Φόρμα αναζήτησης

Η «Νέα Στρατηγική» (για την ίδια απάτη)

Δεν είναι όλοι οι Παπαδόπουλοι ίδιοι, όχι. Αλλά κάποιοι, μοιάζουν πολύ! Και όσο περνά ο καιρός οι ομοιότητες αυξάνονται ακόμη περισσότερο! [...]

Read More...

Νυν απολύεις τον δούλον σου, ανύπαρκτε! Τώρα που έζησα να μάθω επιτέλους τη «Νέα Στρατηγική» του στο Κυπριακό, ολοκληρώθηκα.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Και δίκαιος πάνω από όλα. Νέα δεν είναι, κάθε άλλο. Και στρατηγική δεν τη λες, διότι δεν υπάρχει κάτι μέσα πέρα από χιλιοειπωμένες κενολογίες. Και ένα ακόμη δημοκρατικό έλλειμμα μεγατόνων. Ωστόσο, πέρα από αυτό, βρήκα κάτι συγκλονιστικό όταν τη διάβασα. Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.

Χρειάζεται φοβερή αυτοπεποίθηση, ας την πούμε, για να δουλεύει κανείς τους οπαδούς του μ’ αυτόν τον τρόπο και μ’ αυτή την ένταση. Όσο κι αν το σηκώνουν και όσο κι αν έχει προηγηθεί η… διά βοής εκλογή του στο πρότυπο του Κιμ. Και με τη συμμετοχή κουβαλητών!

Δεν ξέρω αλλά, εγώ εάν ήμουν οπαδός κόμματος και ο αρχηγός μου ερχόταν μετά από τόσους μήνες δούλεμα και παρουσίαζε αυτό το πράγμα, θα θύμωνα πάρα πολύ. Όπως επίσης θα θύμωνα εάν ήμουν στη θέση του Μάρκου Κυπριανού. Έχει και μια τραγικότητα η σκέψη!

Και θα θύμωνα διότι, αυτό που παρουσίασε ο Νικόλας έχει ως «βάθος» στην καλύτερη περίπτωση τη συνέχεια της (αμπελο)φιλοσοφίας της πρόταξης που είχε επινοήσει ο πατέρας του -του Μάρκου, ο Σπύρος εννοώ- με αποτελέσματα που καλά δεν τα λες. Εάν μιλάς για μας τουλάχιστον, όχι για την άλλη πλευρά.

Αν του άφησε κάτι ο Σπύρος, πέρα από μια καριέρα που δεν κατάφερε να συντηρήσει, ήταν αυτό το παραμύθι για να το πουλάει και να βγάζει κάτι πολιτικά. Είπαμε, τα έκανε πλακάκια με τον Νικόλα για να επιβιώσει αλλά, υπάρχει βρε Μάρκο μου και μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια. Είναι αυτοί που του έγραφαν για τα χάπια του. Λέω, εάν τα έχεις ξεχάσει ή προσπαθείς.

Στη χειρότερη περίπτωση είναι μια τρύπα στο νερό. Και μια πολύ ανεύθυνη και επικίνδυνη τρύπα γεμάτη με εύηχα συνθήματα, ειδικά στα αφτιά των πιο αππωμένων ψηφοφόρων, εκείνων που δεν βάζουν το μυαλό τους να σκεφτεί τι θα προκαλέσει το ένα ή το άλλο, ξεχνώντας ότι δεν είμαστε υπερδύναμη.

Είναι εύκολο να μιλάει κανείς –εδώ και μήνες κιόλας!– για κινήσεις που θα… προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία, ιμίσιη μου, χωρίς να εισηγείται πώς προκαλείται πια το κόστος αυτό, πέρα από τη βροχή καταγγελιών.

Τις οποίες καταγγελίες κανείς δεν τις ακούει έξω και οι οποίες σε τίποτα δεν ωφελούν εξαιρουμένης βεβαίως της συντήρησης της καριέρας (και των επιχειρήσεων) των πωλητών «πατριωτισμού» σε αφελείς ανάμεσά μας.

Όπως είναι εύκολο να μιλά -τώρα- για «ψευδοδίλημμα περί ομοσπονδίας» (!), χωρίς επίσης να εισηγείται ποια είναι η νέα βάση των συνομιλιών που προτείνει και πώς θα κάνουμε την Τουρκία να τη συζητήσει. Και το κάνει αυτό, απλά και μόνο επειδή τα δύο κόμματα που τον στηρίζουν την έχουν απορρίψει και ο ίδιος δεν την έχει απορρίψει, όχι γιατί την αποδέχεται αλλά επειδή φοβάται το κόστος που θα έχει η αποκάλυψη της πραγματικής του θέσης στο Κυπριακό και έναντι της ΔΔΟ, τόσο στους μετριοπαθείς του κόμματός του όσο και ευρύτερα.

Διότι ένας υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος απορρίπτει ξεκάθαρα τη βάση των συνομιλιών μέχρι σήμερα, πρέπει και να πει τι εισηγείται στη θέση της και πώς θα πείσει τον πλανήτη να το υιοθετήσει, την ώρα που ακόμα και στην Ευρώπη το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι τα σενάρια αναβάθμισης του μορφώματος απέναντι. Αλλιώς είναι απλώς ανεύθυνος και συνεπώς ακατάλληλος.

