Φόρμα αναζήτησης

Δεν ανέχεστε τους Σύρους, εμείς πώς σας ανεχτήκαμε;

Οι Τούρκοι κινητοποιήθηκαν κατά των Σύρων τελικά μετά από μεγάλες υποδαυλίσεις. Οι κάτοικοι της πόλης Καχραμάν Μαράς ξεσηκώθηκαν λέγοντας «δεν θέλουμε τους Σύρους Άραβες». Τα έσπασαν. Έδειραν τους Σύρους που βρήκαν μπροστά τους. Άλλωστε υποδαυλίζονταν εδώ και πολύ καιρό από το εθνικιστικό μέτωπο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να πει ότι οι Σύροι, των οποίων θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα μπορούν να οργανωθούν και να συγκρουστούν μαζί τους. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ειδικά αν μετά την ήττα της Τουρκίας στη Συρία συμμετάσχουν σε αυτή τη σύγκρουση και οι αιμοβόροι τζιχαντιστές που θα αναγκαστούν να καταφύγουν από τη Συρία στην Τουρκία, θα ηχήσουν οι σειρήνες του εμφύλιου πολέμου.

Είναι παράξενο που εκείνοι οι οποίοι άρχισαν αυτές τις ρατσιστικές προκλήσεις και υποδαυλίσεις ενάντια στον πληθυσμό από τη Συρία στην Τουρκία συχνά ρωτάνε το εξής όταν το θέμα είναι η Κύπρος και οι εκ Τουρκίας που βρίσκονται στην Κύπρο: «Γιατί δεν μας αγαπούν οι Κύπριοι;». Δηλαδή, εκείνοι που δεν χωνεύουν τους Σύρους στην Τουρκία παραπονιούνται γιατί εμείς δεν αγαπάμε τους εκ Τουρκίας στην Κύπρο. Τι τρομερή αντίφαση! Επιπλέον, εμείς στην Κύπρο δεν κάναμε εναντίον τους αυτά που οι ίδιοι έκαναν στους Σύρους. Δεν τους επιτεθήκαμε. Ναι, παραπονιόμασταν πάντα επειδή έγιναν πολλαπλάσιοι του πληθυσμού μας, αλλά δεν κάναμε καμία ενέργεια. Αντιθέτως, εκείνοι μας επιτέθηκαν. Δεν τους διώξαμε από τη χώρα μας. Εκείνοι μας έδιωξαν. Επιχείρησαν να μας βάλουν σε τάξη. Μας αποκάλεσαν οπαδούς των Ελληνοκυπρίων. Μας αποκάλεσαν προδότες. «Πηγαίνετε να ζήσετε με τους Ελληνοκύπριους στον νότο», μας είπαν. Αχ, εσείς οι εκ Τουρκίας, δεν ξέρετε πόσο ευγενικοί και με λεπτά αισθήματα είναι οι Κύπριοι. Κανείς εδώ δεν συμπεριφέρθηκε στους εκ Τουρκίας όπως εσείς συμπεριφέρεστε στους Σύρους στην Τουρκία. Μάλιστα ανάμεσά μας υπάρχουν κάποιοι που αντιτίθενται ακόμα και στη χρήση του όρου «εκ Τουρκίας» για να μην υπάρχει ρατσισμός. Θεωρούν ρατσισμό τον καθορισμό της ταυτότητας σε οποιοδήποτε γεγονός. Και κάποιοι από εμάς πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι που ήρθαν από την Ανατολία θα κάνουν επανάσταση εδώ μαζί με τους Κύπριους. Αυτοί κοιτάνε το σμίξιμο και την ενότητα των εργαζομένων και όχι τη δημογραφική δομή που αλλάζει.

