Φόρμα αναζήτησης

Πρόεδρε Αναστασιάδη είναι στο χέρι σου

Είναι εκπληκτικό πόσοι αγνοούν την ύπαρξη της Γρηγόρειου Κλινικής στον 6ο όροφο του Νοσοκομείου Λάρνακας. Μόνο από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς και πόση άγνοια υπάρχει στη χώρα μας για τον ιό HIV/AIDS. Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που ολοκληρώνεται σήμερα για τον Γολγοθά των οροθετικών συνανθρώπων μας, ρώτησα και έμαθα πόσοι από τους διαχρονικά λαλίστατους αξιωματούχους μας, εκλεγμένους και διορισμένους έχουν επισκεφτεί τη Γρηγόρειο από το 1996, όταν πρωτολειτούργησε, μέχρι και σήμερα. Όχι συνοδεία καμερών και όχι την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια μέρα κατά του AIDS. Ελάχιστοι η απάντηση. Ο πρώτος, όπως με πληροφόρησε ο διευθυντής της Γρηγορείου- διορισμένος εκεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της κλινικής μέχρι σήμερα- ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης. Τότε ήταν βουλευτής. Πήγε, κάθισε με οροθετικούς και μάλιστα βοήθησε τη Χ., που δεν ζει πια σε κάποιο πρόβλημά της, δεν έχει σημασία τι. Αθόρυβα, χωρίς να το κάνει θέμα. Ο ίδιος μπορεί και να μην το θυμάται. Του το θυμίζω εγώ.

Σας το θυμίζω κύριε Πρόεδρε γιατί σας καλώ, εκ μέρους των οροθετικών συμπολιτών μας, που δεν έχουν την πολυτέλεια να εκφράζονται δημόσια, να την επισκεφθείτε ξανά.

Ξέρετε κύριε Πρόεδρε τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζετε, ή από όσα σας μεταφέρουν, αν σας μεταφέρουν, αυτοί που κατά καιρούς δίνουν υποσχέσεις εκ μέρους σας. Και σας εκθέτουν. Εδώ και πέντε μέρες μέσω του «Π» και της έρευνας που έχει γίνει, έχετε πλέον μια πλήρη εικόνα για να αναλάβετε την ηθική σας ευθύνη. Να σταματήσει το θέμα να γίνεται μπαλάκι μεταξύ υπουργείων. Θυμάστε τα λεωφορειάκια των καρκινοπαθών; Πόσο εύκολο ήταν με τη δική σας πολιτική απόφαση να αυξηθεί η χορηγία στους συνδέσμους που εκτελούν αυτά τα δρομολόγια και πόσο εύκολο ήταν να γίνουν τελικά ασθενοφόρα για να μην ταλαιπωρούνται οι καρκινοπαθείς στην είσοδο της Λευκωσίας;

Η χορήγηση του βοηθήματος οροθετικότητας, ως δείγμα μεταμέλειας για την αδυναμία της πολιτείας να παρέχει στα άτομα που ζουν με τον ιό του HIV ισονομία, ισοπολιτεία, και προστασία από το στίγμα, τις δυσμενείς διακρίσεις και τις αδικίες που υφίστανται είναι δική σας και μόνο απόφαση.

Ξέρετε κύριε Πρόεδρε μετά από κάποια χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ότι είναι με τη δική σας προσωπική παρέμβαση που θα ανεγερθεί ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου πολλών εκατομμυρίων. Αν όμως δοθεί το επίδομα οροθετικότητας, όλοι θα θυμούνται τον Πρόεδρο που έκανε αυτό που όφειλε ως επικεφαλής ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους σύγχρονου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα πρωτοτυπήσετε. Απλώς θα πλησιάσουμε τα επίπεδα άλλων σύγχρονων χωρών…

ΥΓ: H έρευνα για τους οροθετικούς διαρκεί μέχρι σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, γιατί γι’ αυτούς δεν υπάρχει Μεγάλο Σάββατο. Μέχρι τη δική σας παρέμβαση.