Ένα μνημόνιο μετά, και σχεδόν δύο χρόνια χωρίς εκλογικές αναμετρήσεις, η κυβέρνηση σπεύδει να συνεννοηθεί για τις ελάχιστες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις σε μεγάλα ζητήματα. Έστω και αυτά τα λίγα είναι σημαντικά, σε μια Κυπριακή Δημοκρατία που δεν σχεδιάστηκε για να μεταρρυθμίζεται και που, όλο και σπανιότερα, ο εκάστοτε Πρόεδρος διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, με το προεδρικό της σύστημα, στήθηκε με βασικό σκεπτικό τη σταθερότητα για λόγους που είχαν να κάνουν με τον σεβασμό στα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων. Αυτό βέβαια είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός στη δημοκρατία, που έχει νόημα μόνο αν υπάρχουν και οι Τουρκοκύπριοι στην εξίσωση. Χωρίς αυτούς, οι δομές ευνοούν...
Για να διαβάσετε το άρθρο, συνδεθείτε με την έκδοση PREMIUM ή αγοράστε τον «Π» από τα περίπτερα.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.