Τι είχαμε πει: «Μια ακόμα επιχείρηση εισβολής από την Τουρκία»! Αυτός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας μας Αφρίκα στις 21 Ιανουαρίου 2018. Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί είπε ότι «αυτό ήταν το ουσιαστικό σημείο ρήξης». Δηλαδή, η αλυσίδα γεγονότων που άρχισε με αυτό τον πρωτοσέλιδο τίτλο καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν ο Ακιντζί ενεπλάκη στα γεγονότα, ο Ταγίπ Ερντογάν σαν να ορκίστηκε να τον ανατρέψει ό,τι και να γινόταν. Από εκείνη την ημέρα δεν συναντήθηκε και δεν μίλησε ποτέ ξανά μαζί του. Πικράθηκε.
Γέμισε με αισθήματα εκδίκησης. Ουσιαστικά αποφάσισε να πάρει εκδίκηση από ολόκληρη την κοινότητά μας, όχι μόνο από τον Ακιντζί. Δεν ήθελε να προστατεύσει κανείς την εφημερίδα μας και να μας υπερασπιστεί κατά την επίθεση των εδώ μπράβων του εναντίον μας. Ο Ακιντζί έκανε το πρώτο βήμα που δεν περίμενε την ημέρα του λιντσαρίσματος. Το δε δεύτερο βήμα ήρθε από τη μεγάλη πορεία και το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε υπό βροχή στις 26 Ιανουαρίου. Θύμωσε πολύ. Κανείς δεν έπρεπε να στηρίξει την εφημερίδα μας.
Διαβάστε την συνέχεια της άποψης στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές του ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας σε PDF ταυτόχρονα με την έντυπη κυκλοφορία της καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.
Το τίμημα του φόβου και της γενναιότητας

Όταν ο Ακιντζί ενεπλάκη στα γεγονότα, ο Ταγίπ Ερντογάν σαν να ορκίστηκε να τον ανατρέψει ό,τι και να γινόταν. Από εκείνη την ημέρα δεν συναντήθηκε και δεν μίλησε ποτέ ξανά μαζί του. Πικράθηκε.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.