POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

«Πότε θα δει… γιατρό ο Μόρφου, Άγιοι Συνοδικοί;» του Κώστα ΚωνσταντίνουΤο τελευταίο παραλήρημα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, έκανε και πάλι το πανελλήνιο να γελάσει αφού, πέρα από τη βαθιά αμορφωσιά που πρόδιδε -ο όρος κορωνοϊός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Nature το 1968 αν και η ομάδα αυτή των ιών είχε ανακαλυφθεί από το 1920 στις ΗΠΑ- είχε και μια αστεία διάσταση με την… προετοιμασία της ανθρωπότητας για τον κορωνοϊό μέσω Αστερίξ!

Το κεφάλαιο Μόρφου, ωστόσο, δεν είναι πάντα για γέλια.  Θεωρίες συνωμοσίας, «προφητείες», ως εδώ καλά, αλλά και ρατσισμός, ομοφοβία και μισογυνισμός, συνθέτουν το προφίλ ενός ανθρώπου ο οποίος παρότι ολοφάνερα δεν είναι καλά, επηρεάζει ανθρώπους και περνά επικίνδυνες αντιλήψεις, ενίοτε και κατά παράβαση της νομοθεσίας. Το βασικότερο όμως, ερώτημα σε μια κοινωνία, στην οποία ούτε η Νομική Υπηρεσία του κράτους ούτε και κανείς άλλος έχει το στοιχειώδες ανάστημα, όχι τόσο να τον μαζέψει όσο να τον βοηθήσει με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να γίνει καλύτερα, πρέπει να απευθυνθεί στην Ιερά Σύνοδο, η οποία παρακολουθεί απαθής αυτό το απίστευτο πράγμα που συμβαίνει.

Θα χρειαζόμασταν μέρες για να φτιάξουμε κάτι απολύτως περιγραφικό της κατάστασης του, όμως μερικές από τις δηλώσεις του και μόνο, σε όλη τη γκάμα των θεμάτων αναδεικνύουν μάλλον, το πρόβλημα. Και αυτό χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ένα πρόβλημα που δεν είναι προσωπικό του Μόρφου αλλά επιδεινώνεται σίγουρα, σε μια περίοδο που η επέλαση των fake news, του ταλιμπανισμού, της θρησκοληψίας και την ανοησίας στην κυπριακή κοινωνία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ο Μόρφου…

Για τον Νίκο Μεταξά άλλως Ορέστη

«Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο, ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης».

Οι γκέι, όπως ο Μεταξάς!

«Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».

«Δεν επιτρέπεται να μαραζώνουμε»

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες».

Λόγω αμαρτιών η Covid-19

«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με την πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου, και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό».

Θα μας πεθάνει, να τα λύσει

«Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι».

Λίβανος και Παγκόσμια Διακυβέρνηση

Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό, «για να μας φοβήσουν, για να μας οδηγήσουν στο χάος βλέπε τώρα Λίβανος, χωρίς κυβέρνηση, σαν το Λίβανο θα γίνει σε πολλές χώρες, ακυβερνησία. Και μέσα από αυτόν τον φόβο, τον τρόμο και το χάος, οι άνθρωποι της νέας κυβέρνησης, το σχέδιό τους το οποίο δεν θα το κάνουν τώρα, είναι να μας πουν… παγκόσμια κυβέρνηση. Η παγκόσμια κυβέρνηση θα μας πει: το τέλειο εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον κορωνοϊό, όλες τις επιδημίες, και την κατάθλιψη και άλλες ασθένειες, το έχουμε βρει εμείς».

«Χαομένοι», θα χάσουμε την ψυχή μας

«Κάμετε εσείς κατ’ οίκον σχολεία, ακούτε; Κάμετε κατ’ οίκον εκκλησίες. Κάμετε κατ’ οίκον φαρμακεία. Θα δείτε σε λίγο, θα σας λεν σε λίγο “τέλειωσαν τα φάρμακα”. Θέλουν να εξωθήσουν την κοινωνία εις το χάος. Και τρομαγμένοι και χαομένοι, να πούμε: «”το εμβόλιο! Φέρτε μας καλέ ένα εμβόλιο”! Άρα θέλουν το θέλημά μας, θέλουν την ελευθερία μας. Θέλουν την ψυχή μας».

Δαιμονισμένα παιδάκια βλέπουν με τη μάσκα

«Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια Κοινωνία μετά από 20 χρόνια, “δαιμόνων”! Όχι ανθρώπων! “Δαιμόνων”!».

Στην ανάγκη αφήστε τα αμόρφωτα

«Η γνώμη μου είναι εύρετε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω! Είναι προτιμότερο να μείνουνε, λίγα χρόνια, λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα, “Ο Τοτός και οι Τοτοί”».

Αν της αρέσει το πρωκτικό

«Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο».

Είμαι «προφητολόγος»

«Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είμαι προφητολόγος, όπως ο φιλόλογος. Ο φιλόλογος δεν γράφει ποιήματα, ασχολείται όμως με την ποίηση, με τα δοκίμια, τα πονήματα των συγγραφέων».

Χάι – χούι και Μπιλ Γκέιτς

«Τί είναι αυτό που ζούμε τώρα; Είναι μια απλή επιδημία; Όχι! Βιολογικός πόλεμος είναι. Ο Μπιλ Γκέιτς οργανώνει μαζί με την ομάδα του όλο τον ντουνιά. Αλλά ο Χριστός θέλει να μας παιδαγωγήσει. Τέλειωσεν το χάι – χούι […] Ο Μόρφου δεν είναι showman».

Να περιμένουμε να διαλυθούν

«Οι Τούρκοι και η Τουρκία είναι καταδικασμένοι σε διάλυση και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους Ελληνοκύπριους να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν να διαλυθεί η Τουρκία».

Ο Γ’ Παγκόσμιος έρχεται (ακόμα)

Αναστασιάδης και ο Έρογλου (το 2014) «δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, λόγω του επερχόμενου παγκόσμιου πολέμου».

Είπε βέβαια και άλλα πολλά από τους γκέι που «βρομούν» μέχρι ότι μπορεί δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Με άλλα γελάς, με άλλα όχι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν θα έπρεπε. Στη δεύτερη όμως, κάποια ιατρική υπηρεσία της πολιτείας είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να παρέμβει.

Μητροπολίτης Μόρφου: Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ μας προετοίμαζαν για την έλευση του κορωνοϊού από το 2017

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.