POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Πρόεδρε, αυτό δεν ήταν γλείψιμο, ήταν polish (και άλλες ιστορίες)Καιρό είχα να απολαύσω τόσο εκλογές. Ειλικρινά το λέω. Με εξαίρεση την απουσία γυναίκας στην εξάδα που εκλέξαμε, η μέρα των ευρωεκλογών και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε για όσα περάσαμε μέχρι να φτάσουμε εκεί.

Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις τον Αναστασιάδη να γλείφει εκεί όπου έφτυνε –γλείψιμο όμως όχι αστεία– και να πηγαίνει πρώτα στο εκλογικό κέντρο να δει τους… «δανεικούς» συμπατριώτες μας, τη δε νύχτα, μετά από το χαστούκι που εισέπραξαν, να αναγκάζεται να εκφράσει και την ευαρέσκειά του για την προσέλευσή τους και να ξεφτιλίζεται πλήρως.

Όσοι απορούν γιατί το έκανε –και πριν και μετά– θα πρέπει να ξέρουν και αυτό: υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς της ΕΕ και μηνύματα τόσο από πρέσβεις εδώ, όσο και από τις Βρυξέλλες για τον ρατσισμό και τον κρετινισμό που είχαν ξεδιπλώσει τις μέρες που προηγήθηκαν, Πρόεδρος και Φούλης.

Ο τελευταίος, δε, δεν ξέρω τι ήπιε το βράδυ των εκλογών. Εάν ήταν νόμιμο, που δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ, σίγουρα ήταν ληγμένο. Διαφορετικά δεν μπορεί κάποιος ο οποίος έχασε 9% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές να λέει ότι… πέτυχε τον στόχο του, επειδή ήρθε πρώτος στο νήμα.

Όταν συνέλθει, ίσως καταλάβει όλα όσα του λέγαμε πριν τις εκλογές για το σκεπτόμενο δεξιό και κεντροδεξιό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο φρίκαρε –όπως όλοι μας, όχι μόνο με την ακροδεξιά στροφή του ΔΗΣΥ και του Λόφου– αλλά και με την ξεκάθαρα ρατσιστική κινδυνολογία τους για τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Η εκλογή Κιζίλγιουρεκ είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη. Από πολλές απόψεις. Ψηφίστηκε από 25.000 ΚΥΠΡΙΟΥΣ από τους οποίους οι 21.000 ήταν ελληνόφωνοι και οι 4.000 τουρκόφωνοι της Κύπρου. Και ήταν ένα σημείο καμπής για όλη την Κύπρο.

Η δε λύσσα που ανάβλυσε μετά την εκλογή του, δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα θα έρθουν όταν ο ευρωβουλευτής αρχίσει να αγγίζει τα θέματα που αφορούν την άλλη κοινότητα. Και ελπίζω να το κάνει αμέσως. Κάποτε αυτό το απόστημα ότι για να δικαιούται να μιλά κάποιος πρέπει να εκφράζει μια ελληνοκυπριακή γραμμή (μία συγκεκριμένη μάλιστα!..) πρέπει να ξεπεραστεί. Και οι ελλειμματικοί να καταλάβουν ότι δεν ζούμε στα χρόνια της ΕΟΚΑ, όπου απλά δολοφονούσαν όσους διαφωνούσαν.

Πριν το ξεχάσω, αγαπημένη ατάκα μου, η δήλωση του Αρχιτζυνηού της Βουλής στο ΡΙΚ, ότι το γεγονός πως μόλις το 1% των Τ/Κ ψήφισε ΔΗΣΥ δεν αντικατοπτρίζει, λέει, τη διείσδυση του κόμματός του στην άλλη κοινότητα! Διότι μόλις 5 τόσες χιλιάδες από τις 81.000 Τ/Κ ήρθαν να ψηφίσουν!

Δεν το έχεις με τις πολιτικές διεισδύσεις Αντρίκκο, άσ’ το μάνα μου. Δεν είναι σαν τις διεισδύσεις με το κινητό σου σε φούστες, αυτό. Είναι πιο εξειδικευμένο. Ώς τις φούστες όμως, το έχεις!

Στα υπόλοιπα, αγάπησα βεβαίως τον αποκλεισμό του ΕΛΑΜ, όσο κι αν οι κομπασμοί του Σιζόπουλου για τη… νίκη (!) ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας νομίζω στις εκλογές αυτές. Ακόμα και τα ανάλογα νούμερα του Νικολάκη στην πλάτη της (ατυχήσασας) Θεοκαμένης (για την Ένωση), την ώρα που έκανε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε με τη ΔΗΠΑ.

Για τον Σιζόπουλο, είναι νομίζω ηλίου φαεινότερο ότι ο κόσμος τούς ψήφισε μαζικά για να μην μπει το ΕΛΑΜ –εγώ όσοι ξέρω δεν τους ξαναψήφισαν ποτέ, ούτε και πρόκειται– και έτσι από το 2% των δημοσκοπήσεων πριν από ούτε έναν χρόνο, πήγαν εκεί που πήγαν. Επίσης, ήταν και ψήφος προς τον Παπαδάκη και τους μετρημένους ήπιους που δεν έφαγε ο Σιζόπουλος.

