Ο ελέφαντας και το αγρινό

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δημοσιεύθηκε 26.10.2022
Ο ελέφαντας και το αγρινό
Όχι. Η ατάκα Δίπλαρου ότι ο Αναστασιάδης εξέφρασε επανειλημμένα τη στήριξή του στον Αβέρωφ αλλά κάποιοι δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται και πρέπει να το επαναλαμβάνει, δεν ήταν αυτό που καταλάβατε!

Μέχρι σήμερα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο μισός ΔΗΣΥ στήριζε Αβέρωφ και ο άλλος μισός Χριστοδουλίδη. Καθαρές δουλειές. Εύκολα πράγματα. Δυστυχώς η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται. Στον πρώτο μισό περισσότερο.

Σε χθεσινή εκπομπή στον ΑΝΤ-1 ερωτήθη ο Ευθύμιος Δίπλαρος -αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ στις μέρες μας σε περίπτωση που το ξέχασαν κάποιοι, αλλά δεν θέλω να μου τρομοκρατήστε- για τις αιχμές του Αβέρωφ κατά του Αναστασιάδη. «Του ελέφαντα στο δωμάτιο», όπως τον αποκαλούσε μέχρι την ώρα του ξεσπάσματος.

Και είπε το εξής λατρεμένο: Η προχθεσινή αναφορά Αβέρωφ, λέει, έγινε γιατί παρόλο που ο Πρόεδρος εξέφρασε επανειλημμένα τη στήριξή του στον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, «κάποιοι δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται, και πρέπει να το επαναλαμβάνει συνεχώς».

Δεν ακούστηκε πολύ…κολακευτικό για τον Αβέρωφ, αλλά ο Ευθύμιος κάπως το έσωσε. Ή, έστω προσπάθησε. Με την αναφορά του, άφησε να νοηθεί, ότι ο Αβέρωφ εννοούσε το επιτελείο Χριστοδουλίδη το οποίο διαδίδει ότι ο Πρόεδρος στηρίζει τον πρώην ΥΠΕΞ αντί τον μέλλοντα Φουλex, όπως δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα εσωκομματικά.

ΟΚ. Ο Δίπλαρος συνήθισε να απευθύνεται σε ένα δικό του ακροατήριο το οποίο είναι μεν μεγάλο -άλλο σημάδι των καιρών και της συντέλειας που έρχεται- πλην όμως δεν είναι και ό,τι εξυπνότερο έχει να επιδείξει η συμπρωτεύουσα.

Είναι αυτοί που μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους Λεμεσιανούς με ένα απλό τεστ. Το εξής: να τους υποβάλεις την τρίτη Κυριακή του Τριωδίου απάνω στο τσακίρ κέφι, όπου ακόμα και τα γατιά είναι μεθυσμένα, την όποια απλή ερώτηση και να τους την υποβάλεις ξανά, μερικές μέρες μετά. Αν λάβεις την ίδια απάντηση και ψηφίζουν ΔΗΣΥ, ψηφίζουν Δίπλαρο. Ούτε το μεθύσι δεν αλλάζει κάτι. Και κομψά το είπα.

Όμως, όσο κι αν ο Δίπλαρος απευθύνεται συνήθως σε αυτούς, δεν πρέπει να μας λυπούνται λίγο και να μην μας βασανίζουν; Α ναι, είναι και οι ψηφοφόροι της Σύρου, εντάξει. Όμως, είναι και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Και αυτός, θυμάται πως η ιστορία ξεκίνησε από τις αναφορές του Προέδρου και πως, σε αυτές τις αναφορές είναι που αντέδρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Όσο για το τελευταίο, προχθές μόλις, στην εκπομπή: «Τρεις υποψήφιοι και ένας με φυσικό μαύρο μαλλί να κηρύττει» του Γιαννάκη Καρεκλέ, ο Αβέρωφ σαφώς και είπε το ακόλουθο: «Δημιουργήθηκαν σκιές. Και οι σκιές δεν δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε συζήτηση σε μια κλειστή συνεδρία κάποιου συλλογικού οργάνου. Οι σκιές δημιουργήθηκαν από δημόσιες δηλώσεις. Αυτός που έχει την ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Το είπε. Και ώς εδώ θα κολλούσε κάπως η κωλοτούμπα του Δίπλαρου την επομένη στο κοινό του έστω.

Πλην όμως, ακόμα και αυτοί που θα μπορούσαν (σοβαρά) να ψηφίσουν Δίπλαρο, δεν είναι δυνατόν να ξέχασαν μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα πως ο Φούλης είπε και άλλα. Είπε πως ο ΠτΔ, «ενώπιον αυτής της κατάστασης, έχει την ιστορική ευθύνη και για την υστεροφημία του, και τον τόπο και την παράταξή του. Κανείς δεν θα ήταν εδώ που είναι, χωρίς τον ΔΗΣΥ και τον ανιδιοτελή του κόσμο. Για μένα δεν μπορεί να συνεχίζει ένας να είναι συνεργάτης μου όταν είναι υποψήφιος ενός ενδιάμεσου χώρου που από το 1976 προσπαθεί να αλώσει τον ΔΗΣΥ και προσφέρεται να χτυπήσει την αξιοπρέπεια του Συναγερμικού κόσμου με αυτούς που... δεν είναι εμένα που έβριζαν ως τον Πρόεδρο με την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση και δεν είναι εμένα που έβριζαν ως τον Πρόεδρο που μαζί με την κυβέρνησή του έφεραν το Κυπριακό στην χειρότερη μορφή από της ύπαρξής του». Εδώ, λοιπόν, ξεκαθαρίζει το πράγμα.

