Φόρμα αναζήτησης

Άσε την Ολλανδία και τη Γερμανία, έλα στους δεκανείς…

Ωχ μωρέ, πάλι φούντωσε το αίμα μου. Αν δω Ολλανδό θα τον μαχαιρώσω. Αν δω Γερμανό θα τον πιάσω από τον λαιμό. Το ευγενές αίμα στις φλέβες μου παφλάζει σαν καταρράκτης. Μέσα στο κεφάλι μου τριγυρίζουν δαίμονες της κολάσεως. Πήγα στην υπεραγορά. Ολλανδικά τυριά. Βγήκα στον δρόμο. Μερσεντές και BMW. Ανάθεμά τα. Ξέρε τα όριά σου Ευρώπη. Ύστερα δεν θα φταίω εγώ. Θα κάψω και θα γκρεμίσω. Ποια είσαι εσύ και θα αφήσεις στον αέρα το αεροπλάνο του δικού μου του Τσαβούς; Ε παλιοναζί! Ε χαμερπή! Ελάτε αδέλφια, ελάτε. Να γίνουμε μια γροθιά. Να διαλύσουμε το Βερολίνο, το Ρότερνταμ σαν τη Νουσαϊμπίν, την Τζίζρε. Να μην μείνει πέτρα όρθια. Να γυρεύουν όλοι τρύπα να κρυφτούν. Όσοι δεν μπορέσουν να ξεφύγουν να τους χτυπήσουμε στο κεφάλι. Να κάψουμε και λίγο. Ρότερνταμ. Να σκάσουν οι στέγες σου! Δεν μπορείς να αγγίζεις το μαγκάλι μου και το αεροπλάνο του Τσαβούς μου. Αχ αγαπητέ Τσαβούς αχ. Δεν ξέρω γιατί πας σε εκείνα τα μέρη. Έλα σε εμάς, πάντα σε εμάς. Στη θυγατέρα σου. Να απλώσουμε κόκκινα χαλιά στα πόδια σου. Αν θες αϊράνι να σου δώσουμε αϊράνι. Αν θες λεμονάδα να σου δώσουμε λεμονάδα. Να σε φιλοξενήσουμε στις βασιλικές σουίτες ξενοδοχείων πέντε αστέρων. Σε οθωμανικούς ρυθμούς οι ήχοι της ρουλέτας στα καζίνα. Σαν τα τραγούδια του Ζεκί Μουρέν. Ποιος δεν εκτελεί αυτά που λες εδώ; Άσε τους φασίστες της Ολλανδίας. Κοίτα τους δικούς μας τους δεκανείς!

Ωχ μωρέ, φούντωσε το αίμα μου. Αν δεν ερχόταν να βοηθήσει και ο Πρόεδρος τι θα έκανα; Άκουσες ρε χαμερπή Ολλανδέ, έτσι δεν είναι; Σου έδωσε διορία μέχρι τις 16 Απριλίου. Μετά τις 16 Απριλίου θα δεις τι θα πάθεις. Ένα πνεύμα του σουλτάνου Σουλεϊμάν θα τριγυρίζει στους δρόμους του Ρότερνταμ. «Men sabera zafera», είπε ο Πρόεδρός μου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι «όποιος κάνει υπομονή νικάει». Θα κατακτήσει και την Ολλανδία όπως κατέκτησε την Κύπρο. Εγώ είδα εκείνα τα πολεμικά αεροπλάνα. Ξέρω. Ισοπέδωσαν ακόμα και το ψυχιατρείο στην Αθαλάσσα. Ούτε οι γνωστικοί ούτε οι τρελοί δεν σώθηκαν από τα χέρια τους. Αν είσαι περίεργος για την ένδοξη νίκη μας, πήγαινε και δες το Βαρώσι. Το χτύπησαν αλύπητα τα πολεμικά αεροπλάνα. Και δεν μπορεί να συνέλθει μετά από 43 χρόνια. Γιατί νομίζεις ότι αφήσαμε άδειο το Βαρώσι τόσα χρόνια; Για να δει όλος ο κόσμος τη δύναμη του Τούρκου. Ο Πρόεδρός μου. Ο λέοντας Πρόεδρός μου. Ο μονάκριβός μου Πρόεδρος. Σου το λέει ρε χαμερπή. Άκουσέ τον καλά: «Αυτοί ούτε την πολιτική ξέρουν ούτε τι είναι διεθνής διπλωματία ξέρουν. Αυτοί είναι τόσο φοβητσιάρηδες, τόσο δειλοί. Αυτοί είναι απόγονοι των ναζί, αυτοί είναι φασίστες». Έμαθες να φτιάχνεις τυρί, αλλά δεν μπόρεσες να μάθεις τη δημοκρατία φίλε. Έφαγες το μυαλό σου με το τυρί! Και εκείνες οι τουλίπες δεν είναι δικό σου έργο, δικό μου είναι! Οι δικοί μου οι πασάδες σου τις έφεραν. Δεν σου τις χαλαλίζω. Θα σου τις κάνω χαράμι.

Στο εξής τέλειωσες Ολλανδία. Και εσύ τέλειωσες Γερμανία. Θα χύσουμε τα τυριά σου στη θάλασσα. Θα κάψουμε και τις Μερσεντές σου και τις BMW σου. Ωχ μωρέ, φούντωσε το αίμα μου. Αλλά γιατί είναι άδειοι οι δρόμοι; Γιατί κανείς δεν φωνάζει ακόμα σε αυτές τις πλατείες «κατάρα στην Ολλανδία»; Η μητέρα πατρίδα μας εισέρχεται σε πόλεμο με κοτζάμ Ευρώπη και εσείς ακόμα τεμπελιάζετε στις γωνιές των καφέ; Ακόμα ανάβετε μαγκάλια και ψήνετε κεμπάπ; Πονάω, πονάω, πονάω και για σένα ρε Ελληνοκύπριε αδελφέ. Τόσα χρόνια έκανες υπομονή, περίμενες να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ για να σωθείς. Λίγα σου είπαν οι δικοί σου πάνω σε αυτό το ζήτημα; Μήπως δεν σου είπαν «μόλις γίνει μέλος η Τουρκία, θα τελειώσει αυτή η υπόθεση»; Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπολόγιζαν στον δικό μας Πρόεδρο; Νά που εκείνα τα όνειρα έκαναν φτερά. Δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να γίνει μέλος της ΕΕ. Να καταριέσαι την τύχη σου. Και μην θυμώσεις περισσότερο τον Πρόεδρο. Ζήτα συγγνώμη για την Ένωση. Αλλιώς δεν θα σε λυπηθεί, όπως δεν θα λυπηθεί την Ολλανδία και τη Γερμανία!