Φόρμα αναζήτησης

Καθώς παραδίνονται οι βάρβαροι

Εκκαθαρίζονται τα κοπάδια του Ισλαμικού Κράτους από τα συριακά εδάφη, τα οποία έγιναν μάρτυρες της μεγαλύτερης θηριωδίας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και αυτή την εκκαθάριση την κάνουν πιο πολύ οι κουρδικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις τις οποίες η εδώ κυβέρνηση μαριονέτα κήρυξε τρομοκράτες, εναρμονιζόμενη με την Τουρκία. Δεν στενοχωριόμαστε, δεν ντρεπόμαστε καθόλου γι’ αυτό. Χθες είδα φωτογραφίες. Συνέλαβαν μαζικά μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά τα όντα, που παραδίδονται τώρα τρέμοντας από φόβο, είναι γνωστά για το γεγονός ότι έσφαξαν παιδιά και γυναίκες. Βιασμοί. Γυναικοπάζαρα. Κάψιμο ζωντανών ανθρώπων στην πυρά. Και εγκλήματα που δεν τα βάζει ο νους όλα είναι δικό τους έργο. Ανάμεσά τους υπάρχουν προερχόμενοι από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Ιράκ, τη Γερμανία, το Τουρκεστάν και το Τατζικιστάν.

Αλλά οι πιο πολλοί είναι από την Τουρκία. Προερχόμενοι από την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, την Μπάιμπουρτ, το Ικόνιο και τη Μερσίνα. Θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν στα συριακά εδάφη. Θα λογοδοτήσουν; Είμαι πολύ περίεργος. Τι θα τους κάνουν; Θα τους οδηγήσουν στο δικαστήριο; Υπάρχει τέτοιο δικαστήριο; Οι δυτικές χώρες, που τους έστειλαν εκεί και τους χρηματοδοτούσαν για να ανατρέψουν τον Άσαντ, τώρα τους έκλεισαν τις πόρτες. Η Γαλλία δεν τους δέχεται. Η Γερμανία δεν τους δέχεται. Η Αγγλία δεν τους δέχεται. Και το Βέλγιο επίσης δεν τους δέχεται πίσω. Ο τρελός Τραμπ λέει «έχω στα χέρια μου 800 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, να σας τους δώσω να τους δικάσετε, αλλιώς θα τους αφήσω ελεύθερους». Όμως, κανείς δεν τους παίρνει. Ούτε από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου λέγεται κάτι.

Η περίπτωση των αιχμαλώτων βαρβάρων του Ισλαμικού Κράτους μου θύμισε τους στρατιώτες των ναζί. Είχαν ηττηθεί από τους Σοβιετικούς. Εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί φασίστες. Όμως, οι ναζί ονειρεύονταν να κατακτήσουν τη Μόσχα, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν ονειρευόταν να ανατρέψει τον Άσαντ και να προσευχηθεί στο τέμενος Εμεβί στη Δαμασκό. Ο Χίτλερ θα παρέλαυνε στην Κόκκινη Πλατεία. Ο Στάλιν υλοποίησε αυτό το όνειρο του Χίτλερ. Έβαλε τους Γερμανούς αιχμαλώτους σε εξαθλιωμένη κατάσταση να παρελάσουν στην οδό Γκόρκι μπροστά από την Κόκκινη Πλατεία. Τους έβαλε να βαδίσουν έστω και αν ήταν έτοιμοι να λιποθυμήσουν. Αυτή ήταν μια από τις πλέον αξέχαστες στιγμές στην Ιστορία. Ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση οι αιχμάλωτοι που υπήρξαν κάποιοι που τους λυπήθηκαν κιόλας ανάμεσα στον λαό που παρακολουθούσε παραταγμένος στην άκρη του δρόμου.

