Φόρμα αναζήτησης

Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στον «Πολίτη» στις 17.5.2020, υπογράφτηκε πρόσφατα από τους Ευρωπαίους Κοινωνικούς Εταίρους που έχουν σχέση με τον χρηματοοικονομικό κλάδο, διακήρυξη για τις εργασιακές παραμέτρους του τομέα. Τη διακήρυξη υπέγραψε εκ μέρους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Σχέσεων, και ο κ. Μιχάλης Καμμάς, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Στην προκήρυξη γίνεται -μεταξύ άλλων- και ιδιαίτερη αναφορά στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτό θα είναι και το θέμα του σημερινού μας άρθρου.

Τι σημαίνει

Με απλά λόγια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σημαίνει να μην μεταφέρεις τη δουλειά σου (και τα προβλήματά της) στο σπίτι σου, και να μην επιτρέπεις στην προσωπική και οικογενειακή σου ζωή (και τα προβλήματά τους) να επηρεάζουν τη δουλειά σου.

Το εύρος του προβλήματος

Παρόλο που από πλευράς εργατικών δικαιωμάτων η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν τον περασμένο αιώνα, εντούτοις από πλευράς πειρασμών η κατάσταση είναι σήμερα χειρότερη λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας. Προηγουμένως, για να σε βρει ο εργοδότης σου μετά τις ώρες εργασίας, έπρεπε να σε ψάξει προσωπικά ή να σου τηλεφωνήσει, αν είχες τηλέφωνο στο σπίτι σου και αν σε εύρισκε. Τώρα μπορεί με το κινητό τηλέφωνο και τα άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας να σε εντοπίσει ανά πάσα στιγμή. Με τον τρόπο αυτόν η ισορροπία γέρνει προς την πλευρά της εργασίας και σε βάρος της προσωπικής ζωής. Μπορεί οι φιλότιμοι υπάλληλοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα τις ενοχλήσεις (γιατί περί ενοχλήσεων πρόκειται) του εργοδότη τους, όμως κατά βάθος αγανακτούν και οι ίδιοι και -προπαντός- οι οικογένειές τους.

Το κλειδί το έχει ο εργοδότης

Για να αμβλυνθεί το πρόβλημα, πρέπει ο εργοδότης να αντιληφθεί: (α) τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (από τώρα και στο εξής «ισορροπία») (β) τα προβλήματα υγείας (σωματικής και ψυχικής) που προκαλεί η απουσία της (γ) τα αισθήματα αφοσίωσης που προκύπτουν από την ύπαρξή της και (δ) την υπερκόπωση που προκαλεί η έλλειψή της. Αναλυτικά:

  • Η σημασία της

Η ύπαρξη της ισορροπίας δεν ωφελεί μόνο την υγεία και τις κοινωνικές σχέσεις, αλλά βελτιώνει σημαντικά και την απόδοση και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Όταν οι υπάλληλοι δεν θεωρούν την εργασία τους σαν αγγαρεία, εργάζονται πιο σκληρά, κάνουν λιγότερα λάθη και γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές του οργανισμού στον οποίο εργάζονται. Επίσης λιγοστεύουν οι παραιτήσεις και ο οργανισμός γίνεται πόλος έλξης ταλαντούχων υπαλλήλων.

  • Υγεία

Είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι το άγχος και η υπερκόπωση προκαλούν προβλήματα υγείας στους εργαζομένους. Αντίθετα ένας εργοδότης που ενθαρρύνει τους υπαλλήλους του να ακολουθούν τους κανόνες ισορροπίας, αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερες απουσίες με άδεια ασθενείας και οι υπάλληλοι θα είναι πιο αποδοτικοί κατά τη διάρκεια των ωρών που εργάζονται.

  • Αφοσίωση

Οι οργανισμοί που ενθαρρύνουν την ισορροπία, δημιουργούν υπαλλήλους που είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και στον οργανισμό στον οποίο εργάζονται. Η αφοσίωση αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους και είναι πιο εμφανής όταν τους ζητηθεί να εργαστούν υπερωριακά (ακόμη και τα Σαββατοκύριακα) όταν προκύψει πραγματική ανάγκη.

