Φόρμα αναζήτησης

Σκέφτεστε «α καλά, το τερμάτισαν»; Nομίζετε!

Καλά βλέπετε. Μια χαρά. Και «Αντικατάσταση παλιών ρυπογόνων οχημάτων με νέα οικολογικά οχήματα».

Ψάχναμε για ώρες, χθες, να βρούμε αν ήταν όντως έτσι βέβαιοι ότι ήταν τρολιά. Σημείωστε ότι η νέα κωμική σελίδα στο Facebook, η «Μαΐμούνα», πριν από δυο – τρεις μέρες του το είχε προτείνει σε ένα βίντεο με το οποίο κορόιδευε τις τερατώδεις υποσχέσεις του. 

Του είχε βάλει «αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων άνω των δέκα ετών», μαζί με το «Τριπλασιασμός των σεφταλιών σε όλες τις πίτες μιξ» και διάφορα άλλα. Και τελικά το πρότεινε και ο ίδιος. Σοβαρά όμως. Ναι, τα αυτοκίνητα όχι τα σεφταλιά. Αλλά περιμένετε λίγο. Έχουμε ένα μήνα ακόμα.

Έτσι που λέτε. Λέγαμε, πως ήταν τρολιά σίγουρα, αλλά δεν ήταν! Ήταν αλήθεια. Η ύπαρξή του δηλαδή, όχι η ουσία. Διότι η ουσία εκτόξευσε την προεκλογική απάτη σε ύψη όχι μόνο δυσθεώρητα, αλλά και πρωτόγνωρα. Και την πολιτική προστυχιά της απάτης λίγο πιο κάτω από τη χρήση -από τους τύπους αυτούς- των πακέτων για τις άπορες οικογένειες για να κάνουν προεκλογική διαφήμιση.

Αρκετά πιο κάτω, για να είμαι δίκαιος. Διότι, εκείνο με τις άπορες οικογένειες ήταν τόσο ανήθικο που νομίζω πως το ρεκόρ τους θα παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια. Δεν καταρρίπτεται.

«Αντικατάσταση παλιών ρυπογόνων οχημάτων με νέα οικολογικά οχήματα», λοιπόν. Δεν ήταν τρολιά, ήταν πραγματική προεκλογική υπόσχεση την οποία κατέθεσε ο Νικολόκιο. Ξεφεύγει και ανέλαβαν να πλασάρουν οι… πράσινοι.

Οι ίδιοι, βεβαίως, σπανιότατα είναι πράσινοι έστω και κατά προσέγγιση. Ο κόσμος όμως που παρακολουθεί την κατρακύλα τους, από τότε που ο Περδίκης τούς βόλεψε ως γελωτοποιούς στην αυλή του άλλου, πρασινίζει από αηδία και συνεπεία της ναυτίας που νιώθει. Έτσι, ναι, είναι σχεδόν τροπικοί!

«Αντικατάσταση παλιών ρυπογόνων οχημάτων με νέα οικολογικά οχήματα», λοιπόν. Υπάρχει η γραφική πλευρά του πράγματος, η οποία, είμαι βέβαιος πως θα συμφωνείτε κι εσείς, είναι αφόρητα προκλητική μεν, αλλά είναι και αστεία. Είναι. Και ξεκινά από το πολιτικό IQ του Περδίκη ο οποίος πιστεύει πως ο κόσμος είναι μαννός.

Και κάτι χειρότερο. Ότι εκείνος είναι πιο έξυπνός του. Διότι όλοι έχουμε μια δόση, αλλά όχι και τόσο. Ακόμα τουλάχιστον. Δόξα τω Ανυπάρκτω. Όσοι το θεωρούν σκληρό -και είναι συγκλονιστικό το πόσο πολιτικώς ορθά βούρλα κυκλοφορούν τελευταίως- όσοι λοιπόν ετοιμάζονται να μου την πουν, ας μου δώσουν την ευκαιρία να εξηγήσω τι εννοώ. Με το «τόσο».

Εννοώ το να είναι ο μέσος όρος μας πιο κάτω από κάποιον ο οποίος ανάμεσα σ’ άλλα πιστεύει ότι οι Τούρκοι έφεραν γάτους έποικους και τους αμόλησαν στην πράσινη γραμμή για να βατεύουν τις Ελληνοπούλες γατούλες μας και να αλλοιώσουν το είδος τους, που δεν υπάρχει, όπως και να κατακεραυνώνει την πολιτεία διότι η παραλία μπροστά στο Κούριο είχε γεμίσει με κουράδια -πάντα μετά συγχωρήσεως- και δεν έκανε κάτι. Η πολιτεία.

Είναι αυτό που λέμε, τι σκ… κάνουν; Μόνο που τα συγκεκριμένα τα έκαναν οι χελώνες, όπως του εξήγησε το Κρατικό Χημείο. Και πολλά άλλα. Συνεπώς, όσο πρόβλημα κι αν έχουμε -και έχουμε, μεταξύ μας μιλάμε-, σε τέτοιο βαθμό, ε δεν έχουμε φτάσει ακόμα. Πάντα στον μέσο όρο.

Άρα, ναι. Μπορεί και πρέπει κανείς να κάνει και πλάκα με το κατάντημα αυτό – διότι με την εκμετάλλευση των απόρων δεν πρέπει να το κάνει κανείς. Να κάνει πλάκα με το απίστευτο αλλά απολύτως κατανοητό, αν δείτε τις δημοσκοπήσεις, να φτάνουν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας ώστε να υπόσχονται ότι θα αλλάξουν τα «ρυπογόνα αυτοκίνητα», προσπερνώντας μάλιστα και με… θάρρος τον κίνδυνο ο κόσμος που τους παρακολουθεί και ακούει για ρύπους να σκεφτεί αυτόματα τον Περδίκη και τη ρυπογόνα επίδραση των ριπών του στον δημόσιο διάλογο.

Διότι είναι και η ένταση και κυρίως η συχνότητα. Μιλώντας βέβαια για γελοιότητα και επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος, υπήρξε και κάτι ακόμα πιο γελοίο από τη διαφήμιση του Νικόλα και τους «πράσινους». Δύσκολο να το πιστέψετε, ξέρω…

Αλλά, ναι. Την ώρα που παρουσιαζόταν η δημοσκόπηση του ΡΙΚ, ο Χρύσης Παντελίδης… ανέλυσε το καθόλου ευχάριστο και πάλι για την παρέα του αποτέλεσμα, ως εξής, στο twitter: «Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα που περνά στον β’ γύρο και η μόνη υποψηφιότητα που κερδίζει τον κ. Αναστασιάδη».

Μόνο ο Χρύσης κατάλαβε από το αποτέλεσμα που βλέπαμε όλοι ότι και περνά και κερδίζει (!) ο Νικολόκιο με βάση τη δημοσκόπηση; Διότι, το αντίθετο έλεγε. Προς στιγμήν ανησύχησα, αλλά μετά σκέφτηκα πως λένε ψέματα και στον εαυτό τους πλέον και τα πιστεύουν κιόλας. Ειδικά τώρα που όλα δείχνουν ότι δεν τα πιστεύει και κανένας άλλος!

Επιμένουν όμως. Πέρα από αυτό του Χρύση, το οποίο το βλέπεις και με μια κάποια… συμπόνια, το άλλο με τα αυτοκίνητα που θα τους πάρουν (σ.σ. τώρα που οικιακές συσκευές κ.τ.λ. πήραν όντως όλοι…) είναι το πιο εξωφρενικό «θα» που ακούστηκε σε προεκλογική εδώ και χρόνια. Και όταν σκέφτεσαι πόσο αδίστακτα ψεύδονται πλέον, ακόμη και με τα δικά τους στάνταρ τους ψέματος και της απάτης, τότε, ναι, θυμώνεις λίγο μες στην πλάκα. Διότι είναι και απροκάλυπτο.

Αλλά μετά σκέφτεσαι αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και, με τη βεβαιότητα ότι έχουν να μας πουν και ακόμη χειρότερα από το ότι θα μας αλλάξουν και τα αυτοκίνητά μας, χαμογελάς. Διότι πλέον ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι.

Και στην αστεία τους διάσταση και στη σκοτεινή. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. 

Υστερόγραφο: Καλές αργίες, καλή ξεκούραση. Θα τα πούμε από εβδομάδας. Μέχρι τότε μαθαίνω ότι θα υποσχεθεί (α) «Κατάργηση της σκόνης μέσα στην επόμενη εικοσαετία» και (β) «Μείωση της γήρανσης και διατήρηση του 18ου έτους ηλικίας για μία δεκαετία».

Αφού σας λέω, τα πιστεύουν! Πλέον, είναι παθολογικό νομίζω.

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]