POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Oι φουκούδες, ο #Pellotopos, τα ναρκωτικά και ο ΑριστοφάνηςΣτην κατάσχεση πέραν του μισού τόνου (645 κιλών) crystal meth και χαπιών ecstasy, καθώς και 300.000 δολαρίων σε μετρητά όπως και 3,5 κιλών κοκαΐνης προχώρησαν, λέει, οι αρχές στο Σίδνεϋ μετά από σήμα που τους έστειλε η ΥΚΑΝ.

Η τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών ήταν λέει καλά κρυμμένη σε… ψησταριές. Μιλάμε για φουκούδες. Κλασικές κυπριακές φουκούδες αλουμινίου, ολόκληρο κοντέινερ, διακόσιες στον αριθμό. Φουκούδες ναι.

Όταν σας λέω, μάνα μου, ότι αυτός ο λαός δεν είναι καλά να μην με αποπαίρνετε. Σκεφτείτε κιόλας, ότι οι απόδημοι είναι (συνήθως) σε πιο καλή κατάσταση από τους εδώ του #Pellotopos…

Για να καταλάβω: εξάγουμε αλουμινένιες φουκούδες -απλές καλέ που μπορείς να μάθεις ας πούμε και στα επιμορφωτικά να τις κάνεις- και τις εξάγουμε… 14.421 (δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια είκοσι ένα) χιλιόμετρα μακριά, διότι οι απόδημοι αυτές θέλουν για να ψήνουν;

Σόρι που επιμένω. Αλλά, μιλάμε για ολόκληρο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όχι το Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο. Που είμαι βέβαιος ότι και εκεί μια χαρά θα έβρισκαν κάτι για μπάρμπεκιου.

Το Σίδνεϊ! Πέντε κόμμα δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Μια πόλη με έκταση μεγαλύτερη από ολόκληρο τον #Pellotopos, κατά 3.117 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Και είναι και οι άλλοι που θέλουν «κίνητρα» (=κι άλλα λεφτά) διότι έκαναν τέσσερα κοπελλούθκια, λέει. Και συχνά, τα θέλουν διότι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν κι άλλα για να σωθεί το είδος μας τάχα!

FFS! Μα γιατί να σωθεί; Πόσος σαδισμός έναντι του πλανήτη επιτέλους; Δεν τον φτάνουν τα προβλήματά του;

Σκεφτήκατε να μην είχαμε την υπογεννητικότητα και τη μαζική μετανάστευση των προηγούμενων δεκαετιών; Μα, να ήμασταν δηλαδή τέσσερα λ.χ. εκατομμύρια Κυπραίοι, ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι; Οι οποίοι τουρκόφωνοι δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση, σημειώστε. Οι αιμομιξίες των προγόνων μας και όχι μόνο.

Σε πιάνει τρόμος και απελπισία!

Για αυτό και οι μουλάδες -ένθεν και ένθεν- υποστηρίζουν με τα χίλια την τεκνοποίηση μαζικά. Εις ώτα μη ακουόντων -so far…- ευτυχώς. Και εδώ και στην άλλη πλευρά.

Σκεφτείτε το πιο απλό. Διπλάσια ή και τριπλάσια άτομα στις μασέλες, στα χέρια, τα κρανία, τα πόδια και τα άλλα κόκκαλα και ανάλογος πολλαπλασιασμός των εσόδων της Εκκλησίας ΛΤΔ για να βλέπει ο κόσμος τις λιμουζίνες -ειδικής παραγγελίας πάντοτε- των τράγων και να σκέφτεται πώς θα μπορούσαν, εάν ήθελαν, να βοηθούν τους άπορους.

Αλλά μετά να πηγαίνει ο κόσμος και στο επόμενο κόκκαλο και να βάζει κι άλλα λεφτά, για να πλουτίζει ο τσουπές.

Το 2019. Και επειδή, μάλλον, κάπου θα υπάρχει στο Ευαγγέλιο αλλά δεν το είδα εγώ όταν το διάβασα, θα λέει πως ο Χριστός είπε: «Ρε, εγώ νομίζω θα αναστηθώ αλλά από εκεί και κάτω, σε κάτι αιώνες, να επινοείτε αγίους και να ξεθάβετε πτώματα για να βγάζουν οι τράγοι εκατομμύρια στο όνομά μου με τα κόκαλά τους».

Αλλιώς δεν εξηγείται…

Αντιλαμβάνεστε τι έχω να ακούσω πάλι. Όχι, δεν το επιδιώκω -έχω και διάβασμα αυτές τις μέρες που έμεινε πίσω- αλλά κι από την άλλη, πρώτον, δεν με ενδιαφέρει εάν ουρλιάζουν οι Ούγκανοι και δεύτερον, πρέπει να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της εποχής μας και του πολιτισμού της. Είναι θέμα εξέλιξης του είδους.

