Φόρμα αναζήτησης

Ο Μόρφου, οι αντι-5Gήδες (και άλλοι καμένοι)

Τα τελευταία 24ωρα έχουν αναδείξει όσο ελάχιστα που είχαν περάσει τη σημασία που έχει η πρόσβαση στην ψυχιατρική φροντίδα. Εδώ, και την κρισιμότητά της.

Και επειδή ξέρω ότι, πολλοί και πολλές, θα θεωρήσετε πως η αναφορά μου φωτογραφίζει τον Μόρφου, σπεύδω και σας προλαβαίνω. Δεν αναφέρομαι σε εκείνον.

Διότι ειδικός κι αν δεν είμαι, έχω την άποψη ότι στην περίπτωση του Νεόφυτου η επιστήμη δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι. Μιλάμε για τόσο βαρύ κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων που πλέον δεν εμπίπτει στον τομέα της ιατρικής αλλά της θαυματουργίας. Και αυτή όπως ξέρουμε δεν υπάρχει.

Είναι τόσο αληθοφανής αλλά και τόσο αστεία όσο (ακριβώς όμως) οι ωροσκόποι, το μάτιασμα και όλα τα συναφή.

Ωστόσο, διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τις ειδήσεις για την προκλητική συμπεριφορά του Ομήρου Μασούρα (άλλως Μόρφου Νεόφυτου)…

… μια συμπεριφορά, παρενθετικά, η οποία για άλλη μια φορά ξεγύμνωσε την Αστυνομία και την κυβέρνηση και απέδειξε ότι οι νόμοι αφορούν όλους εμάς τους έγκλειστους ηλίθιους που τους τηρούμε μη γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει την ώρα που οι μουλάδες είτε της Μόρφου είτε της Λεμεσού τους παραβιάζουν προκαλώντας και απολαμβάνοντας πλήρη ασυλία (!)…

… διαβάζοντας λοιπόν τα σχόλια για το θράσος του Μόρφου ενώ η Αστυνομία περιφερόταν ως καρνάβαλος και μοίραζε πρόστιμα στα κορόιδα, ένιωσα πως κάποιοι από αυτούς που έγραφαν σχόλια, τα σχόλια με «μπράβο!» και «εύγε» σ’ αυτόν τον ανόητο, θα μπορούσαν να είχαν τύχει μιας κάποιας θεραπείας.

Πολλές φορές νομίζω, χωρίς πάλι να είμαι ειδικός, ότι πρόκειται για ανθρώπους αφελείς περισσότερο, γεμάτους φοβίες οι οποίοι πέφτουν θύματα αυτών και άλλων τσαρλατάνων, εντός ή και εκτός εκκλησιών ή και μαζί.

Για τις φοβίες, λοιπόν, όχι για τη βλακεία σίγουρα, η φαρμακευτική και η ψυχιατρική μπορούν να βοηθήσουν! Τώρα που οι ψυχίατροι είναι και στο ΓεΣΥ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Χρειάζεται μόνο ένα παραπεμπτικό.

Και ένας να βοηθηθεί και να καταλάβει πως αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι και πως μπορεί κάλλιστα να προσεύχεται από το σπίτι του/της όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος που προσεύχεται, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους άλλους, με εγωισμό εγκληματικό, κάτι είναι.

Μιλώντας για αυτούς, μια μικρή αναφορά στο «επιχείρημά» τους, το οποίο έχει κατακλύσει το διαδίκτυο όπως και η ηλιθιότητα των μουλάδων τους, αυτές τις μέρες. «Γιατί να κλείσουν οι εκκλησίες;», γράφουν σε μια διατύπωση δοτή και copy & paste, «στα σουπερμάρκετ ο κόσμος δεν είναι δίπλα – δίπλα;».

Τα σουπερμάρκετ, ζωντόβολα, μένουν ανοιχτά διότι ο κόσμος πρέπει να αγοράσει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του. Δεν μπορεί να τραφεί εξ αποστάσεως κανείς, εν αντιθέσει με εσάς που μπορείτε να προσευχηθείτε -εάν πραγματικά πιστεύετε σε έναν παντοδύναμο Θεό όπως λέτε και όπως σας εξηγεί η ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του πληρώματός της- και από το σπίτι σας.

Εσείς αλήθεια δέχεστε να κλείσουν τα σουπερμάρκετ; Για πείτε μας. Βγάλτε λοιπόν τον σκασμό. Και υπακούστε στις οδηγίες, όχι της Πολιτείας πια αλλά της Εκκλησίας η οποία τις υιοθετεί και σας λέει να πράξετε το ίδιο. Διότι, είχαμε κρούσματα και εμείς ΜΕΣΑ στις εκκλησίες, διότι προχθές πέθανε επίσκοπος που κόλλησε, ορθόδοξος στη Σερβία, μεταδόθηκε και ΠΑΝΩ στον Πανάγιο Τάφο κ.λπ. κ.λπ.

Όμως, η αξία της πρόσβασης (θα έλεγα και της υποχρεωτικής παραπομπής ενίοτε) σε εύκολη ψυχιατρική περίθαλψη αυτές τις μέρες αναδεικνύεται ως ανάγκη αδήριτη και με πολλά λαϊκά παραδείγματα. Το περιστατικό του εμπρησμού κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό από το «άλλο», ίσως και μεγαλύτερο, κομμάτι των σιυλλόπελλων της κοινωνίας μας, οπαδών των θεωριών συνωμοσίας, δεν είναι κάτι αστείο αλλά ένα εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός.