  • Υπερκόπωση

Δεν υπάρχει υπάλληλος που να μην αισθάνεται κάποιο άγχος για τη δουλειά του. Άλλο όμως το άγχος και άλλο η πίεση. Το άγχος προκαλείται όταν ο υπάλληλος αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο που θα εκτελέσει τα καθήκοντά του (άγνοια). Στην περίπτωση της πίεσης, ο υπάλληλος γνωρίζει πώς να εκτελέσει τα καθήκοντά του όμως είναι τόσο βαρυφορτωμένος που δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει. Η πίεση προκαλεί υπερκόπωση και εξάντληση. Δυστυχώς τόσο το άγχος όσο και η πίεση μεταφέρονται πολλές φορές και στο σπίτι. Το άγχος εξαφανίζεται όταν ο υπάλληλος αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όμως για να αντιμετωπιστεί η πίεση ένας τρόπος υπάρχει: να μεταφέρει ο υπάλληλος τη δουλειά στο σπίτι και να εργαστεί νύκτες και Σαββατοκύριακα για να προλάβει να τελειώσει τη δουλειά του.

Πώς εφαρμόζεται η ισορροπία

Αφού ο εργοδότης αντιληφθεί τα οφέλη που προκύπτουν από την ισορροπία και τα κακά που προκύπτουν από την απουσία της, θα πρέπει να προχωρήσει στην προώθησή της με τα εξής μέτρα:

  • Άδεια απουσίας

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι διακοπές είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Μια δυο εβδομάδες απουσία από τη δουλειά, επιτρέπει στους υπαλλήλους να ανακτήσουν δυνάμεις και να επιστρέψουν έτσι ανανεωμένοι στην εργασία τους. Υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι, για να «υποχρεώσουν» τους υπαλλήλους τους να κάνουν χρήση της άδειάς τους, περιλαμβάνουν στον Κώδικα Υπηρεσίας τους όρο ο οποίος προνοεί για απώλεια της μη ληφθείσας άδειας στο τέλος του χρόνου.

  • Οι απόψεις των υπαλλήλων

Ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της ισορροπίας από τους εργοδότες, είναι να ζητούν τις απόψεις των υπαλλήλων τους σχετικά με το θέμα αυτό. Λαμβάνοντας τη γνώμη των υπαλλήλων τους, οι εργοδότες μπορούν πιο εύκολα να χαράξουν μια πολιτική η οποία να ικανοποιεί και τους υπαλλήλους και τον οργανισμό.

  • Αμ’ έπος αμ’ έργον

Κανένας οργανισμός δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα σωστό σύστημα ισορροπίας αν οι διευθυντές του δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αν ο οργανισμός συστήνει στους υπαλλήλους του να εφαρμόζουν μια σωστή ισορροπία, αλλά οι διευθυντές του ενοχλούν (επαναλαμβάνω ότι περί ενόχλησης πρόκειται) για ασήμαντους λόγους τους υπαλλήλους τους τις νύκτες, τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και στις διακοπές τους, τότε τίποτε δεν θα γίνει κατορθωτό. Οι διευθυντές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Στους δε εργασιομανείς υπαλλήλους οι οποίοι θέλουν να επικοινωνούν καθημερινά με το γραφείο τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, οι διευθυντές πρέπει να τους το απαγορεύσουν αν θέλουν να τυγχάνουν της απεριόριστης ευγνωμοσύνης των οικογενειών των υπαλλήλων τους.

Επίλογος

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν τον πιο πολύ χρόνο τους στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα η δουλειά να κυριαρχεί στη ζωή τους. Εφαρμόζοντας ένα σωστό σύστημα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής οι εργαζόμενοι θα γίνουν και καλοί υπάλληλοι και καλοί οικογενειάρχες και καλοί φίλοι. Λίγη προσπάθεια χρειάζεται…

* Αφυπηρετήσαντος (2006) ανώτερου διευθυντή της Λαϊκής Τράπεζας και fellow του Ινστιτούτου Τραπεζιτών Λονδίνου

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.