Φόρμα αναζήτησης

Ακρίβια. Ο εχθρός (και) της φιλανθρωπίας!

Όλοι φωνάζουμε για την ακρίβια. Δικαίως! Δεν μπορεί να πηγαίνεις πλέον στη Γαλλία -και όχι μόνο αλλά ας εστιάσουμε εδώ- και τα σουπερμάρκετ εκεί -και όχι μόνο αλλά ας αρχίσουμε από εδώ- να είναι φθηνότερα από τον #Pellotopos. Πολύ φθηνότερα μάλιστα!

Ε ναι. Σόρι. Είναι Γαλλία. Δεν έχει έξι μήνες σκόνη, οκτώ μήνες ζέστη και δώδεκα μήνες (τοξικούς) ταραμένους να περιφέρονται παντού, πιστεύοντας, όλο και περισσότερο μάλιστα, σε πράγματα που ο πολιτισμένος κόσμος τα ξεπέρασε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Και δεν φτάνει που είναι έτσι, είναι και πανάκριβα όλα. Μέχρι και για τον αέρα θα πληρώνουμε σε λίγο, την ώρα μάλιστα που εμείς αέρα εισπνέουμε, ως αέρα τον βιώνουμε και ως αέρα τον εκπνέουμε.

Δεν μας… φτιάχνει εμάς ο αέρας όπως τον Χάρη Potter της οικονομίας (σ.σ. από τον μάγο όχι από το Pot, όσο κι αν είναι εκπληκτική η σύμπτωση εδώ) ο οποίος θεωρεί ότι είμαστε ένα βήμα πριν το να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Σιγκαπούρης ή και τον Φούλη που φαντάζεται ποιοτικά γεύματα στα σχολεία, σχολικά λεωφορεία και τους γονείς σπίτι στις 16:00. Σπίτι στις 16:00 χωρίς να είναι άρρωστοι εννοώ. Παρόλο που και άρρωστοι να είναι, αν δεν είναι στο Δημόσιο, στη δουλειά θα είναι συνήθως. Αναγκαστικά.

Τέλος πάντων. Πανάκριβα όλα! Και οι μισθοί σε επίπεδα τέλους δεκαετίας του ’90. Η ακρίβια έχει τσακίσει τους πάντες. Και εσχάτως την Εκκλησία! Το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο της οποίας μπορεί άλλωστε κανείς να το δει καθαρά. Και καθαρότερα, ειδικά εάν έχει το χάρισμα του Χάρη και του Αβέρωφ με τον αέρα που έλεγα πριν. Το μεθυστικό αυτό χάρισμα.

Θύμα της άτιμης ακρίβιας υπήρξε και η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και η Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Αναλιόντα η οποία προέβη σε μια δημοσίευση στις εφημερίδες. Αφορά τα οικονομικά φιλανθρωπικής εκδήλωσης της μητρόπολης με αφορμή τα 100χρονα, λέει, της αναστήλωσης της εκκλησίας. Θέλω να δώσετε προσοχή!

Έκαναν, εξηγούν οι άνθρωποι, συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο προαύλιο της εκκλησίας και χρέωσαν 10 ευρώ την κκελέν, που λέμε, για να χαρεί ο κόσμος. Χωρίς ποτό μάλιστα αφού, ας μην ξεχνάμε πως ο σωστός χριστιανός δεν φοβάται τις δοκιμασίες. Απλά πράγματα. Γαϊτάνος χωρίς ουσίες. Τολμηρά και λιτά.

Προαύλιο. Κάπου να κάτσεις -δεν τά διακινδυνεύεις όρθιος άλλωστε- αυτά. Τίποτα άλλο. Και μάζεψαν 8.110 ευρώ. Δηλαδή, πρέπει να βρήκαν 811 άτομα τα οποία όχι πληρώθηκαν αλλά πλήρωσαν για να πάνε.

Σας παραπέμπω στο σημείο που έλεγα για το Παρίσι και τον #Pellotopos. Δεν τραγουδά στο Παρίσι ο Γαϊτάνος. Τραγουδά; There you go.

Έκαναν όμως και έρανο. Πάντα παίζει έρανος και πάντα με κάποιον ευγενή σκοπό. Εδώ εισφορές από τη «Φιλανθρωπική Συναυλία», όπως επί λέξει ήταν ο επίσημος τίτλος της στην αφίσα, «για την ενίσχυση του Παιδογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου» (sic).

Και μάζεψαν 5.080 ευρώ, δηλαδή 3.030 ευρώ λιγότερα από όσα έδωσε ο κόσμος για να ακούσει το Γαϊτάνο. Σας παραπέμπω (ξανά) στο σημείο που έλεγα για το Παρίσι και τον #Pellotopos. Δεν τραγουδά Παρίσι ο Γαϊτάνος. Τραγουδά; There you go.

Σύνολο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, 13.190 ευρώ. Πολλά λεφτά και μπράβο τους, θα σκεφτόταν κανείς. Όχι…! Διότι εδώ, Χάρη Γεωργιάδη, είναι που συναντούμε το Success Story σας, σα δεν ντρεπόμαστε.

Από τις 13.190 του όλου happening της εκκλησίας το Παιδογκολογικό θα πάρει μόνο 2.159 ευρώ. Γιατί; Μα διότι οι 11.030 ευρώ είναι «σύνολο εξόδων για την εκδήλωση που έχουν προκύψει», όπως αναφέρει αυτολεξεί η ανακοίνωση.

Εδώ μας φέρατε κύριοι! Να στοιχίζει ο Γαϊτάνος στο προαύλιο εκκλησίας… 11.030 ευρώ! Στην Ελλάδα, με τόσα λεφτά κλείνουν ονόματα και παίζει μπουκάλι. Εδώ μόνο Κρουτονταρία (εκείνη η Κουμανταρία με τα κρουτόν) και αυτή ακόμα με το κουταλάκι. Το ίδιο κιόλας!

Δεν λέω, στοιχίζει κάτι παραπάνω το make up του Γαϊτάνου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Και από ό,τι βλέπω και από την ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής δεν κράτησε τίποτα. Τι να κρατήσουν οι καημένοι; Και τι να δώσουν άλλωστε πέραν των 2.159 ευρώ που έμειναν από τις 11.030 «σύνολο εξόδων για την εκδήλωση που έχουν προκύψει»; Ε, δεν θα είχαν οι άνθρωποι!

Και πού να τα βρουν, Χάρη Γεωργιάδη; Δεν βλέπεις τον Ησαΐα; Είναι χλωμός τελευταίως. Εγώ τον παρακολουθώ. Παραπέμπει και σε υποσιτισμό μη σου πω το χρώμα του. Πού φτάσαμε!

Σε λίγο θα αρχίσουν να λιποθυμούν και μητροπολίτες σε λειτουργίες! Θα τρώνε αντίδωρα πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Αλλά θα παραμένουν φιλάνθρωποι στα «καθαρά έσοδα» όπως, εξηγεί και η ανακοίνωση. Γιατί Χάρη Γεωργιάδη, είναι άνθρωποι του Κυρίου. Άνθρωποι φιλάνθρωποι. Καλό τι; Απάνθρωποι;