Μήπως γίνεται να λυπηθεί κανείς έναν φασίστα Γερμανό στρατιώτη; Τους λυπήθηκαν όμως. Κάποιοι κατέβηκαν από το πεζοδρόμιο και τους έδωσαν νερό. Το διάβασα αυτό στα απομνημονεύματα του γνωστού Ρώσου ποιητή Γεβγκένι Γιεβτουσένκο. Και για να πω την αλήθεια εκπλάγηκα με αυτή τη συμπόνια. Τους έκαναν τα πάντα οι ναζί. Τους ανάγκασαν να ζήσουν μια σωστή κόλαση. Μόνο οι Σοβιετικοί θυσίασαν 27 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτό τον πόλεμο. Θα το καταλάβετε καλύτερα αυτό, αν διαβάσετε το μακροσκελές ποίημα που αφιέρωσε ο Ναζίμ Χικμέτ στο 18χρονο κορίτσι ονόματι Ζόγια που απαγχονίστηκε από τους ναζί μετά από απίστευτα βασανιστήρια. Παρά ταύτα λυπήθηκαν εκείνους που τα έκαναν αυτά. Οι Σοβιετικοί δεν τους σκότωσαν. Τους έβαλαν να εργάζονται σαν σκλάβοι. «Πρώτα τα γκρεμίσατε, τώρα φτιάξτε τα», τους είπαν. Στη Μόσχα υπάρχουν εφτά κτήρια γοτθικού ρυθμού. Ένα από αυτά είναι το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ στο οποίο σπούδασα. Όλα αυτά τα έφτιαξαν Γερμανοί αιχμάλωτοι.

Κατά τον οκτάχρονο αιματηρό πόλεμο στη Συρία, η Τουρκία στεκόταν πάντα στο πλευρό των βάρβαρων τζιχαντιστών, όπως τα δυτικά κράτη. Τα δυτικά κράτη έβαζαν πιο πολύ τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει αυτά που ήθελαν στη Συρία. Έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη θηριωδία ο Ερντογάν. Δεν δίστασε καθόλου να μαχαιρώσει πισώπλατα τον Άσαντ, τον οποίο κάποτε αγκάλιαζε και τον αποκαλούσε αδελφό του. Έσταζε μέλι από το στόμα του ενόσω το Ισλαμικό Κράτος προχωρούσε από νίκη σε νίκη. Καθημερινά έλεγε «ο Άσαντ θα φύγει σε μερικές βδομάδες». Οι δικοί μας κόλακες εδώ επαναλάμβαναν πάντα σαν παπαγάλοι αυτά που έλεγε ο Ερντογάν. Αυτός αποκάλεσε «Έσεντ» τον Άσαντ, το ίδιο και αυτοί. Εκείνος μίλησε για «Φέτο», μίλησαν και αυτοί. Μόνο η εφημερίδα «Αφρίκα» και οι αρθρογράφοι της τα είδαν και τα έγραψαν αυτά. Ποτέ δεν πέσαμε σε εκείνη την παγίδα εμείς. Τώρα τέλειωσε και η περιπέτεια του Ερντογάν στη Συρία μαζί με τους πλιατσικολόγους του Ισλαμικού Κράτους. Έσβησαν τα όνειρά του. Και πλέον προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του. «Πήγαινε συμφώνησε με τον Άσαντ», του είπε ο Πούτιν. Άραγε θα τον συγχωρέσει ο Άσαντ;

Οι βάρβαροι του Ισλαμικού Κράτους που κατάφεραν να διαφύγουν στοιβάζονται μαζικά στην Τουρκία. Άλλωστε η Τουρκία είναι γεμάτη με μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Να παρακαλείτε να μην μας τους στείλουν και εδώ. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Τα παράθυρά μας είναι ανοιχτά. Κανείς δεν ξέρει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Επιπλέον, εδώ δεν έχουμε κανέναν αξιωματούχο, ο οποίος θα αντιταχθεί στις διαταγές του Ταγίπ Ερντογάν. Όσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Τουρκία τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που γεμίζουν τη χώρα τώρα, άλλο τόσο μεγάλος κίνδυνος είναι και για εμάς. Εκείνοι που πυρπόλησαν τη Συρία, μήπως δεν μπορούν να πυρπολήσουν και την Κύπρο;