Φόρμα αναζήτησης

Το Αππωμένο σε ρόλο Antifa; Φούλη, σύνελθε!

Στους παλιούς καιρούς, το ΔΗΚΟ ήταν η μοναδική εταίρα του κομματικού βίου.

Υπήρχαν κι άλλοι. Αλλά το ΔΗΚΟ ήταν εκείνο που καθόριζε το τι γινόταν στην πιάτσα. Μόνο στη δική του ποδιά σφάζονταν τα μεγάλα κόμματα στις εκλογές και εκείνο βέβαια ήταν που καθόριζε την τιμή για το πόσο θα πουλιόταν και σε ποιον πελάτη.

Οι άλλοι απλά το ακολουθούσαν.

Όλα άλλαξαν με την εμφάνιση του γιου Τάσσου ο οποίος έχοντας λειψή την επαφή με την πραγματικότητα και νομίζοντας πως όλα θα ήταν περίπατος, οδήγησε το κόμμα σε τάχα καθαρά από συναλλαγές (ναι, τάχα είπαμε…) μονοπάτια την ώρα που δεν παρέλειπε να δείχνει την ακρότητα και τον νου του μέρα – νύχτα.

Υπό την υψηλή όπως όλα δείχνουν καθοδήγηση του παμπόνηρου και μανούλας σε κάτι τέτοια Φούλη, ο Νικόλας και το ΔΗΚΟ επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να χτίσουν ένα νέο προφίλ, τάχα πιο διαλλακτικό, ενόψει 2023. Σε σημείο που να χάνουν τον έλεγχο και να ακούμε τον Νικόλα να ξεσπαθώνει υπέρ της… διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Μονόδρομο», την είχε αποκαλέσει ο Νικόλας πλάι στον δάσκαλο Φούλη Κουν, εξερχόμενος από ένα ακόμη πολύ αποδοτικό εκ του αποτελέσματος μάθημα υποκριτικής τον περασμένο μήνα.

Όσοι θέλουν να θυμούνται, όμως, θυμούνται και πως έναν ακριβώς χρόνο πριν, ο ίδιος Νικόλας Παπαδόπουλος αλλά και το επιτελείο του είχαν αποφύγει επιμελώς να σχολιάσουν την τοποθέτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» του «Σίγμα» είχε πει: «εμείς θεωρούμε πως η ΔΔΟ είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας».

Σε ερώτηση του συναδέλφου εάν συμφωνεί με αυτό και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τον κάλεσε να δει τη «Νέα Στρατηγική», το μανιφέστο Νικόλα για την προεδρία. «Ώστε, δηλαδή, συμφωνεί;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Για να πάρει την απάντηση «βεβαίως» και μάλιστα με ύφος κάποιου που εξηγεί κάτι απολύτως φυσιολογικό και αυτονόητο. Πώς θα ήταν ας πούμε το ερώτημα: «Διέλυσε ο Σιζόπουλος την ΕΔΕΚ;». Αν υποβαλλόταν σε άλλον. Οποιονδήποτε άλλον. 

Και πώς να μην έχει άλλωστε το ύφος εκείνο ο Σιζό όταν, έναν μόλις μήνα ενωρίτερα και παρουσιάζοντας τη «Νέα Στρατηγική» σε διάσκεψη Τύπου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορούσε τους αντιπάλους του ότι με τη ΔΔΟ ήθελαν: «… την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή των εποίκων, τη μη επιστροφή των προσφύγων, τα εγγυητικά επεμβατικά δικαιώματα, τον στρατό, τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, τα βέτο, την αριθμητική ισότητα». Για να συμπληρώσει ότι εκείνος και οι υπόλοιποι της… παρέας απορρίπτουν κάτι τέτοιο.

Τον… μονόδρομο, σήμερα ναι!

