Φόρμα αναζήτησης

Αυτοί που δηλώνουν και αυτοί που πιστεύουν… #Pellotopos

Χαμός λέει, πάλι, με τον κομμωτή που δηλώνει δερματολόγος. Πήγε μια κυρία κοντά του για μπότοξ και την έκανε τέρας, λένε. Σοβαρό, δεν λέω. Και μόνο εδώ θα γινόταν αυτό, κατ’ εξακολούθηση κιόλας. Αλλά…

Ε, το ίδιο δεν συμβαίνει και με το Σιζόπουλο; Εκείνος είναι δερματολόγος, δηλώνει πολιτικός (και ηγέτης μάλιστα) και έχει κάνει τη διχοτόμηση να φαίνεται κυρία. Μπροστά του ο κομμωτής, θα πρέπει να αθωωθεί.

Πώς είπατε; Φαίνεται κυρία στα μάτια των ελάχιστων εναπομεινάντων ακολούθων του Σιζόπουλου; Ε, ναι. Το IQ των οποίων δεν διαφέρει από αυτό της πελάτισσας του κομμωτή. Και από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, άσχετο εάν επιλέγει άλλους Σιζόπουλους για ηγέτες του.

Αλλάζουμε –κάπως- θέμα: Τρομάζουν, λέει, διάφοροι στην ιδέα ότι η Τουρκία προσπαθεί να περάσει στους Τουρκοκύπριους τη γραμμή, συνομοσπονδία ή δύο κράτη, βρίσκοντας μάλιστα και ευήκοον ους –για συζήτηση τουλάχιστον- στη mainstream Τ/Κ αριστερά η οποία επίσης θεωρεί πως δεν θέλουμε λύση και πως ίσως αυτά τα δύο να είναι επιλογή. Όπως φαίνεται, μόνο ο Ακιντζί και η υπόλοιπη αριστερά στο Βορρά αντιδρούν θεωρώντας πως δεν είναι επιλογή ούτε η συνομοσπονδία, ούτε η διχοτόμηση.

Οι δε δικοί μας που θορυβήθηκαν είναι και εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι το Κυπριακό θα μας περιμένει ες αεί για να έρχεται ο καθένας κάθε πέντε χρόνια να κάνει τα δικά του και να μας δουλεύει ότι δουλεύει για τη λύση.

Το ενδιαφέρον είναι πως στη συζήτηση εμπλέκονται και πολλοί οι οποίοι όντως θέλουν τη λύση και οι οποίοι υποβάλλουν το ερώτημα «και τώρα τι γίνεται;» απευθυνόμενοι σε όλους εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέργησαν στο να χαντακωθεί η προοπτική λύσης μέχρι σήμερα. Πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους.

Ωστόσο, νομίζω πως όταν πέσει, εάν πέσει που μάλλον θα πέσει και επίσημα στο τραπέζι από την Άγκυρα η πρόταση «συνομοσπονδία ή διχοτόμηση», θα πέσουν και πολλές μάσκες στη δική μας πλευρά.

Και θα ζήσουμε ένα σκηνικό «μεταλλάξεων», σε εισαγωγικά διότι αυτές ήταν οι κρύφιες απόψεις και επιθυμίες όλων αυτών εδώ και πολλά χρόνια ή και ανέκαθεν. Θα δούμε λοιπόν πολλούς να φλερτάρουν πλέον με την «ίσως καλύτερη» λύση συνομοσπονδίας για να μην πάμε τάχα οριστικά στη διχοτόμηση…

… και άλλους να λένε πως αφού η Τουρκία έδειξε κατά το γνωστό κλισέ το πραγματικό της πρόσωπο, παρά να πάμε σε συνομοσπονδία ας πάμε καλύτερα στη διχοτόμηση. Η ανακατανομή των ρόλων των εραστών της διχοτόμησης ή και της κάθε εξέλιξης που μπορεί να μας οδηγήσει εκεί, θα είναι συγκλονιστική. Και θλιβερή, όπως πάντα.

Στο «προσεχώς» λοιπόν. Ενδεχομένως και στο λίαν συντόμως.

Σε ένα παράλληλο ροζ συννεφάκι, η Κυβέρνηση του Επιλογέα των Αρίστων σφύριζε και πάλι, χθες, αδιάφορα για το τι πραγματικά γίνεται επί του εδάφους στο Κυπριακό. Είδε τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ιταλικής Eni –αυτής που ανέστειλε τα σχέδια το Φλεβάρη και έφυγε HesmEni, συγχωρέστε με κιόλας- ο οποίος έστειλε, λέει, το μήνυμα ότι ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά του στο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ.

Μιλώντας από το Λόφο, εκεί πάνω όπου ο Επιλογέας εντοπίζει με το αετίσιο του μάτι τους άριστους των αρίστων του τόπου, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι έδωσε μια γερή πάσα στους δικούς μας για να μας δουλέψουν και πάλι, με μια πολύ… ιταλική ατάκα: «Θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά και ξανά μέχρι κάποιος να κουραστεί. Δεν αφήνω τα λεφτά μου εκεί».

Οι Ιταλοί το ‘χουν με τις… παπαρδέλες βλέπετε. Για όσους θυμούνται τι είχε γίνει και το πώς την είχαν κάνει τότε μερ ελαφρά πηδηματάκια, συμβουλεύοντας μας μάλιστα να τα βρούμε με τους Τουρκοκύπριους, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Και για όσους δεν είναι, ξεκαθαρίζουν με την παραπομπή χθες από τους ίδιους του ζητήματος της επιστροφής τους στο «3» στις ελληνικές καλένδες!

Και το λατρεμένο βέβαια: «Το οικόπεδο 3 είναι εκεί δεν φεύγει», που μας είπαν! Λησμονώντας πως δεν είναι το εάν θα φύγει το οικόπεδο το θέμα αλλά το εάν θα έρθουν οι άλλοι να κάνουν έρευνες μέσα και τόσο εμείς όσο και εκείνοι δεν θα ξέρουμε από πού μας ήρθε. Χωρίς να… κουραστεί κάποιος.

Όσοι δεν θυμούνται και δεν θέλουν να καταλάβουν, αισθάνθηκαν χθες πως ο Επιλογέας κατέγραψε κάτι σαν επιτυχία μέσα από τα… cazzate των Ιταλών που επέστρεψαν μετά από ένα δίμηνο και βάλε.

Και αυτό, επίσης δεν απέχει από το IQ των Σιζοπουλικών και της κυρίας του κομμωτή – «ιατρού».

Σας είπα άλλωστε και πριν. Είναι πολλοί. Πάρα πολλοί.