ισοδυναμεί με «δεύτερη εισβολή» (σ.σ. τρίτη, για την ακρίβεια αλλά μπορεί να είχε πιει κάνα τσάι παραπάνω). Ωστόσο, με τη βοήθεια και των πλείστων ΜΜΕ, η τραγική αυτή εξέλιξη όχι μόνο υποβαθμίστηκε αλλά αναδείχθηκε περίπου και σε… διεθνή επιτυχία της πλευράς μας!

Ενδεικτικό ήταν το πρωτοσέλιδο εφημερίδας με τίτλο «Σε διεθνή κλοιό ο Πορθητής». Ο λόγος; Η έκφραση… «ανησυχίας» (sic), όταν και εάν εκφράστηκε από τους συμμάχους του Λόφου.

Ο κόσμος ταΐστηκε κουτόχορτο με τη σέσουλα και πάλι. Μέχρι που χαιρετίστηκε (!) ακόμη και η αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ΑΟΖ που «διεκδικεί η Κυπριακή Δημοκρατία», στη βάση νομικισμών και της κίνησης για υποβολή των συντεταγμένων μας στον ΟΗΕ.

«Η υποβολή συντεταγμένων στην έδρα των ΗΕ ως αποθετήριο δεν ενισχύει τη νομική επιχειρηματολογία μας και δεν αποτελεί μέτρο αντίδρασης στην πρόκληση της Άγκυρας. Αποτελεί προπαρασκευαστικό μέτρο διεκδίκησης ΑΟΖ. Κακώς διασυνδέεται με τον Πορθητή και είναι ατυχής η χρονική σύμπτωση», έγραψε στο twitter ο πρώην υπουργός Υγείας (αυτής της κυβέρνησης, στέλεχος του ΔΗΣΥ) και διαπρεπής νομικός Γιώργος Παμπορίδης.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις λουβάνες που μοίραζαν μέσω των ΜΜΕ για «θωράκιση της ΑΟΖ» με την ενέργεια αυτή, προκειμένου να παραπλανήσουν τον κόσμο για την πραγματικότητα η οποία δεν ήταν άλλη από την κατάρρευση της υποτιθέμενης «στρατηγικής» ενάντια στην Τουρκία που δεν θα τολμούσε και τη γελοιοποίησή τους, ο πρώην υπουργός έγραψε: «Αν νομίζουμε ότι η υποβολή συντεταγμένων (που βέβαια έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού) είναι ικανή να ’θωρακίσει’ την ΑΟΖ μας τότε κοροϊδευόμαστε…».

Σε μια κανονική χώρα, λοιπόν, ένας Πρόεδρος ο οποίος πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο ενώ ήξερε πολύ καλά ότι έλεγε ψέματα για πολλοστή φορά, αν δεν είχε φύγει νύχτα με όλα όσα συμβαίνουν παράλληλα, τουλάχιστον δεν θα είχε τολμήσει να δουλεύει τον κόσμο με νέα ψέματα και ψευδαισθήσεις για «κλοιούς» εν μέσω της εγκατάλειψής του από ΟΛΟΥΣ – πλην της ΕΕ την οποία ουδέποτε υπολόγισε κιόλας ιδιαίτερα.

Γνωρίζοντας, όμως, τον βαθμό αποβλάκωσης και χειραγώγησης των μαζών στην κοινωνία μας όσο λίγοι άλλοι, ο Νίκος Αναστασιάδης βγήκε και δούλεψε την κοινή γνώμη χειρότερα αλλά και πιο ξεδιάντροπα από ποτέ. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό κάνει νυχθημερόν, με ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου να είναι τραγικά ευάλωτο σ’ αυτό το δούλεμα στα συνθήματα και τις φοβίες.

Το περασμένο Σάββατο, αυτός ο άνθρωπος διανοήθηκε να πατήσει πάνω στους τάφους των νεκρών της έκρηξης στο Μαρί με τον πιο άθλιο τρόπο για να λαϊκίσει. Και όχι μόνο δεν αντέδρασε κανείς αλλά ούτε καν οι πολιτικοί του αντίπαλοι (πέραν του ΑΚΕΛ, λογικά…) δεν ψέλλισαν ότι αυτό που έκανε στην ουσία, άθελά του και πέρα από την προσβολή των νεκρών γυναικών «ανεξάρτητα εάν ήταν αλλοδαπές», ήταν πως παραδέχθηκε δημόσια το δικό του Μαρί.

Παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του έγινε κάτι αντίστοιχο. Απλώς με… αλλοδαπές. Άρα όχι τόσο κακό, μάλλον; Αλλά το παραδέχτηκε.

Έγραφε και ένας φίλος χθες πως μετά τους «ειδικούς» στα εγκληματολογικά, γεμίσαμε και «ειδικούς» στα της ΑΟΖ.

Και είχε δίκιο.

Με μια κυβέρνηση η οποία χρειάστηκε να βρίσκουμε γυναίκες και παιδιά νεκρά σε λίμνες για να πάρει χαμπάρι, και η οποία παρακολουθεί την Τουρκία να υλοποιεί τις απειλές που η ίδια μείωνε για τόσον καιρό, παραμυθιάζοντας τον κόσμο ακόμα και τώρα και πληρώνοντας από τους φόρους μας την κυρία Σύρου για να τη συμβουλεύσει, είναι δυνατόν να μην την εμπιστεύονται όλοι με τα μάτια κλειστά; Ειδικά όταν ξέρει με τι βούρλα έχει να κάνει!

Υστερόγραφο: Οι πωλήσεις Πρόεδρε πώς πάνε; Καλά; Έψαχνα και κάτι θετικό για να ρωτήσω, μην θυμώνετε. Η πρόθεση μετρά.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.