Φόρμα αναζήτησης

Σκεφτείτε, δε, ότι οι κροκόδειλοι είναι το λιγότερο!

Size matters, λέει η ρήση. Το μέγεθος μετρά. Τι κρίμα που το μόνο μέγεθος που δεν μας αφορά, πόσω δε μάλλον μας ανησυχεί, είναι αυτό του εγκεφάλου μας [...]

Read More...

Σας το ορκίζομαι! Εάν δεν ζούσα στο μπουρδέλο και το ανακάλυπτα, θα το παρακολουθούσα μέρα-νύχτα. Όπου κι αν ζούσα!

Δοκιμάστε αυτό: ρίξτε μια ματιά στις ειδήσεις από τον #Pellotopos, αφού πρώτα πείσετε τον εαυτό σας ότι έρχονται από ένα υποανάπτυκτο κράτος με φρενοβλαβείς ιθαγενείς -διορθώνω, ένα άλλο υποανάπτυκτο κράτος με φρενοβλαβείς ιθαγενείς- κάπου μακριά. Και δείτε πόσο διασκεδαστικό είναι.

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια αυτό. Η πραγματικότητα σε προσγειώνει, λες «ρε γαμώτο, εκεί ζω!» και σε πιάνει το αλίμονο. Κακό πράγμα το αλίμονο, μακριά από εμάς.

Όμως, ειλικρινά, σκεφτείτε να είχαμε γεννηθεί εκτός του Φρενοκομείου, σε μια κανονική χώρα. Και κάποια μέρα να ξυπνούσαμε και να ανακαλύπταμε αυτό το νησί με τους self-important, ταραμένους Ουγκάνους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι οι πιο έξυπνοι, γουστόζοι κ.τ.λ. άνθρωποι. Δεν θα ήταν λόγος να περνάει κανείς ατέλειωτες ώρες παρακολουθώντας το τσίρκο;

Σε μία μέρα και μόνο διαβάζεις τα άντερά σου. Ξεκινώντας από αυτό: απάνω που προχωρά η κατασκευή ενός πάρκου κροκοδείλων -διότι αφού τα απέκτησαν όλα οι Ούγκανοι θέλουν να βλέπουν και κροκόδειλους live μες στη γενικότερη ανία της πολιτισμικής τους άνοιας- απάνω λοιπόν που προχωρά και αυτό, βγαίνουν κάτι… πανεπιστημιακοί και λένε ένα απλό πλην αυτονόητο… πραγματάκι.

Ότι, λέει, πέρα από τα άλλα όλα, υπάρχει και ο ιός του Δυτικού Νείλου ο οποίος μεταδίδεται από κουνούπια γένους που υπάρχει στον #Pellotopos. Σε 75% των μολύνσεων υπάρχουν καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα. Ωστόσο, το 20% εμφανίζει πυρετό, πονοκέφαλο, εμετό ή εξάνθημα. Σε λιγότερο από το 1% εμφανίζεται εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις και η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει έως μήνες. Υπάρχει δε ποσοστό θνησιμότητας 10%. Και δεν υπάρχει εμβόλιο για προφύλαξη.

Διαβάζεις επίσης ότι οι κροκόδειλοι θα έρθουν από το Ισραήλ, όπου το σχετικό πάρκο διατάχθηκε να κλείσει… Και λες, πόσο βούρλα; Τόσο.

Διαβάζεις κι άλλα: Όπως, λ.χ., ότι συζητούν έντονα αυτές τις μέρες το θέμα της ανέγερσης νέου μεγάρου για τη Βουλή των Ουγκάνων, το μεγαλύτερο ίσως ανέκδοτο σε επίπεδο θεσμών στον #Pellotopos, το οποίο θυμίζει καφενέ, το ανέκδοτο, όχι το μέγαρο, με τους Ουγκάνους να στέλνουν ενίοτε -επειδή οι μισοί σνομπάρουν πια τις εκλογές και οι υπόλοιποι καθορίζουν το αποτέλεσμα και τη μορφή του σώματος- κάτι νούμερα για βουλευτές, οι οποίοι αλλού θα κόβονταν και ως επισκέπτες.

