Φόρμα αναζήτησης

Πρόεδρε… διώξε τώρα τους Γάλλους!..

Διαβάζω στα ΜΜΔ και στα ΜΜΕ και με πιάνει… πανικός και οργή.

«Η κ. Παρλί ενημερώθηκε από τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη για τις παράνομες δραστηριότητες του τουρκικού γεωτρύπανου ’Πορθητής’ στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει λεπτομερώς τη Γαλλίδα ομόλογό του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε συζήτηση για τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλίδα υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο και καταδίκασε, ταυτόχρονα, τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της. Επίσης, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.»

Αν κατάλαβα καλά, η Γαλλία βάζει πόδι στην Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι…

  • Ρωτήσαμε την Τουρκία;
  • Ρωτήσαμε τον Ακιντζί;
  • Ρωτήσαμε το ΑΚΕΛ;
  • Ρωτήσαμε τον Όζερσαϊ;
  • Ρωτήσαμε τους Τουρκοκύπριους;

Διότι αν τους ρωτήσουμε όλους αυτούς 100% θα μας αναφωνήσουν: Όχι στον στόλο της Γαλλίας.
Και θα έχουν δίκιο. Πώς θα πάμε μετά σε συνομιλίες για τη ΔΔΟ;
Όχι, λοιπόν, στους Γάλλους και τον στόλο τους. Να κάνουν άλλες σκέψεις και να μην κοντέψουν…
Πρόεδρε Αναστασιάδη διώξε τους Γάλλους πριν πατήσουν πόδι στα ιερά χώματα της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας…