Φόρμα αναζήτησης

Σειρά: #Pellotopos. Σήμερα, η επιτομή!

Συνεργασία Σενέρ με Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους. Το είδα βράδυ στο facebook. Κοιμήθηκα, ξύπνησα το πρωί το θυμήθηκα και σκέφτηκα, μα τι μαλ… βλέπω πλέον στον ύπνο μου. Μέχρι που το ξαναείδα. Δεν έχω λόγια πλέον, σ’ αυτή τη χώρα.

Καλά στέφανα, τι να πω; Έτσι για να το πάρουμε και λίγο light, να εισηγηθώ πως για να τιμηθεί αυτή η συνεργασία θα ήταν καλό, Σενέρ μου, να αλλάξεις το λογότυπο της «AFRIKA» ξανά;

Να το κάνεις «LILLIKA» και στη θέση του πίθηκου δίπλα να βάλεις ένα περδίκι; No pun intended, Γιώρκο μου.

Θυμίζω μόνο ότι, πέρσι, τέτοιες μέρες, ο Σενέρ είχε πει σε μια συνέντευξη που μας έδωσε (στον Γιώργο Κακούρη 28/01/18) τα ακόλουθα, ανάμεσα σε άλλα, αναφερόμενος στη συνοπαρτζιά.

«Είμαι εναντίον της κατοχής και είναι εναντίον της κατοχής. Είμαι εναντίον του εποικισμού και είναι εναντίον του εποικισμού. Όμως ο δρόμος μας δεν είναι ο ίδιος, επειδή στηρίζω ακόμα τα συνταγματικά μας δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 στα οποία δεν πιστεύουν. Μιλώντας με τον Λιλλήκα, τον Παπαδόπουλο, τον Περδίκη και τον Σιζόπουλο, τους ρώτησα: αν έφευγε ο στρατός, επιστρέφαμε το Βαρώσι και τη Μόρφου, θα δεχόσασταν ομοσπονδιακή λύση; Και είπαν ’όχι’».

Για να προσθέσει: «Και είχα εκπλαγεί και τους είπα ’νόμιζα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κατοχή, όμως ακόμα και χωρίς κατοχή δεν δέχεστε αυτή τη λύση’. Θέλουν μια λύση με διατήρηση μεν της Κυπριακής Δημοκρατίας –γιατί φοβούνται να την αφήσουν πίσω–, όμως όχι όπως ήταν το 1960, αλλά με μια μορφή όπου οι Τ/Κ θα είναι μια μειονότητα στον πληθυσμό των Ε/Κ».

Και είχε απόλυτο δίκιο ο Σενέρ. Αυτό θέλουν. Τους Τ/Κ όχι ως ισότιμη κοινότητα αλλά ως μειονότητα. Πάντα έτσι τους έβλεπαν. Για αυτό δεν επιδίωκαν να έχουν επαφές με Τ/Κ και στιγμάτιζαν εμάς που το κάναμε, Σενέρ μου.

Για τον Λιλλήκα τα ξέρουν όλοι. Και το τι έκανε ως δεξί χέρι του Παπαδόπουλου. Να σου θυμίσω μόνο πως, στην πρώτη εμφάνιση των νεοναζί του ΕΛΑΜ εδώ, όταν είχαν πάει να δείρουν τον κόσμο σε μουσική εκδήλωση για το άνοιγμα της Λήδρας, ο Λιλλήκας έριξε την ευθύνη στον κόσμο που παρακολουθούσε το πρόγραμμα και ξέπλυνε κανονικά τα χρυσαύγουλα. Είναι αδίστακτος πολιτικά.

Τι να σου θυμίσω για τον Περδίκη πέρα από τα γνωστά, τα πολιτικά; Έχω πολλά. Τις προειδοποιήσεις λ.χ. να μην τρώνε οι Ε/Κ ούτε φρούτα και σαλάτες στην άλλη πλευρά διότι, λέει, έχουν φυτοφάρμακα παρόλο που τα από ‘δω ήταν πολλαπλάσια. Τα δεύτερα ψηλότερα στην ΕΕ για την ακρίβεια.

Το ότι έθεσε θέμα στη Βουλή (29/12/05) πως οι Τ/Κ που έρχονται εκδρομές στον Νότο δεν συνοδεύονται από «αδειούχους ξεναγούς»;

Το ότι πρώτος, από τις 05/07/05 (!) έθεσε θέμα τιμωρίας, στη Βουλή όλα, για όσους βάζουν καύσιμα σε πρατήρια στην άλλη πλευρά;

Το ότι έκανε όλον εκείνο τον σαματά στο θέμα της παροχής ρεύματος όταν οι Τ/Κ είχαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης;

Ή μήπως ότι στις 17/11/2008 κατέθετε στη Βουλή ερώτηση για το «τεράστιο θέμα οδικής ασφάλειας που δημιουργείται με την καθημερινή διακίνηση εκατοντάδων τουρκοκυπριακών αυτοκινήτων στις ελεύθερες περιοχές»;

Ότι λ.χ. στις 25/11/10 έθεσε στη Βουλή θέμα μέτρων και εναντίον των Ε/Κ ακαδημαϊκών που έχουν επαφές με πανεπιστήμια στην άλλη πλευρά; Μερικά μόνο, λέω. Τα ωραιότερα.

Μέχρι για τις πατάτες των Τ/Κ. Όταν η Κομισιόν άλλαξε τον Κανονισμό για να εμπορεύονται πατάτες «που έχουν καλλιεργηθεί από σπόρο που διατηρείται στα αγροκτήματά τους» (αντιγράφω από θέμα που ενέγραψε στη Βουλή πάντα, 10/06/11) ζήτησε να μάθει πώς θα γίνεται έλεγχος για να διασφαλίζεται ότι ο σπόρος της πατάτας δεν ήταν από την Τουρκία και ότι «δεν θα μεταφερθούν πιθανές ασθένειες των φυτών στις ελεύθερες περιοχές».

Μιλώντας για ασθένειες… Στις 07/08/12 θέμα στη Βουλή: «Επειδή έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων, ακόμα και από Τουρκοκυπρίους (σ.σ. ουρά στα γραφεία των Οικολόγων οι Τ/Κ! – γιατί όμως να διαμαρτυρηθούν) για την ανεξέλεγκτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε Τουρκοκύπριους που διαμένουν στα κατεχόμενα» απαίτησε από τον υπουργό να του δώσει όλα τα στοιχεία, τη διαδικασία κ.λπ., κ.λπ.

Στις 03/09/12 ήθελε να μάθει εάν ελέγχονται οι πατάτες των Τ/Κ για να δούμε εάν είναι γενετικά τροποποιημένες και εάν ελέγχουμε μήπως φρούτα που έρχονται, όπως κεράσια, είναι από την Τουρκία.

Δύο μέρες μετά, έμαθε ότι «αριθμός Τουρκοκυπρίων που κατοικούν στα κατεχόμενα και οι οποίοι μάλιστα λυμαίνονται περιουσίες Ε/Κ έχει εργοδοτηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ήθελε να μάθει πόσοι Τ/Κ δουλεύουν, πού, πού διαμένουν και άλλα όμορφα. Πρόσεξε το «λυμαίνονται».

Στο 15/10/12 έχοντας πάρει πληροφορίες από τον υπουργό Παιδείας για πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για Τ/Κ νέους, έθεσε θέμα γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα για Ε/Κ. Στη Βουλή πάντα.

Στις 23/10/12 διαμαρτυρήθηκε για εκδηλώσεις δύο πρέσβεων για Τ/Κ πολιτικούς στην άλλη πλευρά, στις 14/11/2013 ήθελε να σταματήσει εκπαιδευτική έκθεση για πανεπιστήμια του British Council για Τ/Κ μαθητές, ενώ στις 16/01/2014 ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να μάθει πόσοι από τους Τ/Κ εκλογείς για τις ευρωεκλογές «έχουν και τους δύο γονείς με κυπριακή ιθαγένεια».

Στις 09/07/14 διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να μάθει γιατί διοργανώθηκε εκδήλωση για απονομή νέων χορηγιών για το σχέδιο «Πρωτοβουλία Σχολείων για την Καινοτομία και την Αλλαγή V» στην άλλη πλευρά. Ένα σχέδιο που όπως ο ίδιος σημείωσε «χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα»!

Στις 10/10/14 ζητούσε να μάθει εάν Ε/Κ είχαν στείλει ταινίες σε φεστιβάλ απέναντι και στις 22/12/17 «γιατί δεν καταδικάζονται οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι παραβιάζουν τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας στα κατεχόμενα».

Έχει κι άλλα πολλά, μερικά βάζω. Έτσι;

Τον περασμένο Ιούλιο, στις 4 του μήνα, ήγειρε θέμα στη Βουλή για «παράνομες συναλλαγές μεταξύ ψαράδων, οι οποίοι διευθετούν συναντήσεις στα ανοικτά και μακριά από τις ακτές, όπου δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος», και εμπορεύονται τα ψάρια τους! Ε/Κ και Τ/Κ.

Το δε αγαπημένο μου, είναι η καταγγελία Περδίκη ότι φέρνετε γάτους από την Τουρκία για να απαυτώνουν τις γάτες «μας» στην πράσινη γραμμή και να αλλοιώνουν το είδος της… (ελληνο)κυπριακής γάτας.

Δεν ήξερες; Ήξερες διότι και εσύ τα έλεγες.

Και σ’ την είχαν φέρει και τότε με την εκδήλωση για την «τουρκοανταρσία».

Ελπίζω να βλέπω πως το γράφω κι αυτό στον ύπνο μου, βρε Σενέρ. Να σου πω άλλο τι;

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]