Δύσκολες μέρες λοιπόν για κόμμα το οποίο ασκούσε το αρχαιότερο των επαγγελμάτων στον πολιτικό στίβο με τόση μαεστρία κάποτε. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως πρώτον, οι υπόλοιποι της πιάτσας ξύπνησαν και, δεύτερον, πως η εμφάνιση του εδώ γραφείου της νεοναζιστικής συμμορίας της Αθήνας με λαϊκισμό γκεμπελικών προτύπων έκανε το παζάρι αυτό πολύ πιο δύσκολο.

Ειδικά σε σχέση με το ΔΗΚΟ, οφείλει κανείς να ανατρέξει στις προεδρικές επίσης και να θυμηθεί πως ο τότε υποψήφιος Νικόλας και το ΔΗΚΟ όχι μόνο παρουσίαζαν πιο ακραίες ή απλά πανομοιότυπες θέσεις με το ΕΛΑΜ, αλλά είχαν κάνει και τρελές πάσες στο εδώ γραφείο των Ελλήνων νεοναζί. Στην υπόθεση με το Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία και όχι μόνο.

Όταν δε, στις 27 Νοεμβρίου πέρσι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωνε στην «Καθημερινή» ότι ένας εκ των υποψηφίων τον προσέγγισε για να κερδίσει την υποστήριξή τους, το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας είχαν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την αδυναμία τους να τον διαψεύσουν όπως έκαναν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ο ένας μετά τον άλλον.

Χθες, τα μασκαρέματα του Νικόλα συνεχίστηκαν. Ο Φούλης, στο πλαίσιο του ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντος παιγνιδιού «Next Top Liar», ζήτησε από τον Νικόλα να υποδυθεί τον Antifa. Και εκείνος το έκανε, εκδίδοντας μια ανακοίνωση με τίτλο «Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ».

Νόμιζα ότι διάβαζα ΕΔΟΝ.

Άρχιζε με το: «Το πραγματικό του πρόσωπο επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το ΕΛΑΜ, το οποίο, στον βωμό της προσέλκυσης ψήφων διά της παραπλάνησης, διαχωρίζει τα παιδιά σε Ελληνόπουλα και μη»

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του εδώ γραφείου του Μιχαλολιάκου και των άλλων υποδίκων φασιστών, γνωστός και από τη φωτογραφία στην οποία χαιρετά νεοναζιστικά με μαγιό μαζί με άλλους του είδους του, απάντησε στην ανακοίνωση με έντονο ύφος υπενθυμίζοντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, σε τηλεοπτικό πάνελ, ότι όταν ο Νικόλας τους προσέγγισε για να τον στηρίξουν ήταν όλα μια χαρά.

Η «υπεράσπιση» από πλευράς ΔΗΚΟ δεν εμπεριείχε βέβαια καμία διάψευση. Και δεν θα μπορούσε αφού ο εκπρόσωπος του «ΕΛΑΜ» είχε προειδοποιήσει ότι έχουν όλα τα στοιχεία για να το αποδείξουν ανά πάσα στιγμή.

Η «υπεράσπιση» ήταν απλά αντιπερισπασμός. Με τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ να του απαντά απλώς, ναι αλλά τα 2/3 σας κατέληξαν τελικά στον Νίκο Αναστασιάδη. Η προσπάθεια του Νικόλα να υποδυθεί τον Antifa, είχε την ίδια τραγική κατάληξη με όλες όσες προηγήθηκαν και στην προΦούλια περίοδο.

Οι πολιτικές αμαρτίες του αππωμένου είναι αμέτρητες και ό,τι και να τον βάλει κανείς να υποδυθεί, το παρελθόν αυτό θα επανέρχεται με μια απλή αναζήτηση.

Φταίει όμως και ο δάσκαλος. Είναι που είναι ατάλαντο το μαυρογέρημο, τι το ρίχνεις στα βαθιά; Διζωνική και Antifa; Ξεκίνα τον από έναν πιο βατό ρόλο: τον Μινχάουζεν. Ή ένα πλουσιόπαιδο που θέλει ντε και καλά να γίνει κάτι τρώγοντας τα λεφτά της μάμας του.

Αρχίζει κανείς τη Δραματική με Σαίξπηρ; Ε, μα έλεος ρε Φούλη! Ειδικά αν μπήκε και με μέσον…