Φόρμα αναζήτησης

Ξερά και χλωρά στην πυρά των φιλοδοξιών του;

Τα ξερά καλώς καίγονται. Και έτσι πρέπει. Τα χλωρά είναι το θέμα ειδικά όταν καίγονται για να εξυπηρετείται το show οιουδήποτε, επικίνδυνα για όλους. [...]

Read More...

Επιβάλλεται σήμερα να ασχοληθούμε ξανά και με το φαινόμενο της Σέκτας Γενικού και Γενικού. Ο δεύτερος είναι πιο διακοσμητικής σημασίας γενικώς, αλλά ο πρώτος έχει μετατραπεί διά του ευφυούς λαϊκισμού και των social media σε ένα είδος υπέρτατης θεότητας των Ουγκάνων, η οποία κρίνει, σφάζει και μαχαιρώνει τα πάντα.

Ως ένας από εκείνους που εξακολουθούν να επικροτούν δημοσίως τις ορθές του κινήσεις, έχω και την πολυτέλεια (παρότι δεν θα γλυτώσω από τον όχλο των φανατικών του ούτε και αυτή τη φορά, όχι πως με απασχολεί) να διατυπώσω την ανησυχία μου για την επανεμφάνιση του μακαριακού ιού στα καμένα κυκλώματα του DNA μας.

Διότι, ένα είναι, απελπισμένος όπως όλοι μας με τα όσα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα, να παρασύρεσαι από όλο το show στα social media και να τον αντιμετωπίζεις ως θυμόσοφο κι άλλο είναι να θεωρείς υγιές φαινόμενο για τη δημοκρατία ένας αξιωματούχος να θεωρεί ότι μπορεί να ξεπερνά τόσο τα όρια του θεσμού του, να λειτουργεί ως υπέρτατος άρχων και αυτοκράτορας και, ως τέτοιος υποθέτω, να θυσιάζει όλους τους υπόλοιπους θεσμούς σε ανθρωποθυσίες προκειμένου να κερδίζει κλικ στο facebook και στο twitter αλλά και ουρλιαχτά ψεκασμένων και κουκουλοφόρων κάτω από ειδήσεις.

Πόσω μάλλον όταν ο αξιωματούχος αυτός, την ώρα που μετρά ακόμη και, ξέρω ‘γω, τα… χιλιόμετρα υπηρεσιακών οχημάτων για να κάνει ένα νέο show και να εξαπολύσει ένα νέο του κυνήγι ενάντια στην επόμενη μάγισσα που έφτιαξε, κάνει κιόλας ότι δεν θυμάται πράγματα απείρως μεγαλύτερα τα οποία ποτέ δεν διερεύνησε.

Όπως λ.χ. τα 40 εκατομμύρια ευρώ (!) από τα λεφτά των φορολογουμένων τα οποία πετάξαμε στη Νομική Υπηρεσία του άλλου της Σέκτας των social media προκειμένου, λέει, να παταχθεί η διαφθορά! Η οποία, όπως βλέπετε, όχι μόνο διερευνήθηκε, όχι μόνο πατάχθηκε, αλλά και εξαφανίστηκε από τη Νήσο των Αγρίων.

Και πολλά άλλα, για τα οποία το αφτί του γενικού ελεγκτή δεν ίδρωσε ποτέ.

Βεβαίως, οι Ούγκανοι δεν καταλαβαίνουν. Παραδομένοι στον μεταλλαγμένο ιό των Μακαρίων ανάβουν καντήλια από το πρωί μέχρι το βράδυ, την ώρα που ολόκληρο το κράτος, τα χλωρά μαζί με τα ξερά, παραδίδεται στη μονίμως αναζωπυρούμενη πυρά του Οδυσσέα, τον οποίο θα ζήλευε σε κάποιες στιγμές και ο Τομάς Ντε Τορκεμάδα, αν ζούσε σήμερα.

Και τα ξερά, καλώς. Το ξαναλέω. Έτσι πρέπει.

Το κάψιμο των χλωρών είναι το θέμα. Ειδικά όταν όλα αυτά γίνονται για να κάνει show ο καθένας και να αναχθεί σε υπέρτατη αρχή κατά παράβαση, πάντα, των ορίων και των αρμοδιοτήτων του.

