POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Θα φύγει ο κορωνοϊός και θα τον γυρεύετε!Εγώ επιμένω. Επιβάλλεται να τα καταγράφουμε: τα θετικά των ημερών και της περιπέτειάς «μας».

Βάζω εισαγωγικά καθώς η περιπέτεια δεν είναι δική μας, όλος ο πλανήτης βασανίζεται. Εδώ, απλώς προσθέτουμε τις δικές μας πινελιές. Το couleur locale, που λέμε.

Παράδειγμα πρώτο: Παρασκευή βράδυ. Η κρατική τηλεόραση συνδέεται ζωντανά με τη Μικρή Καμπούλ, όπου, κάπου στην Αγίου Ανδρέου, κοντά στη Μητρόπολη, η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ περιμένει να πέσει το σήμα. Όχι του ΡΙΚ το σήμα, αλλά του ραδιοσταθμού της Μητρόπολης Αθανάσιου η οποία, μαθαίνουμε, κάλεσε τους κατοίκους της Λεμεσού να βγουν στα μπαλκόνια τους για να ψάλουν τον Ακάθιστο Ύμνο με κεριά.

Μάλιστα, υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση –πέραν της πολιτισμικής την οποία μεγάλη δεν τη λες άλλωστε, να την πεις απέραντη, ασύλληπτη και πολλά άλλα μάλιστα– οπότε η ανταποκρίτρια αναλαμβάνει να μας εξηγήσει ενθουσιασμένη πόσο καταπληκτική είναι η ιδέα της Μητρόπολης. Αν δεν εκτιμούσα τη δουλειά της και την ίδια, πιστέψτε με, αλλιώς θα το περιέγραφα.

Ε, μα ναι. Δεν μπορεί να κάνουμε ρεπορτάζ και να καλύπτουμε τραλαλί – τραλαλό τις βλακείες ενός μητροπολίτη ο οποίος καλούσε τον κόσμο σε παρακοή του διατάγματος, διαλαλούσε ότι «οι ναοί θα μείνουν ανοιχτοί γιατί είναι τα ιατρεία του Θεού και η λατρεία δεν θα σταματήσει» και έλεγε στις κοτζιάκαρες πως «δεν περιμέναμε τον κορωνοϊό για να μάθουμε ότι θα πεθάνουμε κάποτε». Και πολλά άλλα.

Έναν τύπο ο οποίος την ώρα που ακόμα και οι Σαουδάραβες έκλειναν τη Μέκκα (!..) μετέθετε τη λειτουργία δύο ώρες ενωρίτερα, γεμίζοντας την εκκλησία κατά πολύ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, γνωρίζοντας ότι έχει αρκετή επιρροή ώστε να τη γλυτώσει και πάλι ατιμώρητος, αφού η Αστυνομία και ο κύριος Κωστάκης Χ. (ο Χασοδίκης) δεν θα τον άγγιζαν. Όπως και έγινε.

Έναν τύπο ο οποίος, με την εγκληματική ανευθυνότητα και τον φονταμενταλισμό του, ευθύνεται τόσο για τη διασπορά του ιού όσο και όλοι οι άλλοι οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν (πολύ) ανεύθυνα. Και λίγο παραπάνω ίσως. Διότι κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μεταδόθηκε και από το δικό του αντάρτικο ο ιός. Ίδια ήταν η παραβίαση του νόμου –διότι ο κ. Κωστάκης Χ. μόνο το ένα από τα πολλά εξέτασε, τα εξόφθαλμα τα άφησε πίσω…– με όλους τους άλλους γερούς παραβάτες μόνο που αυτοί δεν είχαν παροτρύνει και τον κόσμο εμμέσως πλην σαφώς σε ανυπακοή όπως ο Λεμεσού (και ο Μόρφου).

Όταν, λοιπόν, αυτός ο τύπος προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων διοργανώνει χάπενινγκ στα μπαλκόνια και όταν τα ΜΜΕ, στο μεγάλο τους μέρος, δεν κατάφεραν ούτε να ψελλίσουν κάτι για το κραυγαλέο του πράγματος και την αδικία, όχι μόνο εις βάρος των κλεισμένων στα σπίτια τους πολιτών, αλλά κυρίως για την αθλιότητα η οποία καταλήγει στην ασφάλεια των επαγγελματιών υγείας και των οικογενειών τους όπως και σε όλους τους άλλους που έθεσε σε κίνδυνο ο ταλιμπανισμός του Αθανάσιου ή του όποιου άλλου ανεύθυνου –τράγου και μη– τότε το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να παρέχει και άλλοθι έστω και ακουσίως στα κόλπα τους.

Παράδειγμα δεύτερο, πολύ θετικό επίσης: Σε χρόνο dt φτάνει στα κινητά μας ένα βίντεο. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης συμμετέχει και εκείνος (βιντεογραφούμενος… αυθόρμητα από άλλο άτομο, τη σύζυγό του μάλλον) στις ψαλμωδίες των μπαλκονιών.