Θα μου πείτε, μπορεί να εννοούσε το επιτελείο Χριστοδουλίδη. Και ο Αναστασιάδης, τι φταίει; Μετά τη γνωστή δήλωση στο Μέλαθρο περί ενός εκ των τριών συνεργατών του που θα εκλεγεί και τον χαμό που έγινε, δεν είχε πει ο Πρόεδρος ότι ήταν απλώς ένας αστεϊσμός; Δεν είχε πει πως «η εμπλοκή μου στις εκλογικές διεργασίες, έστω και αν είναι γνωστή και δεδηλωμένη η θέση μου ότι υποστηρίζω την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, διακρίνεται από σεβασμό στον θεσμικό ρόλο που οφείλω να διαδραματίσω»; Τι άλλο να κάνει για να σώσει την… υστεροφημία του; Και σόρι δηλαδή, σώζεται η υστεροφημία αυτού ειδικά; Πώς μάνα μου;

Αλλά ναι, τι να κάνει ο Πρόεδρος; Να βάλει τον τέως ΥΠΕΞ τιμωρία; Να πάρει από το χέρι τον μισό ΔΗΣΥ, τον οποίο μάλλον ο Αβέρωφ θεωρεί ιδιοκτησία του και ας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι δεν τον ψηφίζουν, και να τους πάρει στην κάλπη να ψηφίσουν Αβέρωφ; Είπαμε, δεν είναι όλοι σαν τους ψηφοφόρους του Δίπλαρου. Υπάρχουν και εξυπνότεροι!

Και ό,τι κι αν είναι ο Αναστασιάδης με την κακή έννοια, εσωκομματικά δεν παύει να είναι αυτός που είναι. Εξωκομματικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα, καλό σίγουρα δεν το λες, αλλά εσωκομματικά δεν ξυπνάει κανείς ένα πρωί και απλά πατάει την Αγία Τράπεζα, η οποία φυσικά και δεν είναι αγία, είναι μάλλον ακριβώς το αντίθετο, όμως τις μετοχές της δεν τις έχει χάσει ακόμα.

Για αυτό άλλωστε και ούτε ο Φούλης, ούτε κάποιος άλλος τολμούσε τόσον καιρό να την πατήσει. Κάτι ήξεραν. Να το ξέχασαν άραγε; Και νομίζει ο Φούλης ότι οι εναπομείναντες έστω μισοί του ΔΗΣΥ θα πετάξουν τον Αναστασιάδη για πάρτη του όταν τα ποσοστά τους τα μαζεύει με το 1% ανά μήνα; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω ήταν πως η επίθεση στον Αναστασιάδη και το αναπόφευκτο μάζεμα μετά ήταν ιδέες του Δίπλαρου.

Τι να πω και εγώ; Πάντως δηλώσεις μόνο ο Πρόεδρος έκανε και, πέρα από κάτι διπλ(αρ)οκαμένους, νομίζω ότι ο καθένας και η καθεμία το αντιλαμβάνεται.

Εκεί στον ΔΗΣΥ όμως, σε όποιο στρατόπεδο κι αν είστε, λυπηθείτε μας. Είπαμε. Μισοί απ’ εδώ, μισοί απ’ εκεί. Πείτε στους Δίπλαρους να αποτραβηχτούν λίγο διότι έχουμε τρεις μήνες ακόμα. Στο κάτω – κάτω, ειδικά του Ευθύμιου, μπορείτε να του τάξετε αμφότεροι το Γεωργίας που είναι και ειδικός στο θέμα των αγρινών. Να του τάξετε κάτι, τέλος πάντων.

Αλλά κρίμα δεν είμαστε πια; Λίγο έστω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live – Δημοτικές εκλογές: Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων

Live – Δημοτικές εκλογές: Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων

Live – Δημοτικές εκλογές: Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων

Στα χέρια της Ελληνικής Τράπεζας η CNP Cyprus
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα χέρια της Ελληνικής Τράπεζας η CNP Cyprus

Στα χέρια της Ελληνικής Τράπεζας η CNP Cyprus

Κούρεμα και έξτρα φορολογία στις πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων - Έξι προτάσεις κατατίθενται σήμερα
ΚΥΠΡΟΣ

Κούρεμα και έξτρα φορολογία στις πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων - Έξι προτάσεις κατατίθενται σήμερα

Κούρεμα και έξτρα φορολογία στις πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων - Έξι προτάσεις κατατίθενται σήμερα

Ηλεκτρισμός: Καμία σκέψη για νέα τέλη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρισμός: Καμία σκέψη για νέα τέλη

Ηλεκτρισμός: Καμία σκέψη για νέα τέλη

Συντονίστρια ΟΗΕ για Γάζα: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί

Συντονίστρια ΟΗΕ για Γάζα: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί

Συντονίστρια ΟΗΕ για Γάζα: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί