Φόρμα αναζήτησης

Παιχνίδια με την ελευθεροτυπία

Η υπόθεση της ανάκρισης δημοσιογράφων για τα mails της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου δεν είναι μια απλή υπόθεση δήθεν εφαρμογής του νόμου. Στην πραγματικότητα είναι μια επιχείρηση τρομοκράτησης του Τύπου και των λειτουργών του, με ενορχήστρωση του γενικού εισαγγελέα, του γενικού ελεγκτή και της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Ο πρώτος διέταξε και κατευθύνει τις ανακρίσεις, μετά από αίτημα των Ρώσων, και οι άλλοι δύο σε ρόλο εξαπτέρυγων προέβησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία, για να στηρίξουν την προσπάθεια φίμωσης του Τύπου. Κεντρικός στόχος ο «Πολίτης». Ωστόσο για να εξυπηρετηθεί η επίτευξη του στόχου θα έπρεπε να υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες που αγγίζουν και άλλα ΜΜΕ.
Για τον λόγο αυτό καλούνται δημοσιογράφοι από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και ανακρίνονται για μία υπόθεση, στην οποία το κεντρικό πρόσωπο (Ελένη Λοϊζίδου) παραμένει στο απυρόβλητο με μια πειθαρχική έρευνα εναντίον της. Μάλιστα η κ. Λοϊζίδου, ανέφεραν πηγές στην Αστυνομία, έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του κράτους γιατί καθυστερούν οι ανακρίσεις!

Η ελευθερία του Τύπου είναι δημοκρατική κατάκτηση και δεν σκοπεύουμε να την αφήσουμε έρμαιο στα χέρια του κ. Κληρίδη, του κ. Μιχαηλίδη και της κ. Λοϊζίδου. Θα την υπερασπιστούμε όσο και αν προσπαθούν με διατάγματα και ανακρίσεις να μας εκφοβίσουν και να μας φιμώσουν. Η υπόθεση των mails της κ. Λοϊζίδου αφορά το δημόσιο συμφέρον και την εξωθεσμική εξυπηρέτηση τρίτου κράτους. Παράλληλα αφορά και τη συμπεριφορά αξιωματούχων που αποκαλύπτεται ότι δρούσαν με τρόπο τουλάχιστον επιλήψιμο σε σχέση με τα καθήκοντά τους. Ο κ. Κληρίδης οφείλει να κάνει έρευνα, πρωτίστως στην υπηρεσία του και να σταματήσει να εκθέτει το κράτος. Αλλά ακόμα και αυτή την έρευνα δεν νομιμοποιείται να την κάνει, καθώς ο ίδιος έχει άμεση και ουσιώδη σχέση τόσο με την εισαγγελέα όσο και με τα mails τα οποία αποκάλυψε ξένος ιστότοπος.

Ευθύνες όμως για την εξέλιξη της υπόθεσης έχουν και συνάδελφοι και ΜΜΕ που σήμερα διαμαρτύρονται. Όσο νόμιζαν πως η δίωξη αφορά μόνο τον «Π» όχι μόνο ανέχονταν αλλά και ενθάρρυναν τον γενικό εισαγγελέα να προχωρήσει σε νομικά μέτρα. Σήμερα μιλούν για παρωδία. Πρόκειται όντως για παρωδία που αφορά και τη δική τους υποκριτική στάση.