Σύμφωνοι. Υπάρχουν πολλά εκνευριστικά και αφόρητα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα. Θα συμφωνήσετε όμως και εσείς ότι έχει και τα καλά της. Πολλά δεν είναι, ξέρω, αλλά είναι καλά. Όπως οι ανατροπές λ.χ.!
Ξεκινάει μια μέρα ακόμα σαν όλες τις άλλες. Τις «τίποτα το ιδιαίτερο». Μιλάω για χθες εδώ. Και εκεί που βαριέσαι τη ζωή σου, γίνεται το μεγάλο μπαμ!
Ο Ρότσας ανακοινώνει ότι… στηρίζει Νικολόκιο Παπαδόπουλο! Λες, δεν είναι δυνατόν! Δεν το πιστεύω! ΟΚ, Νοέμβριο δεν τον λες αλλά δεν μπορεί να βαρέσει κανέναν ο ήλιος τέτοια εποχή, ανεξαρτήτως καταστάσεως.
Ακόμα, εννοώ, και εάν μιλάμε για τον Αρχιστράτηγο Ρότσα, τον άνθρωπο ο οποίος σκέφτηκε (και είπε και δημόσια) πως θα μπορούσαμε τη νύχτα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στην Τουρκία το 2016 όχι το δικό μας του ’74, θα μπορούσαμε λοιπόν να αιχμαλωτίσουμε λέει τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες και να τους πάμε στην Αεροπορική Βάση της Πάφου.
Και τότε τουλάχιστον ήταν και καλοκαίρι. Μπορεί, δηλαδή, να του είχε δώσει ο ήλιος, να είχε πιει τα ποτά του… Τώρα, πώς του ήρθε; Νομίζω και ο ίδιος ο Νικολόκιο θα μοιράστηκε την ίδια απορία που είχαμε όλοι: Μέχρι σήμερα, δηλαδή, ο Ρότσας υποστήριζε κάποιον άλλον; Μιλάμε πιο Νικόλας πεθαίνεις.
Μάλιστα, πριν από… δύο μήνες είχε δηλώσει και δημόσια –ο κόσμος το ‘χε τούμπανο- το ωραιότατο «πολύ πιθανό να στηρίξω Νικόλα Παπαδόπουλο». Του πήρε δύο μήνες για να αποφασίσει τελειωτικά ότι είναι κατάλληλος, έστω για τα δικά του στάνταρ; Πολύ κολακευτικό για το Νικόλα δεν το λες!
Η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως, εάν δεν είναι κάτι πιο σοβαρό και ειλικρινά το απεύχομαι, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και μετέπειτα DIY Στρατηλάτης πρέπει να έχει αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα μνήμης.
Το είχα επισημάνει και τότε με την ιστορία με τη λίστα των ενδιαφερομένων για προσφορές στην τουρκική ακτοφυλακή, που αρχικά δεν θυμόταν τίποτα. Μετά θυμήθηκε ευτυχώς.
Μου έλεγε και ένας φίλος χθες, πολύ κακεντρεχής και του θύμωσα, ότι τώρα είναι που θα επαληθευτεί ο Νικόλας για το ανέκδοτο εκείνο το «κόστος στην Τουρκία». Θα πουλάει λέει ο Ρότσας οπλικά συστήματα και η Τουρκία θα πληρώνει. Μόνο έτσι κόστος.
Απαράδεκτος. Κατ’ αρχάς ο ε.α. Χρίστος εξαρτήματα πουλά όχι συστήματα. Και εδώ είναι ολοφάνερο πως ο άνθρωπος δεν θυμόταν ότι στήριζε Νικόλα.
Ούτε εγώ θα ήθελα φυσικά, εάν ποτέ η κατάσταση του μυαλού μου με οδηγούσε να πιστέψω τον Νικολόκιο, να το θυμάμαι ιδιαίτερα. Αλλά από εκεί μέχρι το να καταφέρει (;) να το ξεχάσει... Ρισπέκτ!
