Φόρμα αναζήτησης

Zώα. Τα υγιή και όλα τα υπόλοιπα

Xθες τα καλύτερα βγήκαν για άλλη μια φορά από το μνημείο σοβαρότητας που ονομάζεται Εθνικό Συμβούλιο.

Δεν προσφέρει και τίποτα άλλο αυτή η ανοησία, oπότε ας μας δώσει τουλάχιστον λίγο θέαμα.

Το Εθνικό –κρατηθείτε– ασχολήθηκε, λέει, με την παρουσίαση «σε γενικές γραμμές» (!) από τον βοηθό του Κοτζιά, Νίκο Αναστασιάδη, των… μέτρων που μελετά η κυβέρνηση ως αντίδραση στην εξαγγελία για τους Μαρωνίτες και τις πληροφορίες για την Αμμόχωστο.

Τι μέτρα; Ε, τι μέτρα; Προεκλογικά κυρίως. Κάτι που να ενισχύσει την εικόνα του μεταλλαγμένου σε φουστανελά ανθρώπου ο οποίος το 2004 θεωρούσε αδιανόητο, όπως έλεγε, να μην ανοίξει την πόρτα στην Ιστορία εάν του τη χτυπούσε!

Τελικά της άνοιξε και την απαύτωσε κανονικά. Κάτι θα σκεφτεί λοιπόν.

Εάν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες με τη στοχοποίηση Μαρωνιτών και Βαρωσιωτών; Τι να σας πω; Τον έχω και γι’ αυτό ικανό. Πάντως μέτρα, ουσιαστικά μέτρα, πέραν των ελαφροτήτων που έλεγε και ο Κασουλίδης τις προάλλες για ετοιμασία εκθέσεων, δεν μπορεί να υπάρξουν.

Δεν έχω κάτι με τις εκθέσεις του ΥΠΕΞ, θέλω να είμαι σαφής. Καλό θα είναι να τους βάλει να γράψουν εκθέσεις. Και δεν εννοώ μόνο το derin devlet του ΥΠΕΞ, το βαθύ κράτος, οι γνωρίζοντες ξέρουν ποιους εννοώ αλλά και πολλούς άλλους εκεί μέσα.

Το 90% του ωφέλιμου χρόνου των οποίων πηγαίνει στο θάψιμο εκείνων που είχαν καλύτερο βύσμα από το δικό τους και τους έφαγαν την προαγωγή ή τη μετάθεση και στις ραδιουργίες εις βάρος των μελών κάποιας άλλης κλίκας μέσα στο υπουργείο.

Υπάρχουν και καλά στοιχεία. Αρκετά, αλλά αν σας πουν τι περνάνε θα φρίξετε.

Έτσι που λέτε. «Μέτρα». Ίσως μέτρα για νέες φουστανέλες για τον Νίκαρο, πάντα με βάση τα αραχνιασμένα πατρόν της πρόταξης του Σπύρου και των καταστροφικών θεωριών του Δούντα, άξιος συνεχιστής του οποίου είναι ο Νίκος Γιαρουζέλσκι Κοτζιάς. ΥΠΕΞ της γελοιοδέστερης ΠΑΣΟΚοτάχαριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα.

«Μέτρα». Εξ ου και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Το είπαν και οι άλλοι βγαίνοντας. Δεν λέω ότι περίμενα από μερικούς να καταλάβουν έστω κι αν τους τα έλεγε ή από μερικούς άλλους να το παραδεχτούν, όχι. Αλλά, το καθολικό του πράγματος και της απορίας για μέτρα σε… «γενικές γραμμές», νομίζω πως δίνει την εικόνα για το τι άκουσαν. Ή δεν…

Το βραβείο θράσους απέσπασε η πολυσυνταξιούχος «οι πολίτες δεν θα ξεγελαστούν» (αλλά τους ξεγέλασε τελικά) Μπρουλέ του Χαρεμιού, η Ελενάρα. Η οποία κάρφωσε τον μεταλλαγμένο ότι δεν της έδωσε την πρόταση που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά.

Μιλάμε για την ίδια πολιτικό η οποία, τότε, στη Γενεύη όταν κατηγορήθηκε για τη διαρροή του χάρτη, είχε πει πως της τον είχαν δώσει κάτι οπαδοί της στην Πάφο! Όσα κι αν του έσουρα του μεταλλαγμένου, ούτε εγώ δεν θα της έδινα όχι πρόταση αλλά ούτε… άνω τελεία.

