Φόρμα αναζήτησης

Κι όμως, απίστευτο αλλά κάτι προσφέρουν κι αυτοί!

Και μια μέρα, συνειδητοποιείς αίφνης το εξής: Όσο τοξικοί και καταστροφικοί είναι για τον τόπο οι της λανθάνουσας Ακροδεξιάς –οι του «Κέντρου» τάχα– άλλο τόσο ωφέλιμοι είναι, αν και το τελευταίο σε μία και μοναδική περίπτωση: Όταν σκοτώνονται μεταξύ τους!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από τον εμφύλιο αυτής της πολιτικής απάτης όταν αναζωπυρώνεται. Και λέω «αναζωπυρώνεται», διότι αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες οι οποίοι κατά τα άλλα κόπτονται για την πατρίδα, το μόνο στο οποίο πραγματικά πιστεύουν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ατζέντες τους.

Εξ ου και το μεταξύ τους φάγωμα διαχρονικά, παρά το δούλεμα των –ας μην μπούμε σε χαρακτηρισμούς– που επιμένουν να χάφτουν αυτά που λένε, όλοι αυτοί και αυτές οι λαοπλάνοι. Περί ενοποίησης του «ενδιάμεσου» κ.λπ.!

Ελένη μου, μάνα μου, έχει κι άλλες, δεν λέω μόνο για σένα. Αλλά εσύ είσαι η μοναδική που μπορεί να σου τα χώνει άφοβα κάποιος για το συγκεκριμένο. Διότι εσύ είχες πει στην Έλλη την Κοτζιαμάνη, δεκαεννέα μέρες πριν την κάλπη μόλις, το διαβόητο εκείνο «οι ψηφοφόροι δεν θα ξεγελαστούν» (sic) και πως θα γνωρίζουν «πολύ πριν πάνε στην κάλπη» (sic) τι θα κάνεις με την έδρα. Αλλά, τους ξεγέλασες τελικά και τίποτα δεν τους είπες. Ντροπής πράγματα.

Τέλος πάντων. Όχι ότι οι άλλοι είναι άγιοι αλλά αυτοί του «Κέντρου» διαπρέπουν στην πολιτική απάτη, πρώτου επιπέδου. Εάν κάποιος το έβαζε σε βαθμίδες αναλόγως του πόσα αλλά και του τι χάφτει ο κάθε πολίτης, σ’ αυτούς θα κατέληγαν τα πιο σοβαρά περιστατικά. Όπως και συμβαίνει.

Ή διάφοροι οι οποίοι κάνουν τις δουλειές τους μέσω αυτού του χώρου, πολιτικές και άλλες. Διότι ο Χώρος διαπρέπει στα πάντα: από διορισμούς και «κουτσοδούλια», μέχρι και διαβατήρια που είναι και της μόδας τώρα. Αν και εκεί άλλος είναι ο μεγιστάνας. Ο άλλος.

Έτσι που λέτε. Κάποτε, όταν πλακώνουν τα συμφέροντα, βαριούνται τις οικειότητες και, τότε, τα μαχαίρια ξαναβγαίνουν. Όπως τις προάλλες που ο Lilli Gas είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε πει πως το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ (δες, ο Νικόλας και ο Σιζόπουλος, διότι πέρα από το υπονοούμενο, η ΕΔΕΚ δεν έχει κι άλλους πλέον) δεν θέλουν το ΓεΣΥ.

Ο Lilli Gas, έχοντας μεταμορφωθεί σε ό,τι μπορούσε στην πολιτική του πορεία (από το μανιφέστο του ΑΔΗΣΟΚ, στον Βασιλείου, στο ΑΚΕΛ, στον Τάσσο, απόπειρα με Λυσσαρίδη, μετά κόμμα με τα ΔΡΑΣΙΣτάκια και διάφορους, άλλα ελλειμματικά και τώρα… απόκομμα), ξέμεινε από ρόλους και μεταμορφώσεις.