Όλοι βεβαίως ξέρουμε πως και ο Νικόλας και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι, τόσο σήμερα όσο και τότε που έλεγαν στον κόσμο εκείνη την αλησμόνητη ανοησία για «ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο» το οποίο επίσης ποτέ δεν αποκάλυψαν, προτιμούσαν και προτιμούν τη διχοτόμηση. Τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Απλώς δεν το λένε. Διότι από τη στιγμή που θα διατυπωθεί, θα υπάρξει και μια ξεκάθαρη απάντηση για τις συνέπειες, οι οποίες είναι εύκολο να παραβλέπονται σε αππωμένες συζητήσεις του καφενέ ή αλλού, αλλά στην όποια πολιτική συζήτηση θα κόστιζαν πολύ σε όποιον τολμούσε να δείξει ότι τις αγνοεί. Προεκλογικά ειδικά.

Συνεπώς αντί αυτού, η «ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο» (αγνοούμενο ακόμη) έχει γίνει Νέα Στρατηγική, αγνώστων στοιχείων πέραν των συνθημάτων. Και τώρα… «ψευδοδίλημμα»!

Επιπρόσθετα, πασπαλίστηκε με καταγγελία σχεδόν όλων όσων έχουμε συμφωνήσει μέχρι σήμερα (πρόταση κι αυτό ναι), με εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα η οποία μια άνεση οικονομική και αμυντική την έχει (!) και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που δεν βρίσκουμε με έναν τρόπο μαγικό. Έτσι που να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια.

Και στο τέλος… Έξω οι Βάσεις! Όλα φτιαγμένα για να χαϊδέψουν τα αφτιά αφελών, στρατόκαβλων και διαβιούντων στη χώρα των φαντασιώσεων. Όλων εκείνων που αρκούνται στα συνθήματα αλλά δεν ρωτούν ποτέ το πώς. Λαϊκισμός, χυδαιότητα και παραμύθια σε μια, πολύ φτηνιάρικη κιόλας, αντιγραφή των μεθόδων Τραμπ.

Τόσο προκλητικά πια, που ούτε το πρόσχημα της κατάθεσης ανέφικτων έστω ιδεών δεν υπάρχει, πέρα από τις γενικότητες.

Γι’ αυτό σας λέω. Εμένα με συγκλόνισε. Διότι τέτοια αυτοπεποίθηση την ώρα που ξεδιπλώνεται μια τέτοια (ή η όποια) πολιτική απατεωνιά δεν την έχω ξαναδεί μέχρι σήμερα. Εκτός πάλι κι αν τα πιστεύουν κιόλας και οι ίδιοι. Και ζουν τη δική τους φαντασίωση.

Εν τοιαύτη περιπτώσει προτιμώ το σενάριο της απάτης τους. Διότι το άλλο είναι και τρομακτικό. Και ακόμα πιο επικίνδυνο.

Το καλύτερο όμως -πιο τρομακτικό αν μιλάμε για τα αποθέματα δημοκρατίας στο μυαλό του αλλά και πιο μνημειώδες αν μιλάμε για το μέγεθος της πολιτικής αφασίας αλλά και απάτης του- σας το φύλαξα για το τέλος για το τέλος.

Βλέπετε, η μοναδική πρόταση που έκανε ο Νικόλας ήταν η «αφαίρεση του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από ’ψευδοϋπουργούς’ και τους ανώτατους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος που προβαίνουν σε αποσχιστικές ενέργειες. Είναι αδιανόητο προπαγανδιστές της διχοτόμησης να ταξιδεύουν με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το ΨΕΥΔΟϋπουργούς σε εισαγωγικά (δηλαδή κανονικούς!) είναι αιλλεινοικά του (Λ)Άθως Αντωνιάδη. Φωνάζει.

Αλλά, το υπόλοιπο, άνθρωπος με πτυχίο Νομικής δεν μπορεί να το εννοεί κιόλας. Διότι, δεν αφαιρείται το διαβατήριο μόνο, ούτε ένα κράτος δίνει α λα καρτ τα διαβατήρια σε ανθρώπους που γεννήθηκαν υπήκοοί του. Πρέπει να αφαιρεθεί η υπηκοότητα και αυτό δεν γίνεται με βάση τη δική μας νομοθεσία για άτομα που γεννήθηκαν Κύπριοι. Ούτε το Σύνταγμα το επιτρέπει και ούτε υπάρχει προηγούμενο.

Εκτός βέβαια, από τη δικτατορία Παπαδόπουλου. Του Γεώργιου, όχι του Τάσσου. Και τότε δεν έγινε καν βάσει… φυλετικών κριτηρίων!

Αυτό το έλλειμμα είναι η… Νέα Στρατηγική, Νικόλα; Ταιριάζει στην προϊστορία σας, ναι. Όχι μόνο τη δική σου αλλά και την οικογενειακή. Και του πατέρα σου τότε με το σχέδιο Ακρίτας και του κολλητού του, του Γιωρκάτζη, που δεν τους άφηνε να επιστρέψουν όταν πήγαιναν για σπουδές για να μην πάμε και στα χειρότερα.

Αλλά, αν θες να βάλεις τη δημοκρατία στον γύψο, βάλ’ την στο σπίτι σου. Όχι παρακάτω.

Όσο για τα περί προώθησης της διχοτόμησης, πρόσεξε λίγο διότι με τέτοιο νόμο βλέπω πολλούς με laissez-passer των Ηνωμένων Εθνών.

Και εσένα πρώτο!

Send this to a friend