Φόρμα αναζήτησης

Ένα πυροτέχνημα, αν πιάσει, έπιασε!

Το πρόβλημα των αντιπολιτευόμενων βουλευτών δεν είναι που ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα, στα οποία έχει ταλέντο και όλοι το παραδέχονται, καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να αντιστρέφει το κλίμα για την κυβέρνηση και το κόμμα του. Το πρόβλημά τους είναι που δεν έχουν την ταχύτητα σκέψης, τη σβελτάδα να αντικρούσουν αυτά που λέει σε άμεσο χρόνο για να μην διογκώνεται μια συζήτηση και να επεκτείνεται στις τάξεις των πολιτών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μέρες. Ωσπου να ξεχαστεί βεβαίως, όπως και η εισήγηση για αυτοδιάλυση της Βουλής και διεξαγωγή βουλευτικών με τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, γιατί όχι προεδρικές εκλογές; Και αλήθεια, οι βουλευτές και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, π.χ. οι Τορναρίτης, Σταύρου, Μουσιούτας, Κουλίας, θα έπρεπε να διαλέξουν σε ποια κούρσα θα τρέξουν; Και αλήθεια, κάποια κόμματα που ίδρωσαν να βρουν έξι υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, θα βρουν σε έναν μήνα 56 έξτρα;
Πρόσφατα συζητείτο τρεις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατακρίνονταν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για την τροποποίηση που στήριξαν και με την οποία έγινε υποχρεωτικό το πτυχίο για τους διευθυντές των τριάστερων ξενοδοχείων, γεγονός απαράδεκτο για τους πολίτες μετά και την παρέμβαση Αβέρωφ Νεοφύτου στην ολομέλεια ότι αν η Βουλή της Κύπρου ήταν το αμερικανικό Κογκρέσο σήμερα δεν θα υπήρχε η Apple, αφού ο Steve Jobs δεν θα ήταν κατάλληλος να ηγηθεί. Έπρεπε να αναρτήσουμε τους κανονισμούς ως κατατέθηκαν, σε κοινή θέα, για να διαπιστώσουν όλοι, και οι βουλευτές του ΔΗΚΟ που έπρεπε να αντικρούσουν τον κ. Νεοφύτου αμέσως μετά την τοποθέτησή του, το ότι είναι η κυβέρνηση που απαιτούσε υποχρεωτικά πτυχίο για διευθυντές σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, και απλά επεκτάθηκε η υποχρέωση και σε τριών αστέρων, για να αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ να αναδιπλωθεί:«Λάθος και της κυβέρνησης, και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να διευρυνθεί αυτή η πρόνοια και για τα ξενοδοχεία τριών αστέρων»….

Η ανεπάρκεια, συνεπώς, είναι το πρόβλημα των κομμάτων. Δεν είναι όμως δικό μας πρόβλημα. Εμάς των πολιτών που παρακολουθούμε ως θεατές την εκτόξευση πυροτεχνημάτων και τη διάρκειά τους. Το δικό μας πρόβλημα είναι που ξεχνάμε πολύ εύκολα τα σημαντικά. Και να αυτοδιαλυθεί η Βουλή, σάματις θα διορθωθεί ο τρόπος λειτουργίας της; Θα ελέγχονται οι βουλευτές για σχέσεις με λομπίστες, για ΜΕΔ, για δώρα που λαμβάνουν και δεν ξέρουμε, για το πόθεν έσχες τους-το οποίο απλά συμπληρώνουν και μια επιτροπή από τους ίδιους τους βουλευτές βάζει ένα τικ, το είδαμε, και πάμε παρακάτω; Ξέρετε από πότε κουβαλά την πολιτική βούληση να ρυθμίσει τα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων – ασυμβίβαστου η Βουλή; Από το 2015. Θυμάστε πρόσφατα που έσχιζαν τα ιμάτιά τους οι βουλευτές για τους δικαστές και τη σύγκρουση συμφερόντων σε δίκες; Μα οι μισές από τις 16 συστάσεις της GRECO, που μάλιστα εκκρεμούν όλες, είναι τους βουλευτές που αφορούν, με κυριότερη την απουσία κώδικα δεοντολογίας. «Η απόφαση που έχει ληφθεί και με την οποία αυτοδεσμεύτηκε ο κ. Συλλούρης είναι πως μέχρι το τέλος του Μάρτη οι προτάσεις νόμου θα είναι έτοιμες και θα κατατεθούν στην ολομέλεια έτσι ώστε να ξεκινήσει η εξέτασή τους», μας δήλωσε μέσα Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, και ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις του κ. Συλλούρη.

Υ.Γ. Να αυτοδιαλυθείτε, αλλά αφού πρώτα τακτοποιήσετε τη γυναίκα του Καίσαρα, πολύ περισσότερο τον ίδιο τον Καίσαρα. Μην επαναληφθεί το πυροτέχνημα με τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ!