Φόρμα αναζήτησης

Πού σου νέφκω που πάεις Νίκαρε ….στο Βελιγράδι

Μετέβη την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Σερβία όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία των Σέρβων. Τον είδαμε να συναντά διαδοχικά τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, 47 ετών, την πρωθυπουργό Άννα Μπρνάμπιτς, 41 ετών και την πρόεδρο της Βουλής Μάγια Γκόκοβιτς, 54 ετών. Εκ πρώτης όψεως λοιπόν διερωτάσαι γιατί άλλοι λαοί εμπιστεύονται νεαρούς πολιτικούς στα ανώτατα αξιώματα, σε αντίθεση με μας που δεινοπαθούμε με κάθε λογής συνταξιούχους. Αλλά, ας μην κατηγορηθούμε και για ηλικιακό ρατσισμό.

Ο καθένας αισθάνεται όσων χρονών θέλει, φτάνει να είναι επαρκής στην εργασία του. Αυτό που μας ξένισε είναι όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο οποίος πήγε στη Σερβία και ξέθαψε τις γνωστές παρωχημένες θέσεις περί ορθοδόξων τόξων, καλώντας περίπου τον Βούτσιτς σε στράτευση των χριστιανών για προστασία από τους μουσουλμάνους.

Και καλά ο Πρόεδρος, ως γνωστόν, ούτε διαβάζει, ούτε παρακολουθεί τι γίνεται. Δεν του έλεγε ο ΥΠΕΞ μας που τον συνόδευε τι δήλωσε την προηγούμενη βδομάδα ο Σέρβος Πρόεδρος όταν επισκέφθηκε την Τουρκία; Κατ’ αρχάς τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε μεγάλη τιμή. Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι και ο ίδιος τρέφει συναισθήματα σεβασμού και εκτίμησης για τον Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι «με τη στάση του οδήγησε στην αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών οι οποίες -όπως ανέφερε- σήμερα βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που βρέθηκαν ποτέ».

Είπε επίσης: «Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται πάρα πολύ να έχουν καλές σχέσεις με τη Σερβία και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η Τουρκία είναι μία υπερδύναμη στον χώρο των Βαλκανίων και πρόθεσή μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με αυτήν την χώρα», επισήμανε σε συνέντευξή του σε σερβικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Και μετά πήγε ο δικός μας ο τεράστιος και του μιλούσε για συμμαχίες χριστιανών και άλλες ανοησίες.

Αλλά, τόσον κόφκει ο νους μας, αφού το ΥΠΕΞ μας πήγε εκεί και μεταξύ άλλων μελέτησε και την κατάσταση στο Κόσοβο. Λέτε να πήραμε μαθήματα πώς πρέπει να «κοσοβοποιήσουμε» τα κατεχόμενα; Ο Σέρβος ΥΠΕΞ πάντως, μάλλον γιατί μας πήρε είδηση, κάλεσε τους Σέρβους να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα! Έμεινε πλήρως ικανοποιημένος ο Χριστοδουλίδης, φαντάζομαι.