Και λέω «άλλο» διότι τα γκρουπ των ταραμένων, τα βασικά έστω -(1) θρησκόληπτοι, (2) συνωμοσιολόγοι ενίοτε DIY «ειδικοί» και «επιστήμονες» αλλά και (3) ειδικοί στην ανακάλυψη συνωμοσιών κατά της πατρίδας και του έθνους- είναι συχνά συγκοινωνούντα δοχεία. Τόσο που σχεδόν καταργείται η αυτοτέλειά τους.

Ενώ, το τέταρτο κύριο του είδους, οι επαναστάτες του καναπέ-ερευνητές για τις συνωμοσίες της καπιταλιστικής ελίτ που μας κυβερνά οι οποίοι πάντα καταλήγουν -παραδόξως- στη δικτατορία του προλεταριάτου ομολογημένη ή ανομολόγητη (πιο κάτω δεν δύναται να πάει το μυαλό τους άλλωστε) συχνά συναντούν τα άλλα τρία βασικά γκρουπ εξ αποστάσεως και στη λογική της δογματικής βλακείας κυρίως.

Οι πελλοί λοιπόν με τα 5G οι οποίοι, όπως και όλοι οι άλλοι, ξεκινούν από την παρανοϊκή αντίληψη ότι κατέχουν μια αλήθεια η οποία αποκρύβεται στους άλλους -ενώ δεν έχουν καμία επιστημονική ή άλλη κατάρτιση για να την κατανοήσουν παρότι την εξηγούν κιόλας (!..)- αυτοί λοιπόν ειδικά οι πελλοί οι οποίοι κερδίζουν συχνά πολλά από τα κλικ των βλαμμένων, έχουν επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Το οποίο, ακριβώς, όταν αρνείται να ακούσει τι λένε οι επιστήμονες και οι ειδικοί και να βγει από την παράκρουση την οποία βιώνει, χρειάζεται βοήθεια. Αν μη τι άλλο προκειμένου να ηρεμήσει και να ακούσει πιο ψύχραιμα γιατί όλα αυτά είναι πελλάρες.

Υπάρχει βεβαίως και η ντεμί κατάσταση. Αυτοί που ίσως τα πιστεύουν και επηρεάστηκαν -ενώ λόγω μόρφωσης δεν θα έπρεπε- αλλά δεν το ομολογούν επειδή είχαν ή και έχουν ακόμα κάποια θέση. Και είναι μια πολύ κρίσιμη ομάδα ανθρώπων για να προσδοθεί κύρος σε όλα αυτά.

Όταν λ.χ. βλέπεις πρώην επικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων αλλά και του γραφείου της ΕΕ στην Κύπρο να γράφει δημόσια ένα σενάριο μπούρδας από τα λίγα και να μας λέει πως κάποιοι το λένε άρα πρέπει να μας προβληματίσει και να ξανασκεφτούμε το 5G (!..), το πράγμα ζορίζει. Και ήταν ένας από αρκετούς. Ο πιο υψηλόβαθμος μάλλον, για αυτό και τον ανέφερα.

Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει σοβαρά να εξετάσει το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ακόμη πιο εύκολης πρόσβασης στους ειδικούς ψυχικής υγείας, καθώς ο εγκλεισμός από τη μία και η επέλαση κάθε λογής τσαρλατάνων, με ράσα ή χωρίς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την άλλη, οδηγεί σε τρελές… ψαριές για όλη αυτή την παραφροσύνη ανάμεσα στις δοκιμαζόμενες μάζες. Προτού να δούμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν.

Οι υπόλοιποι καλούμαστε να διατηρήσουμε σοβαρότητα και χιούμορ, κλείνοντας με την πρώτη τα αφτιά μας στα όσα διαδίδονται από αυτούς που τα διαδίδουν και που, ας φανούμε σπλαχνικοί, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε κάνοντας απλά πλάκα μαζί τους. Μέχρι να συνέλθουν. Αλλά ποτέ σιωπώντας.

Εγώ δε, θα τολμούσα να προσθέσω για όσους και όσες ζορίζονται και είναι πρόθυμοι να καταλήξουν σε αυτό το ναρκωτικό του παραλογισμού -των περί ων ο λόγος παπάδων και των υπολοίπων- την επιλογή μίας ακόμη, υποτιμημένης φοβάμαι διεξόδου.

Της κατ’ οίκον αποστολής σεξουαλικών βοηθημάτων από (κυπριακά) sex shops: φουσκωτές κούκλες, δονητές, flesh lights και όλα τα συναφή. Μην τα υποτιμάτε. Εάν κάποιοι, πάλι, προτιμούν τον Μόρφου ή τα 5G, το βίτσιο του καθενός είναι απολύτως σεβαστό. Αλλά όπως επιβάλλεται με όλα αυτά, ο καθένας τη βρίσκει και ξελαμπικάρει σπίτι του, μόνος ή με παρέα.

Οι άλλοι δεν φταίνε να το παρακολουθούν. Πόσω δε μάλλον να απαυτώνεται στο τέλος της μέρας μια ολόκληρη κοινωνία από τον κάθε πελλό και την κάθε πελλή που θέλει να το κάνει στο facebook δημοσία θέα και επηρεάζοντας άλλους.

Εάν επιμένει πάλι, ας τον/τη στείλουν σε έναν ειδικό να τον/τη βοηθήσει. Έτσι δεν είναι;

Έτσι. Πριν να αρχίσουν να καίγονται κι άλλα διάφορα ή να τρίβονται ο ένας πάνω τον άλλον, του τύπου «κοίτα, έβαλα λαδάκι του Γέροντα, δεν κολλάς!». Κάποιος πια επιβάλλεται να τους μαζέψει!

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.