Φόρμα αναζήτησης

Παγκόσμια Mέρα Eπαφής (χωρίς νόημα;)

Στο αχανές σύμπαν επιστημονικά, δηλαδή λογικά, δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας. Θα ήταν εγωιστικό και αφόρητα πληκτικό.. [...]

Read More...

Όπως  λέμε Ευρώπη πολλών ταχυτήτων… Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Σήμερα για κάποιους η ταχύτητά τους είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επαφής και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου από τους απανταχού λάτρεις της εξωγήινης ζωής. Την ημέρα αυτή οι διάφοροι «ουφολόγοι» προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και να έλθουν σε «φιλική και ειρηνική επαφή» με εξωγήινους. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1953 από το Διεθνές Γραφείο Ιπταμένων Δίσκων (IFSB).

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι «ουφολόγοι» είναι απόλυτα σίγουροι ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή. Γι αυτό και προσπαθούν να έλθουν σε φιλική και ειρηνική επαφή μαζί τους. Βέβαια καμιά επιστημονική απόδειξη δεν υπήρξε ώς τώρα που να επιβεβαιώνει πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Αλλά ποιος χαλά τον οποιονδήποτε να πιστεύει στην ύπαρξή τους και να τους αναζητεί με μανία. Στο κάτω-κάτω της γραφής αυτή η πίστη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν άλλο πιστό ή μη. Ενώ όλες οι θρησκευτικές πίστεις σ’ αυτόν τον υπέροχο πλανήτη είναι βουτηγμένες στο αίμα και στον αλληλοσπαραγμό.

Η πίστη ότι υπάρχουν εξωγήινοι αφορά μόνο αυτούς που τους αναζητούν και κανέναν άλλο. Αν με ρωτάτε αν πιστεύω στους εξωγήινους δεν θα το έπαιζα άπιστος Θωμάς και θα απαντούσα απλά. Γιατί όχι; Στο αχανές σύμπαν επιστημονικά, δηλαδή λογικά, δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας. Θα ήταν εγωιστικό και αφόρητα πληκτικό. Όμως! Υπάρχει ένα όμως σιδερένιο. Είναι τόσο ασύλληπτες οι αποστάσεις που δεν προλαβαίνουμε να πάμε για να μάθουμε. Θα μας βρουν εκείνοι; Συναρπαστικό ερώτημα αλλά σίγουρα πιο συναρπαστικό θα ήταν να δοκιμάσουμε την αναμεταξύ μας επαφή. Τα κάναμε θάλασσα σ’ αυτόν τον πλανήτη και το μέλλον είναι ζοφερό. Η μόνη επαφή που τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε δεν είναι άλλη από το νόημα της ζωής. Οι εξωγήινοι ούτως ή άλλως μπορούν να περιμένουν να αναπτύξουμε την τεχνολογία μας. Κι εμείς περιμένοντάς τους να αναζητούμε καθημερινά το νόημα που μας κάνει ή μας χαλά ως ανθρώπους. Τουλάχιστον αν μας βρούν κάποια μέρα, να μην κατεβάσουν τα μούτρα από το χάλι μας και να εξαφανιστούν ξανά στη συμπαντική δική τους μοναξιά. Μόνο το νόημα σε ό,τι διεκδικούμε μάς ανεβάζει πιο πάνω… Και το μυστικό; Το νόημα της ζωής, όταν εντοπιστεί, μόνο γήινο δεν είναι.

Send this to a friend