Με τις φόρμες, παράφωνος σε βαθμό κακουργήματος και μη γνωρίζοντας καν τον Ύμνο, τόσο άσχετος ήταν που παρότι τον διάβαζε δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ο βουλευτής μάς υπενθύμισε για άλλη μια φορά τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές.

Έτσι που να μην αποφασίζουν άλλοι για το ποιοι θα μας εκπροσωπούν, επιλέγοντας συνήθως –αφού με την αποχή το σκεπτόμενο κομμάτι της κοινωνίας είναι που δεν πάει συνήθως– άτομα με έφεση στον λαϊκισμό, πρόθυμα να φτάσουν και σε τέτοια νούμερα (μετά τη σιωπή που λέγαμε και πιο πάνω έναντι των παρανομιών του συγκεκριμένου παπά…) προκειμένου να γίνουν αρεστά.

Βεβαίως, ο Άγγελος, για να μην είμαι άδικος, έχει μια έφεση στο… ακάθιστο. Όταν ο Νικόλας εξόντωνε τον έναν μετά τον άλλον και τη μία μετά την άλλη τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες (όσους είχαν άλλη άποψη από τον Νικόλα) ο Άγγελος ήταν ο μόνος που δεν κάθισε. Σηκώθηκε! Και πέρασε κάπου απέναντι. Έκτοτε παραμένει όρθιος εκεί. Και φρόνιμος…

Παράδειγμα τρίτο: Τις τελευταίες μέρες, παρατηρώ με έκπληξη πόσος κόσμος και στη χώρα μας πιστεύει (ειλικρινά όμως) ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα, λέει, το οποίο επινοήθηκε προκειμένου (και) να εγκατασταθούν οι κεραίες 5G. Οι οποίες κεραίες αποδείχθηκε ξανά –τις προάλλες και πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας πλέον– ότι δεν είναι επικίνδυνες (η ίδια ιστορία με το 4G παλιά).

Η δε θεωρία δαιμονοποίησής τους προέρχεται από… επιστήμονες όπως ένας Εγγλέζος πρώην ποδοσφαιριστής και τώρα αστέρας του YouTube (!) και προωθείται από διάφορους άλλους που βγάζουν περιουσίες ενίοτε με τα κλικ (και όχι μόνο) των ψεκασμένων όπως ο φοβερός «δρ» Μουρούτης, ηγέτης των ελληνόφωνων αντιεμβολιαστών. «Γιατρός» με τα πλαστά διπλώματα.

Λέω ότι το είδα με έκπληξη, όχι γιατί αμφέβαλλα για το πόσοι ανόητοι ζουν ανάμεσά μας, πρόθυμοι να χάψουν ό,τι παράλογο και ό,τι δεν μπορεί να εξηγήσει η έλλειψη γνώσης που τους χαρακτηρίζει –ή οι φοβίες και η ανισορροπία του μυαλού τους όταν γνώση υπάρχει αλλά το… hard disc είναι προβληματικό anyway– αλλά, κυρίως, για το πόσοι πραγματικά πιστεύουν ότι ήθελαν να τους κλειδώσουν μέσα για να βάλουν τις κεραίες.

Και συναφώς απορώ: Εάν δεν τους είχαν κλειδώσει, δηλαδή, θα έκαναν κάτι; Μιλάμε για την Κύπρο έτσι;

Πόση ανάγκη προσοχής έχουν αυτοί οι άνθρωποι ώστε να πιστεύουν ένα τόσο παρανοϊκό σενάριο (αυτοεξύψωσης, επί της ουσίας) και μέχρι πότε το κράτος θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα στην ανάγκη παρακολούθησης και φαρμακευτικής αγωγής, είτε αυτών είτε των Ταλιμπάν του Αθανάσιου και του όποιου άλλου θα μπούκωναν τα κουταλάκια με τη μετάληψη και θα καβαλούσαν ο ένας τον άλλο μες στις εκκλησίες, εάν δεν είχε κινηθεί, έστω και αργά και έστω έτσι όπως κινήθηκε το κράτος, πιστεύοντας οι συγκεκριμένοι, ότι με μαγικό τρόπο δεν θα κολλούσαν και δεν θα μας κολλούσαν;

Είδατε πόσα θετικά; Πώς είπατε; Πού είδα το θετικό; Μα στο ότι εάν δεν μας είχαν κλείσει μέσα, αυτοί όλοι –και αμέτρητοι άλλοι– θα ήταν έξω να περιφέρονταν!

Δεν θέλω αχαριστίες, έτσι; Θα φύγει ο Covid-19 και θα τον γυρεύετε. Ό,τι ώρα σας το λέω! Που ευχαρίστηση δεν έχετε.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.