Φόρμα αναζήτησης

Αστυνομικά συμφέροντα

Ok, παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Χωρίς μία συγγνώμη προς τους συγγενείς των θυμάτων της ρατσιστικής αδράνειας που επέδειξε ο θεσμός του οποίου ηγείτο.

Ο υπουργός που υπέγραψε δύο πρωτόκολλα για τη διαχείριση γονικών απαγωγών από πλευράς Αστυνομίας, (το πρώτο πρωτόκολλο με ΜΚΟ το 2013 και το δεύτερο με κυβερνητικές υπηρεσίες το 2017) δεν αισθάνεται υπεύθυνος για την αποτυχία υλοποίησης των εν λόγω πρωτοκόλλων στον τομέα ευθύνης του, όταν καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της Μαίρης Ρόουζ Τιμπουρσίο και της κόρης της τον Μάιο του 2018.

Η εικονοποίηση του καθολικού ρατσισμού που διέπει την ελληνοκυπριακή κοινωνία κάμνει focus στην εξάχρονη Σιέρα, αν αναλογιστούμε ότι για την απαγωγή μιας άλλης συνομήλικής της, έναν χρόνο πριν, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξόδεψε διαπραγματευτικό κεφάλαιο στο Κραν Μοντανά για να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή της στην Κύπρο. Μιλώ προφανώς για την απαγωγή πριν από δύο χρόνια ενός κοριτσιού σε νηπιαγωγείο στον Στρόβολο από τον Νορβηγό πατέρα του. Σε αντίθεση με τη Μαρί-Ελένη, η Σιέρα δεν είχε την τύχη να έχει Ελληνοκύπρια μητέρα. Η μητέρα της ήταν Φιλιππινέζα και ο πατέρας της Ρουμάνος. Η αποτυχία του δικού μας κράτους να ενημερώσει όλη την υφήλιο για την εξαφάνιση της εξάχρονης Σιέρας, όταν αυτή καταγγέλθηκε από τον πατέρα της, αντανακλάται στην εισέτι μη αναγνωρισθείσα σορό της Αριάν Παλάνας Λοθάνο, η οποία δολοφονήθηκε τρεις μήνες μετά τη μητέρα της Σιέρας από τον ίδιο Ελληνοκύπριο. Αν η Αστυνομία μας διερευνούσε τις συνθήκες εξαφάνισης της Μαίρης Ρόουζ, σήμερα η Αριάν θα ήταν ανάμεσά μας όχι ως νεκρή ούτε ως σύμβολο του ρατσισμού μας.

Την ευθύνη αυτού του ρατσισμού απέτυχε να αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός και περιμένουμε να δούμε πώς θα τη διαχειριστεί η κυβέρνησή του και ο επικεφαλής της. Μέχρι τότε, ας διατηρούμε στη μνήμη μας ότι η Αστυνομία που διερευνά τα εγκλήματα του δικού μας Νίκου Μεταξά έχει συμφέρον να μην αποκαλυφθούν άλλα πτώματα. Ενώ η Scotland Yard παρατηρεί (εκ πρώτης όψεως) ότι δεν είναι σύνηθες κατά συρροήν δολοφόνος να ξεκινά τη δράση του με διπλό φονικό (άρα αποκλείοντας ότι η δράση του Νίκου Μεταξά ξεκίνησε το 2016 με την 32χρονη Λιβία Φλορεντίνα Μπουνέα και την κόρη της), η Αστυνομία έχει συμφέρον να συγκρατήσει τον αριθμό των πτωμάτων σε αυτά που ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος μέχρι στιγμής. Διότι αν αποκαλυφθούν και άλλα πτώματα, οι ευθύνες θα τυλίγουν όλο και περισσότερα πρόσωπα εντός και εκτός Αστυνομίας. Πιθανόν τους ίδιους τους ποινικούς ερευνητές που ανακρίνουν αυτήν τη στιγμή (για πολλοστή φορά) τον ίδιο ύποπτο, ενώ ψάχνουν για πτώματα στις ίδιες κολύμπες, αδιαφορώντας αν στους διπλανούς βάλτους επίσης ξεβράζονται πτώματα.