Όμως την παράσταση την έκλεψε άλλος. Ο «μάμα είπα πέντε ψέματα σήμερα», μετρ της διαστρεβλώσεως, ο Νικόλας. Προχθές, πριν το Εθνικό, απαιτούσε από την κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να… αποτρέψει, λέει, τις τουρκικές κινήσεις!

Χτες πήγε στο Εθνικό και εξερχόμενος είπε: «Δεν ακούσαμε συγκεκριμένα μέτρα που θα αποτρέπουν τις τουρκικές κινήσεις […] Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να επικεντρωνόμασταν σε συγκεκριμένα μέτρα που θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση».

Όμως, ούτε προχθές ούτε χθες δεν μας είπε, άνθρωπος που θέλει να γίνει και Πρόεδρος, εάν το μυαλό του τον βοήθησε να σκεφτεί ΕΝΑ έστω από αυτά τα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του με κάτι άλλο από αοριστίες λαϊκισμού και πατριδοκαπηλίας.

Εάν πάλι τις σκέφτηκε και δεν τις λέει, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τότε είναι διπλά κατάπτυστος. Εκτός κι αν δεν τις λέει, παρότι τις σκέφτηκε, διότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως εάν τις πει θα γίνει για άλλη μια φορά ρεζίλι.

Μοναδική μου επιφύλαξη η ιδιαίτερη ευαισθησία του αδίστακτου της Στράκκας για την Αμμόχωστο. Είναι, ας μην ξεχνάμε, ο μοναδικός Ελληνοκύπριος στα χρονικά ο οποίος περίπαιξε δημόσια τη συζήτηση για την επιστροφή της και είπε το αλησμόνητο εκείνο, ότι μιλάμε για μια έκταση μικρότερη από την Αλυκή της Λάρνακας.

Χθες ο Νικόλας επέστρεψε και στα… άλλα του, τα πιο επικοινωνιακά. Μετά από τα σουβλάκια που έψηνε τάχα αλλά δεν ήξερε τη σωστή πλευρά της φουκούς, την κονσόλα του DJ, την κιθάρα, τη σέλφι στο (τουρκικής παραγωγής) Survivor, την ανάγνωση εγγράφων στο πρόγευμα με καπήρες και όλες τις άλλες γελοιότητες, ο ψευτοΝικόλας υπερέβαλε εαυτόν!

Πήγε σε καταφύγιο ζώων για να δει τα αδέσποτα, λέει. Ακόμα και τα ζώα έβαλε στην υπηρεσία της προεκλογικής του. Όχι ότι δεν είχε…

Όμως, υπάρχει και κάτι θετικό. Ο Νικόλας χθες, με τα όσα προανέφερα για τη στάση του στο Εθνικό, μας βοήθησε για άλλη μια φορά να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα εκείνης της ρήσης που λέει ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των μασκαράδων. Όπως πάντα κάνει, άθελά του.

Το κλείσιμο της ημέρας και η εκμετάλλευση και των αδέσποτων, φανέρωσε πως υπάρχει και ένα προτελευταίο καταφύγιο αν μιλάμε για πολιτικούς. Η «φιλοζωία» εξ αφορμής και εκ προθέσεως άλλης. Λάνσαρε το σλόγκαν για απαγόρευση, λέει, της ευθανασίας σε υγιή ζώα.

Μόνο που τα καταφύγια δεν τα θανατώνουν γιατί δεν τα γουστάρουν αλλά γιατί δεν έχουν λεφτά για να τα συντηρήσουν, διότι τα χτηνά τα αγοράζουν ή απλώς τα παίρνουν και μετά τα πετούν στα χωράφια και αλλού. Και ο Νικόλας, τόσα χρόνια βουλευτής ουδέποτε έθεσε κάποια πρόταση –ούτε και τώρα κλασικά, θέτει– για στήριξη των καταφυγίων με κονδύλια.

Απλώς ρίχνει ένα «θα» που θα περάσει και θα ξεχαστεί.

Πήρε αλήθεια κάποιο ζωάκι ο Νικόλας; Έκανε κάποια γενναία εισφορά στα καταφύγια από τα πολλά τους εκατομμύρια, ας είναι καλά οι χρυσές εποχές της Beogradska, της Λαϊκής και των δικηγόρων της;

Όχι; Ε, δεν σας πιστεύω! Αποκλείεται!