Αντί να θυμώνετε γιατί οι Σύροι βρίσκονται στη χώρα σας, δεν ρωτάτε γιατί ο τουρκικός στρατός είναι στη Συρία; Από τη μια πήγατε να κατακτήσετε τη χώρα εκείνων των ανθρώπων και από την άλλη δεν τους ανέχεστε στη χώρα σας; Είστε ρατσιστές. Είστε κατακτητές. Και είστε απομεινάρια των Οθωμανών, κύριοι. Καυχιέστε ότι κατακτήσατε εδάφη στην Κύπρο και πετύχατε νίκη. Όταν μπήκατε στο Αφρίν κορδώσατε από περηφάνια. Αντιπολιτεύεσαι τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά μόλις γίνει λόγος για την Κύπρο βρίσκεσαι στο πλευρό του. Μάλιστα είσαι χειρότερος απ’ αυτόν. Κάθε τόσο χαλάς τον κόσμο λέγοντας ότι «ο Ερντογάν θα ξεπουλήσει την Κύπρο». Παίρνουν τα μυαλά σου αέρα επειδή έγραψες με αίμα τη νίκη πάνω στον Πενταδάκτυλο. Βγάζεις κραυγές νίκης στο Αφρίν. Τρελαίνεσαι ειδικά άμα γίνεται λόγος για τους Κούρδους. Μετράς και εσύ τους νεκρούς Κούρδους, όπως κάνει ο Ερντογάν. Και για εσένα καλός Κούρδος είναι ο νεκρός Κούρδος! Όπως δεν βλέπουμε καλό εμείς οι Τουρκοκύπριοι από τον ισλαμιστή Ερντογάν, δεν θα δούμε και από τους ρατσιστές εθνικιστές όπως εσείς.
Διώχνετε τώρα από τη χώρα σας τους Σύρους των οποίων κατακτήσατε την πατρίδα. Αν δείτε έναν Σύρο να κλέβει ψωμί στην Κωνσταντινούπολη, τον λιντσάρετε. Αν δείτε να παρενοχλεί μια γυναίκα, τρελαίνεστε και τον κάνετε κομμάτια. Όμως, ο δικός μας τόπος είναι γεμάτος με τέτοιους τύπους που έρχονται από την Τουρκία. Μετά το 1974 οι Τουρκοκύπριοι γνωρίστηκαν με τα εγκλήματα τιμής, με επιθέσεις με μαχαίρια, αμέτρητα συμβάντα παρενοχλήσεων και βιασμών και με άλλα πολλά εγκλήματα. Οι φυλακές μας γέμισαν μετά το 1974. Αν τώρα κτίζονται νέες φυλακές για 765 άτομα, αυτές δεν γίνονται για τους Κύπριους. Για εσάς είναι. Δεν έμεινε χώρος να χωρέσει τους δολοφόνους σας, τους κλέφτες σας, τους απατεώνες σας και τους πλαστογράφους σας. Οι Κύπριοι δεν γεμίζουν καν το ένα έβδομο των νέων φυλακών. Μέσα σε πληθυσμό ογδόντα χιλιάδων στην Τουρκία υπάρχουν μόνο τρία εκατομμύρια Σύροι. Στη δε Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες εκ Τουρκίας έναντι εκατό χιλιάδων Τουρκοκυπρίων. Εμείς δεν κάναμε στους εκ Τουρκίας που ζουν εδώ τίποτα από αυτά που κάνατε εσείς στους Σύρους στο Καχραμάν Μαράς, των οποίων σπάσατε τις βιτρίνες, κομματιάσατε τις ταμπέλες και σπάσατε τα αυτοκίνητα. Δεν το κάναμε αν και μας προσέβαλαν πολλές φορές λέγοντας «εμείς σας σώσαμε» και εκστόμιζαν χωρίς κανένα λόγο τις πιο βαριές βρισιές εναντίον συμπολιτών μας. Αντίθετα. Ό,τι κάνετε στους Σύρους στην Τουρκία, το ίδιο κάνετε και εναντίον μας στην Κύπρο. Εσείς είστε οι ρατσιστές. Όχι εμείς. Το δικό μας δικαίωμα στη ζωή απειλείται. Όχι το δικό σας!