Μάλλον θα ξύπνησε χθες και είπε: άντε, είναι ώρα να στηρίξω τον Νικόλα! Σαν το άλλο ανέκδοτο με τις κοτζιάκαρες, τον καφέ και τα κουλουράκια. Δεν κοροϊδεύω, όχι! Και όποιος το κάνει ντροπή του. Μπορεί να το πάθουμε όλοι μια μέρα. Αν είναι αυτό…
Παίζει φυσικά να μην είναι και τίποτα από αυτά, έτσι; Μπορεί, δεδομένης και της αδυναμίας της εταιρείας του διευθυντή του γραφείου του Νικόλα να βγάλει τόσο σύντομα κι άλλη δημοσκόπηση που θα τον δείχνει να θριαμβεύει την ώρα που ο ίδιος έχει καταρρακώσει την εικόνα του και χάνει έδαφος συνεχώς, μπορεί λοιπόν να χρειαζόταν άλλη μια υποστήριξη.
Και επειδή οι προηγούμενοι που πήραν από τους Συναγερμικούς ήταν κάτι (εικοστής) δευτέρας διαλογής που κανείς δεν τους θυμόταν και οι οποίοι έφυγαν προ αμνημονεύτων ετών και, άλλους από τον ΔΗΣΥ ή από αλλού δεν βρίσκουν, ίσως να μην είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν πάλι Ρότσα, αυτή τη φορά ότι τάχα το επισημοποιεί κιόλας.
Ίσως στο πλαίσιο αυτού να είναι που θα διοργανώσει λέει και… συγκέντρωση υποστηρικτών του, σε γνωστό ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Δεν θέλω να τον απογοητεύσω αλλά, βουλευτής βγήκε το 1999 για δύο χρόνια ως επιλαχών. Το δε 2016, πέρσι δηλαδή, δοκίμασε πάλι και ήταν 15ος σε σταυρούς στη Λευκωσία.
Χωρίς κουβαλητούς, όπως αυτούς της δια βοής «εκλογής» Νικόλα, τον βλέπω να μπαίνει στο ξενοδοχείο και να τον ρωτούν αν θέλει κάτι και στέκεται κοιτάζοντας γύρω – γύρω. Πόσο πολιτικό basse classe πια, κα Φωτεινή μου; Δεν βρίσκετε τίποτα άλλο; Μα τίποτα; Είναι τραγικό!
Δεν το λέω με κακία κύριε Σολωμού μου αλλά ακόμα και στις δημοσκοπήσεις τα πάτε ελαφρώς καλύτερα από ό,τι με αυτές τις ιδέες σας. Τόσο χάλια, ναι. Μα… Ρότσας υπέρ Νικόλα, 16/11/2017; Ποιος σοβαρός άνθρωπος; Γι’ αυτό δεν πήγε ο επικοινωνιολόγος στο στούντιο τις προάλλες, τελευταία στιγμή, φαίνεται. Διότι εκείνος, ναι είναι σοβαρός.
Πάντως, εγώ θα συνιστούσα άλλη μια δημόσια παρέμβαση Ρότσα αμέσως μετά τις γιορτές στο στυλ: «Μετά από βαθύ και οδυνηρό προβληματισμό, αποφάσισα ότι σίγουρα στηρίζω Νικόλα». Να πείσετε δεν πείθετε αλλά άμα είναι από Ρότσα η παρέμβαση, αν μη τι άλλο διασκεδάζει!
Υστερόγραφο: Άλλο θέμα και άσχετο με τα πιο πάνω. Χθες στον #pellotopos τρεις συνάδελφοι του ΡΙΚ βρέθηκαν από την κλίμακα Α8 στην Α11. Οι θέσεις ήταν τρεις και οι μόνοι που μπορούσαν ως μόνιμοι να τις διεκδικήσουν ήταν αυτοί. Τυπικές διαδικασίες. Οι δε υπόλοιποι από κάτω, κινούνται σε κάτι κλίμακες της πλάκας με συμβόλαια αορίστου χρόνου. Το κόμματα δεν θα διαμαρτυρηθούν, όχι, διότι με δικές τους ευλογίες και ενέργειες είναι που γίνονται όλα αυτά και συνεχίζεται το απίστευτο με τα δύο ΡΙΚ σε επίπεδο καθεστώτος και απολαβών. Άλλο να τη ζεις τη βραχονησίδα και άλλο να τη χαίρεσαι! Ό,τι πάθουμε μας αξίζει.