Την ώρα που στον #Pellotopos υπάρχουν τραγικές ελλείψεις, στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια και τόσα άλλα, αλλά οι αμπάλατοι πληρώνουν αδιαμαρτύρητα και -παρά τη συμφωνία που υπάρχει- εκατομμύρια κάθε χρόνο για τους μισθούς των μάγων της πανίσχυρης Ουγκανικής Εκκλησίας Λτδ, το Παλάτι της Βουλής θα κοστίσει, λέει, γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο δε Πρόεδρός της, ο οποίος παρά τρίχα βγήκε βουλευτής, εισηγείται το Παλάτι των 150 εκατ. να πάει εκτός πόλης!

Μια ιδέα ανάλογη της διανοίας του, καθώς αφενός μεν όλες οι χώρες έχουν τη Βουλή τους στην ύπαιθρο -εδώ σε απόλυτα ταιριαστά στο επίπεδό της κατσελλοχώραφα- αφετέρου, δε, ο #Pellotopos έχει και τέλειες δημόσιες συγκοινωνίες για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αλλά και πολλά λεφτά για να πληρώνουν όλοι σε βενζίνη προκειμένου να καλύπτουν το συνεχές πήγαινε-έλα. Κ

αι οικολογική συνείδηση πάνω απ’ όλα. Οι Ούγκανοι είναι πράσινοι.

Διαβάζεις ακόμα το καλύτερο: πως η νέα επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία τείνει να γίνει το αντίστοιχο του δημάρχου της πρωτεύουσας των Ουγκάνων (του μοναδικού αόρατου δημάρχου παγκοσμίως)…

… αυτή λοιπόν πήγε στη Βουλή και δικαιολόγησε όχι μόνο την απραξία της αλλά και το γεγονός ότι ξέπλυνε διά συνοπτικών διαδικασιών τον Αρχιμάγο των Ουγκάνων και τη ρατσιστική του ρητορική με αλληλοαναιρούμενους νομικισμούς της πλάκας και, εκεί, αμόλησε το αμίμητο: ότι, λέει, δεν θα λειτουργεί με βάση το εάν θα γίνει αρεστή. Εδώ, αρεστή, όχι αόρατη.

Μεταξύ πολλών άλλων που πέταξε για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια που επέδειξε, υποστήριξε πως για να κάνει κανείς ρατσιστική ρητορική πρέπει να είναι σε θέση να κάνει αυτό που λέει (!), αλλά και πολλά άλλα τα οποία ακούστηκαν ως ένα κακόγουστο ανέκδοτο στην επίσημη αυτή κηδεία ενός κρίσιμου για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους θεσμού, ενώπιον μάλιστα της Βουλής των Ουγκάνων.

Ο διορισμός της συγκεκριμένης, συζύγου εκδότη φιλικής προς τον Πρόεδρο που τη διόρισε εφημερίδας -σε προεκλογική περίοδο μάλιστα- είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, μεταξύ άλλων διότι υπήρξε στέλεχος της Εισαγγελίας και ως εκ τούτου δεν είχε, όπως και να το κάνουμε, το κατάλληλο προφίλ από τις διώξεις να περάσει στην προστασία αλλά και καμία πρότερη ανάμειξη στο τελευταίο.

Ο ίδιος Πρόεδρος, ο οποίος φημίζεται για την ικανότητά του να εντοπίζει τους «άριστους των αρίστων» κατά το λεκτικό του, ανάμεσά τους και ένας που είναι σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές, ήταν αυτός ο οποίος φόρτωσε στο Ούγκανοι City, την πρωτεύουσα των αμπάλατων, τον ανάλογο ως εκ του αποτελέσματος αόρατο δήμαρχο. Ελπίζοντας ότι θα τον υποστήριζε στις προεδρικές για να επανεκλεγεί. Παρότι ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα είχε ως ανθυποψήφιο τον… αδερφό του Κάσπερ δημάρχου.

Αν, λοιπόν, ζούσαμε κάπου αλλού και βλέπαμε το μπουρδέλο, θα είχε φοβερή πλάκα. Το ότι ζούμε εδώ, μας στερεί τη χαρά.

Αλλά μην απελπίζεστε. Όχι μόνο γιατί κάνει κακό στην υγεία, αλλά και διότι τα χειρότερα έπονται. Και όταν έρθουν, τα ακολουθούν άλλα, χειρότερα. Υπομονή. Ό,τι μας βρίσκει άλλωστε, μας αξίζει απόλυτα.

Send this to a friend