Αποφασίζοντας, όπως ορθά έγραψε και ο «Πολίτης» χθες, για τα πάντα. Από το πού πρέπει να γίνουν δρόμοι και πού όχι, το εάν θα πρέπει να γίνονται δικοινοτικές εκδηλώσεις, τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, πολιτικών και δημοσιογράφων, την ελευθερία του Τύπου, τους ομοσπονδιακούς νόμους σε περίπτωση λύσης και τόσα άλλα….

…μέχρι την αξιολόγηση άλλων θεσμών τους οποίους κατακρεουργεί μέσα από εκθέσεις του και διασύρει με προσωπικές αναφορές όταν τολμήσουν να του υποδείξουν ότι βγαίνει έξω από το πλαίσιο του ελέγχου που επιβάλλεται να ασκεί ως ελεγκτής και ο οποίος, έλεγχος, έχει συγκεκριμένη περιγραφή αλλά και λόγο ύπαρξης. Που σίγουρα δεν είναι οι φιλοδοξίες εκείνου που τυγχάνει να κατέχει το αξίωμα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το έλλειμμα που δημιουργείται πολλαπλασιάζεται, δε, ακριβώς λόγω του ότι ο άνθρωπος ο οποίος οφείλει να υποδεικνύει τα όρια αυτά είναι ο άλλος Γενικός, ο σύμμαχος του ελεγκτή, κάτι που επιτρέπει στον τελευταίο να αλωνίζει και να κάνει ό,τι νομίζει στο κράτος.

Ειδικά σε ένα κράτος όπως το δικό μας, αυτό είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνο. Και θα έρθει η στιγμή που ο κ. Μιχαηλίδης θα έχει μαζέψει με τεράστια ευκολία τους καρπούς αυτού του λαϊκισμού. Εμείς, όμως, θα θερίσουμε θύελλες.

Διότι όταν όλα τα χλωρά θα έχουν καεί κι αυτά για να κάνει το κομμάτι του και όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα που να μην έχει απαξιωθεί από τον αυτόκλητο Μεσσία (τάχα) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αντί για διόρθωση των κακώς κειμένων θα ζήσουμε την απόλυτη επέλαση του λαϊκισμού, της χυδαιότητας και των κάθε λογής επιδέξιων δημαγωγών στην πολιτική ζωή.

Όπως το έζησε η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες.

Μαζί και της ακρότητας, που θα έχει μασκαρευτεί και αυτή σε σωτήρα του λαού με τα όσα αρρωστημένα φέρνει μαζί της.

Μαζί του λοιπόν, όσο λειτουργεί ως ελεγκτής. Απέναντί του όσο, εκμεταλλευόμενος τη σιγή του επικοινωνιακού του συμμάχου στην Εισαγγελία, λειτουργεί ως λαϊκιστής πολιτικός. Κάτι που κάλλιστα μπορεί και δικαιούται να γίνει, αλλά όχι όσο διατηρεί αυτό το αξίωμα. Και όσο το διατηρεί οφείλει επίσης να ασκεί έλεγχο και στο άλλο κτήριο της επικοινωνιακής του συμμαχίας, γιατί εκεί συμβαίνουν πολλά και πολύ σοβαρά.

Αρχίζοντας με τα σαράντα μας εκατομμύρια. Με μία έκκληση έστω για να επιστραφούν, αφού τίποτα δεν έγινε και χάθηκαν, στα ταμεία του κράτους. Όπως άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως καλεί όλους τους άλλους αξιωματούχους του κράτους να πράξουν και μάλιστα για ποσά αστεία μπροστά σε αυτό το τεράστιο και σκανδαλώδες ποσό.

Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει ο καθένας μας να αποκτήσει κριτική άποψη και να ξεριζώσει την ανάγκη για αναζήτηση… Μακαρίων από το μυαλό του. Διότι η δική μας αφέλεια είναι που ποτίζει τον λαϊκισμό και του γενικού ελεγκτή και όλων των άλλων που θα τον αντιγράψουν στη συνέχεια.

Και αλίμονό μας. Διότι με τα μυαλά που κουβαλάμε δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου, δύσκολο να το κάνουν.

Send this to a friend