Και αποφάσισε να το παίζει υπεύθυνος, τάχα. Για αυτό τήρησε μια πολύ σωστή στάση και στο ΓεΣΥ και σε μερικά άλλα τα οποία επηρεάζουν τον κόσμο, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές εναντίον των Νικόλα και Σιζό οι οποίοι κατηγορούνται ότι υπέσκαψαν και υποσκάπτουν το ΓεΣΥ.

Τον πρώτο τον είχε κατονομάσει ο Άντρος Κυπριανού, σε μια σπάνια κίνηση στήριξης υπουργού του Αναστασιάδη, του Παμπορίδη, όταν είχε αποκαλύψει –χωρίς να διαψευσθεί– ότι ο Νικόλας είχε πετάξει τη χειροβομβίδα περί μίνι ΓεΣΥ και διάφορα άλλα την πιο κρίσιμη στιγμή της έγκρισης. Και αφού, όπως είπε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ «είδε τις ασφαλιστικές».

Τον δεύτερο, τον έκαψε ο ίδιος ο Παμπορίδης, όταν ερωτηθείς εάν με το σχόλιο περί Ιούδα εννοούσε τον Νικόλα, απάντησε αρνητικά. Για το συγκεκριμένο σχόλιο.

Αφήνοντας άθελά του περιθώριο στον Λιλλήκα να κάνει σήμερα πάρτι, με υπέροχες (πού φτάσαμε;) ατάκες όπως εκείνο το «ο Σιζόπουλος θα γραφτεί στο ΓεΣΥ;».

Ο Νικόλας αντέδρασε με λύσσα αλλά και με το άππωμα που τον χαρακτηρίζει, περιγράφοντας τον Lilli ως «Δούρειο Ίππο του Νίκου Αναστασιάδη στις τελευταίες εκλογές». Σε απλά ελληνικά, αν και είναι κρίμα από μια άποψη διότι γίνεται κλινικό σιγά – σιγά, του είπε ότι επειδή δεν στήριξε εκείνον έγινε Δούρειος Ίππος του άλλου, ωσάν να ήταν υπόχρεος. Αδίστακτα αυτά τα πλουσιόπαιδα!

Ο Ανεμόγιωρκος του απάντησε παραθέτοντας όλα εκείνα στα οποία ΔΗΣΥ και Νικόλας διετέλεσαν κώλ… και βρακί, με τον γιο της Μάμι να είναι φανερά το δεύτερο. Και υπενθυμίζοντας ότι ο Νικολάκης έτσι προωθεί τις φιλοδοξίες του: πρώτα παριστάνοντας τον επαναστάτη και μετά λειτουργώντας ως Δούρειος Ίππος – ως το γαϊδουράκι του Αβέρωφ Χότζα θα έλεγα εγώ, που του κουβαλάει όλα τα νομοσχέδια που βρίζει για έγκριση.

Δεν του είπε βέβαια το πιο ουσιώδες ο Λιλλήκας: ότι όχι μόνο δεν είχε καμία υποχρέωση να τον στηρίξει αλλά ότι ο Νικόλας ήταν που αρνήθηκε να γίνει δημοκρατικά η επιλογή του υποψηφίου του «Κέντρου» διότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως δεν ήταν η πρώτη επιλογή στους ψηφοφόρους των κομμάτων αυτών. Οι μετρήσεις, όχι οι των… υπαλλήλων του Νικόλα, εννοώ.

Έτσι μαζί με τον Σιζό και την Φλαμπέ Union (Καμένη για την Ένωση) έφεραν τον Λιλλήκα προ τετελεσμένου και ο Νικόλας πέρασε ακόμα και στο (μισό) δικό του κόμμα την υποψηφιότητά του… διά βοής και παρουσία κουβαλητών. Σαν τη Βόρειο Κορέα, μόνο που εκεί δεν παίζουν καν οι κουβαλητοί. Τόσο βαθιά δημοκράτης. Και όταν έχασε, εκτέλεσε μαζικά τους διαφωνούντες!

Ποιο Netflix, μου λέτε; Αυτό το show των ξεμαλλιαζόμενων δημαγωγών είναι όλα τα λεφτά. Και θέλετε μια πρόβλεψη; Δεν είδαμε τίποτα ακόμα!