Διότι οφείλω να σας πω ότι -ναρκωτικό είναι κι αυτό σαν το άλλο της Αυστραλίας και απαυτώνει το μυαλό όσο το crystal meth- με την επέλαση τα τελευταία χρόνια της βιομηχανίας των κομπογιαννιτών από το Άγιον Όρος και αλλού, κοντοζυγώνει ο μεσαίωνας. Τη γνώση και τα δεδομένα θα τα βλέπουμε με το τηλεσκόπιο όπως πάμε.

Είναι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία παίζεται πια το παιγνίδι, με τον κάθε πονεμένο να περνάει γενεές δεκατέσσερις τον «μαλ..» (sic) αστροφυσικό, ακαδημαϊκό κτλ την ώρα που κάνει διάλειμμα στο λαστιχάρικό του στην Κοτσιινοτριμιθκιά -λέμε τώρα- και να του… εξηγεί τι αποκάλυψε, τάχα, για το σύμπαν ή για κάτι άλλο ο νεοφανής «προφήτης» γέρων Αρνίσιος.

Με τους μεν λογικούς στα σχόλια να μην τολμούν πια να μιλήσουν, τον δε διάλογο να καταλαμβάνεται από τα γονίδια των… «αμαρτιών» των προηγούμενων αιώνων: «Έν ανιψιά σου αλλά εν πειράζει, έσει τρεις κουέλλες ο τζύρης της τζαι ξενοχωρίτισσαν εν θα πάρεις!».

Άστε τα να πάνε!

Η μετατόπιση που καταγράφεται -πέραν του επιμέρους, του κατ’ άτομο παραλογισμού- οδηγεί σε νουθεσίες, στην καλύτερη αν και σπάνια ακόμη και αυτή περίπτωση, του στιλ: «δεν είναι σωστό να τα σατιρίζεις αυτά, ούτε να κάνεις πλάκα».

Όχι μόνο σωστό είναι αλλά και επιβάλλεται. Εάν, τουλάχιστον, θέλουμε να μην προχωρήσει ανενόχλητα η διαδικασία της ουγκανοποίησης η οποία προωθείται -με τελείως ιδιοτελή οικονομικά κίνητρα- από τις βιομηχανίες των κομπογιαννιτών, παντού.

Ακόμα και στα σχολεία.

Οδηγώντας τον τόπο πίσω με τρελές ταχύτητες κι απειλώντας ενίοτε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων. Και κρατώντας τη χώρα μακριά από την εποχή μας, εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια απίστευτη και σε φοβίες αμορφωσιάς, καλογερίστικες και άλλες.

Την ώρα που άλλοι λαοί προχωρούν με άλματα. Και μπροστά.

Είναι ο αντίλογος σε αλλαγές που μας επηρεάζουν όλους μας. Λίγο έως και ελάχιστο το ξέρουν οι Ούγκανοι, αλλά όταν ο Αριστοφάνης τον 5ο αιώνα προ Χριστού ανέβαζε λ.χ. τις «Νεφέλες» με ατάκες όπως, «Ποίος Ζευς; Ού μη ληρήσεις. Ουδ’ έστι Ζευς» («Ποιος Δίας, μη λες ανοησίες, δεν υπάρχει Δίας») και αμέτρητα άλλα, δεν γίνεται σήμερα ο κάθε αμπάλατος να μας λέει ότι δεν μπορούμε -το 2019 στην Ευρώπη (τάχα)- να σατιρίζουμε το ένα ή το άλλο, διότι τόσα ξέρει και τόσα λέει και περιτριγυρίζεται από έναν όχλο ανάλογα νυχτωμένο.

Στο κάτω κάτω, όποιος δεν θέλει, δεν διαβάζει. Ππέφτει χώρκα του που λέει και ο Άγ(ρ)ιος. Ή για να σας το θέσω καλύτερα με λίγο περισσότερο Αριστοφάνη (πριν από δυόμιση αιώνες): «Νεφέλες» πάλι, ο Σωκράτης ρωτά τον Στρεψιάδη για τις βροντές που ακούστηκαν στον ουρανό: «Ήσθου φωνής άμα και βροντής μυκησαμένης θεοσέπτου;».

Εάν δηλαδή ένιωσε τη φωνή και τη βροντή των Θεών!

Και εκείνος απαντά πως τις άκουσε αλλά θέλει να απαντήσει στις βροντές (των Θεών) με κλανιές, διότι τον έχει πιάσει κόψιμο. Για να πει το ιστορικό: «Κει θέμις εστίν, νυνί γ’ ήδη, κει μη θέμις εστί, χεσείω».

«Ιεροσυλία ή όχι, εγώ τώρα θέλω να χέσω!».

Και 2.400 χρόνια και κάτι μετά, προσκυνάμε κόκαλα και απαγορεύουμε τη σάτιρα, μην και ενοχληθεί το κάθε βούρλο.

Και σκεφτεί όσο μπορεί. Και διαβάσει κάτι.

Και αφήσει τους ορεσίβιους και τις καλύβες τους και όλα τα άλλα drugs του είδους.

Ε, όχι. Δεν γίνεται. Απλά. Σόρι.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.