Ο οποίος ακόμα να μας εξηγήσει γιατί δεν γράφτηκε, κοτζάμ σπουδαίος πατριώτης – ελευθερωτής στο ΓεΣΥ. «Κάνε κάτι», ήταν το σλόγκαν τους. Ε τώρα που τελείωσαν οι εκλογές φαντάζομαι θα… γραφτεί;

Και ελπίζω να βρει τον χρόνο να αντιληφθεί πως εάν δεν υπήρχε η απειλή εισόδου της νεοναζιστικής συμμορίας στο Ευρωκοινοβούλιο, ούτε ο Παπαδάκης τον έσωζε, ούτε ο Γιατρός στο The Mummy ΙΙΙ αισχρό βίντεο που έκαναν, ούτε κανένας. Και πως, εάν αρχίσει πάλι να ανταγωνίζεται το ΕΛΑΜ ως προς το ποιος είναι χειρότερα ακροδεξιός και άθλιος –π.χ. «απερισκεψίες» το πραξικόπημα, Ενωτικό, εκδηλώσεις με φασίστες στη Δερύνεια κ.ά.– δεν θα του κάτσει άλλη τέτοια τύχη.

Όσο για τη Θεοκαμένη (για την Ένωση) δεν θα σας κρύψω ότι έπιασα τον εαυτό μου να λυπάται και το ομολόγησα δημόσια άλλωστε. Για δύο λόγους: Πρώτον διότι ήταν καλό προϊόν για τις Στήλες όλων μας και δεύτερον, διότι εκείνος ο Μαυρίδης είναι… Δεν είναι. Είναι σαν κάτι γυμνασιάρχες που διαβάζουν την ίδια ομιλία με παραλλαγές κάθε χρόνο στη γιορτή της πρώτης Απριλίου, με τη διαφορά ότι αυτός δεν μπορεί καν να κάνει παραλλαγές. Ώς εκεί φτάνει.

Έκανε και ένα βίντεο στην προεκλογική που σηκωνόταν στο Ευρωκοινοβούλιο και παρίστανε τον Μπότσαρη –δεν έδειχνε πόσοι ήταν μέσα εκείνη την ώρα– βγάζοντας δεκάρικους σαν να ήταν στον οίκημα του ΔΗΚΟ στην Αγία Μαρινούδα. Το δάχτυλο πάνω, τα ίδια και τα ίδια. Τράτζικ.

Speaking of which, δεν μπορώ να μην σταθώ και στο πατατράκ Οικολόγοι – Συμμαχία. Για τη Ναυμαχία δεν μπορώ να πω ότι λυπήθηκα, αν μη τι άλλο ξυρίστηκε και ο Lilli Gas. Ήταν ακόμα πιο φοητσιάρικος με το μούσι, σαν κάτι συγγενείς σε κηδείες αν πάρει μέρες να γίνει η ταφή. Εδώ, η Ναυμαχία είναι ούτως ή άλλως done and buried νομίζω.

Για τους Οικολόγους, ναι, θεωρώ ότι είναι κακό, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία με τους Πράσινους στην Ευρώπη, κακό για την Κύπρο το ότι δεν θα έχουμε εκεί αυτή την παρουσία. Θα έφερνε τεράστια πίεση πίσω για τα περιβαλλοντικά μας και τα όσα γίνονται εδώ. Και θα λειτουργούσε αποτρεπτικά.

Ο γέγονε, γέγονε, όμως. Ίσως επιτέλους καταλάβουν πως το κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά τα θέματα απωθείται από τα κολλήματά τους στο Κυπριακό και δεν θα τους προσεγγίσει όσο παραμένουν… Οικολόγοι Απορριπτικοί ή γίνονται παραδουλεύτρες στη Στράκκα και αλλού.

Εξίσου εύθυμη νότα θα έλεγα ότι ήταν, τέλος, το ύφος του Γεωργίου του ΑΚΕΛ την ώρα που η Γωγώ τον ρωτούσε για την Ευρωβουλή. Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος τρομάζει στην ιδέα να χάσει τον φακό της τηλεόρασης που, σε κάποια στιγμή, φρόντισε να μας πει ότι δεν θα αφήσει και τα τοπικά, όταν πάει εκεί!

Νομίζω ότι θα έχει θέμα στις Βρυξέλλες. Και ίσως χρειαστεί βοήθεια για να αντιμετωπίσει το στερητικό. Εύχομαι μόνο να μην ζητήσει πάνω στην ανάγκη από τον Φούλη να του δώσει κάτι.

Αυτά Γιώρκο, εάν τα παίρνει –κι αν δεν τα έπαιρνε τώρα θα τα πάρει– είναι νόμιμα μεν αλλά είναι σκληρά. Ή ληγμένα. Τα ‘παμε. Το καλάμι θέλει προσπάθεια αλλά σιγά – σιγά το ξεπερνάς.

Και βασικό, εκεί που θα πας: λαϊκίζεις με μέτρο, δεν διακόπτεις, δεν είσαι επιθετικός και χαμογελάς!

Αυτά. Κι όλα θα πάνε καλά. Έχει και Skype να βγαίνεις…

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.